Hopp til innhold

Ingvaldsen åpner opp om sykdomstrøbbel

Håvard Bentdal Ingvaldsen sprang inn til ny personlig årsbeste på Bislett Games (45.41), men tiden kunne vært enda bedre hadde det ikke vært for sykdom, ifølge han selv.

– Jeg var veldig redd da jeg våknet med tett nese og det kun var noen dager til Bislett, sier Ingvaldsen.

EM-håpet, som løper forsøk på 400 meter lørdag klokken 11:45, mener forkjølelsen satte han tilbake under stevnet på norsk jord. Nå åpner han også opp om flere trøblete sykdomsperioder i sesongoppkjøringen.

– Jeg har vært uheldig på treningsleirene. Jeg har vært på tre treningsleirer, men har blitt syk alle gangene og mer enn det, sier Ingvaldsen.

21-åringen forteller at han har slitt med bihulebetennelse og forkjølelse flere ganger gjennom vinteren.

– Hvordan har det påvirket treningen?

– Jeg har måtte ta noen uker rolig, men det har aldri vært mer enn én til to uker. Jeg går glipp av litt trening da og blir satt litt tilbake av det også, sier Ingvaldsen.

Det norske håpet prøver samtidig å berolige før EM. Han håper nå at sykdommen skal være ute av kroppen og med det også kan være med å kjempe om edelt metall.

– Etter fjorårets sesong så har jeg veldig høye forhåpninger her. Hvis alt klaffer og formen er enda bedre (enn i 2023) så håper jeg å kjempe om medalje, sier Ingvaldsen.

Alt går ikke som det skal mens NRK intervjuer Håvard Bentdal Ingvaldsen før EM i Roma.

Siste nytt

 • Nederland og Italia spilte uavgjort – helt åpent i Norges EM-kvalikgruppe før siste runde

  Nederland og Italia delte poengene da de spilte 0–0 i EM-kvalifiseringen for kvinner fredag. Alt kan skje i siste runde tirsdag.

  Etter fem runder leder Nederland gruppen med åtte poeng. Norge og Italia står med seks, mens Finland har fem.

  De to beste fra hver gruppe går direkte til EM. Treeren og fireren går til omspill, i tillegg til at fireren også rykker ned til nivå B til neste kvalifisering.

  Tirsdag møtes Norge og Nederland, mens Italia spiller mot Finland. Norge tapte 0–1 sist for nederlenderne og står foran en tøff oppgave i siste kamp, som spilles i Bergen.

  Med seier er Norge EM-klare. Med uavgjort og tap avhenger Norges skjebne av hva som skjer i den andre kampen.

  Mellom Italia og Finland er det i tillegg helt åpent. Finnene slo italienerne da de møttes i Finland, men Italia er poenget foran før siste runde.

  Norge har to mål bedre målforskjell enn italienerne og er videre om det blir uavgjort i begge kamper. Vinner enten Finland eller Italia, samtidig som Norge ryker på poengtap, ryker direkte kvalifisering for de norske kvinnene.

  Norge var lenge på vei mot tre poeng mot Finland fredag, men slapp inn dypt inne i overtiden og spilte 1–1.

  (NTB)

  Italia-Nederland
  Foto: Reuters
 • Hovland med ujevn andrerunde i Scottish Open – klarte likevel cuten

  Viktor Hovland åpnet fryktelig på sin andrerunde i Scottish Open, men reddet inn et ålreit resultat og greide cuten.

  Hovland endte runden på ett slag under og ligger dermed totalt på fire slag under par. Det holdt til en delt 47.-plass. Cuten gikk på to slag under par.

  Oslo-gutten startet runden med bogey og dobbelt bogey på de to første hullene, før det ble birdie på hull tre. Birdie ble det også på hull fem, før han røk på nok en bogey ti hull senere.

  Hovland hevet imidlertid spillet midtveis på runden og utover i andre halvdel da han fikk birdie på hull 8, 10, 13 og 15.

  Dessverre for Hovland ble det nok en bogey på hull 17, før han avsluttet runden med par.

  Svenske Ludvig Åberg leder turneringen på 12 slag under par, tett etterfulgt av franske Antoine Rozner.

  (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: AP
 • Sarpsborg 08 ydmyket Rosenborg – Henrik Meister med fire mål i 4-1-seier

  Henrik Meister noterte seg for fire mål da Sarpsborg 08 knuste Rosenborg 4-1 på hjemmebane i Eliteserien fredag kveld.

  Dermed klatret sarpingene opp til 9.-plass etter å ha ligget på nedrykksplass før kampen. Seieren var også Christian Michelsens andre på tre kamper etter at han tok over som trener etter Stefan Billborn.

  Michelsen var også nære å ryste serieleder Bodø/Glimt i debuten, men nordlendingene snudde til slutt til 2-1-seier. Fredag sørget Meister for at det ikke skjedde igjen da de tok en tidlig ledelse mot Rosenborg.

  – Det er deilig, hattrick. Jeg har slitt litt med målene, men nå kommer de. I andre omgang kommer det tre, fire, fem til, sa Meister til TV 2 i pausen.

  Det ble ikke tre, fire eller fem mål til, men den danske spissen scoret sitt fjerde mål i andre omgang, før Ole Sæter reduserte for gjestene. I 4-1-seieren økte Meister beholdningen sin med eliteseriemål fra ett til fem. (NTB)

  Henrik Wendel Meister scoret alle fire måla til Sarpsborg 08 i hjemmeseieren mot RBK
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal