Innbytter Vilhjalmsson reddet RBK i ekstraomgangene: – Han er rå

OSLO/TRONDHEIM (NRK): Matthias Vilhjalmsson ble nok en gang plassert på benken, men kom inn og nikket inn målet som sikrer RBK kvalifiseringskamper mot Celtic.

Champions League kvalifisering 2017: Rosenborg - Dundalk.

KOM INN OG SCORET: Superinnbytter Matthias Vilhjalmsson markerte seg nok en gang etter å ha kommet inn fra benken.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Åtte minutter ut i første ekstraomgang var islendingen råsterk i boksen og styrte ballen i hjørnet med hodet. 2-1-målet var nok til å sende trønderne videre til 3. kvalifiseringsrunde i Mesterligaen etter at det første møtet i Irland endte 1-1.

Neste uke venter Ronny Deilas gamle klubb - de skotske mesterne Celtic.

– Det føles utrolig godt! Vi viste stor karakter og vinnervilje som kom tilbake. Det var deilig å sikre oss fire nye kamper i Europa. Et av mine beste mål i karrieren, sier Vilhjalmsson til NRK.

Bendtner og «Matti»

Spissduellen i RBK har vært heftig diskutert denne sesongen, og nok en gang startet Nicklas Bendtner uten å score mens Matthias Vilhjalmsson kom inn og traff blink.

– Et av mine beste mål i karrieren, sier matchvinneren.

– Han er rå inne i boksen. Det er fantastisk å ha en sånn mann i Rosenborg-trøye, sier trener Kåre Ingebrigtsen.

Nicklas Bendtner

MÅLLØS: Nicklas Bendtner scoret ikke, men var sentral i 1-1-målet.

Foto: Celine Stensrud Øi / NRK

Dundalk sjokkerte over 14.000 tilskuere på Lerkendal da de tok ledelsen tidlig, og kun en kanonredning fra André Hansen hindret 0-2 på nok en corner.

1-1 kom etter at Bendtner flikket lekkert til landsmannen Mike Jensen som tredde gjennom Yann-Erik de Lanlay.

– Flikket til Nicklas var verdensklasse. Det er fantastisk artig å ha Yann-Erik tilbake, sier Ingebrigtsen.

Møter Celtic

Resten av kampen var preget av et jevnt RBK-trykk som til slutt ga uttelling, men Dundalk kom nok en gang nær etter dødball mot slutten da Hansen slo et skudd i tverrliggeren.

– Hadde vi kommet under 0-2 hadde det blitt langt tøffere. Det ble en lang kveld, men vi så sterkest ut hele veien. Det føles som en stor lettelse å komme oss gjennom denne runden, sier trener Ingebrigtsen.

– Kan dere slå ut Celtic?

– Ja, det kan vi, men det er et brukbart lag. Det kan vi vel si. Det er første gang på år og dag vi er underdog.

Nicklas Bendtner kjenner Celtic godt gjennom en rekke sesonger på balløya, og har også tidligere møtt skottene som moste Linfield onsdag kveld.

– De er veldig sterke på hjemmebane. Nå blir det spennende å se hvor vi står som lag. En test vi gleder oss til, sier danske Bendtner i pressesonen iført grå joggedress.

Siste nytt

 • Grøvdal med sterk sesongdebut

  Karoline Bjerkeli Grøvdal har vært skadeplaget så langt denne sesongen, men lørdag løp hun inn til 15.00,90 på 5000 meter i et blandet felt, skriver NTB. Tiden er bare ni sekunder bak hennes personlige rekord på distansen. Grøvdal startet på 3000 meter under Impossible Games i juni, men måtte bryte.

  Grøvdal
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Slo tilbake etter skrekkomgang

  Chelsea var store favoritter før bortemøtet med West Brom, men en rekke personlige feil bidro til at hjemmelaget ledet hele 3-0 til pause. Chelsea-manager Frank Lampard gjorde to bytter i pausen, og blåtrøyene spilte seg inn i kampen igjen – tre ganger. Til slutt sikret Tammy Abraham for at London-laget tok med seg ett poeng hjem.

  Chelsea
  Foto: LAURENCE GRIFFITHS / Reuters
 • Molde snublet mot Sandefjord

  Sandefjord tok en sterk seier borte mot Molde etter en tidlig dødballscoring av midtstopper Marc Vales.

  Molde stilte noe reservepreget mellom oppgjørene om mesterligaspill mot Ferencvaros. Nærmest mål var Ohi Omoijuanfo med et stolpeskudd. Laget står nå med sju tap på de ti siste kampen i serien.

  Tapet gjør at Molde potensielt kan falle ned til femteplass etter helgens runde, mens Sandefjord foreløpig er oppe på en niendeplass.

  Eliteserien 2020: Molde - Sandefjord
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal