Hopp til innhold

Tilbake etter ny hjernesvulst: – Det var mye verre nå

To ganger har Ingrid Søndenå gått fra å være toppidrettsutøver og fotballspiller til å bli kreftpasient. For andre gang er hun tilbake i trening på øverste nivå i norsk fotball.

Ingrid Søndenå pusser tennene på sykehuset.

OPERERT: Ingrid Søndenå har gjennomgått hjernekirurgi to ganger.

Foto: Privat.

Etter å ha kjempet seg tilbake i startoppstillingen til Vålerenga bare måneder etter første hjernesvulstoperasjon, kom sjokkbeskjeden i september. MR-undersøkelsen viste ny svulst på hjernen.

I september 2017 fikk Søndenå påvist hjernesvulst for første gang

– Det var mye verre nå, selvfølgelig, enn første gangen. Nå visste jeg hva jeg skulle gjennom. Første gangen tror jeg ikke at jeg tok helt innover meg hva jeg faktisk skulle, eller hvor alvorlig det var. Andre gangen skjønte jeg mer alvoret i det, sa Søndenå til NRK da vi møtte henne på trening i Vallhall Arena.

Ingrid Søndenå

GLAD: Ingrid Søndenå feirer med pizza etter vellykket operasjon.

Foto: Privat.

Mer skremmende

Etter 1,5 år på sidelinjen var midtstopperen, som har 116 kamper for Vålerenga, igjen tilbake på treningsfeltet i januar i år.

– Det går egentlig fint med meg nå. Det er godt å være tilbake igjen, og endelig få lov til å si at man faktisk er frisk, etter halvannet år.

Ingrid Søndenå på trening med Vålerenga

TILBAKE: Ingrid Søndenå tilbake på gressmatta i Vallhall Arena.

Foto: Guro Langehaug Grønn / NRK

Ingrid Søndenå forteller at hun har vært mer redd denne gangen, men at formen er bedre etter operasjon nummer to. Hun må likevel ta enkelte forholdsregler, og spiller derfor med en hjelm som beskytter hodet mot blant annet hjerneblødning.

Seks måneder etter første operasjon var Ingrid Søndenå klar til seriestart

– Første gangen tror jeg nesten ikke jeg fikk tid til å være redd. Det gikk så fort fra jeg fikk vite det til jeg ble operert, mens denne gangen har det vært mye mer skummelt.

– Fotball blir ikke så viktig

Søndenå har spilt i Vålerenga siden 2013 og er nå klar for sin syvende sesong i den blå drakten. Det er trener Monica Knudsen glad for.

Monica Knudsen

FORNØYD: Monica Knudsen er glad for å ha Ingrid Søndenå tilbake på treningsfeltet.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Vi er selvfølgelig veldig glad for det, det har vært en alvorlig situasjon og en alvorlig diagnose. Fotball blir ikke så viktig i det bildet der. Vi er veldig glad for at det har gått bra, og for at hun er klar igjen.

Selv om Ingrid Søndenå har vært satt tilbake av sykdom i to perioder, har hun aldri vært langt unna lagveninner og støtteapparat i Vålerenga fotball.

– Hun har vært tett på oss hele veien, for hun er jo utrolig dedikert og har et lidenskapelig forhold både til Vålerenga og til fotball. Ingrid har virkelig bidratt selv om hun ikke har vært i spill, forteller treneren.

Ingrid Søndenå har vunnet over sykdommen to ganger, nå ønsker hun å bidra til flere seire på fotballbanen, og planen for kommende sesong er klar.

– Nei, det er jo å bli god nok form, spille seg inn på laget å bidra til å få det laget her på toppen i Norge, avslutter hun.

Siste nytt

 • Gleder seg til å spille med Haaland: – En fantastisk spiller

  Kalvin Phillips signerte mandag for Manchester City og forteller i et intervju at han ser fram til samarbeidet med målmaskinen Erling Braut Haaland.

  – Han er en fantastisk spiller. Målsnittet hans taler for seg selv, og avslutningene hans er utrolige, sier Phillips til klubbens hjemmeside.

  Manchester City har forsterket seg godt denne sommeren og har hentet tre spillere allerede. I tillegg til Phillips (500 millioner kroner) og Haaland (619 millioner), har også keeper Stefan Ortega (61,54 millioner) signert for klubben.

  – Jeg tror han kommer til å komme inn i ligaen og fortsette akkurat der han avsluttet med Dortmund. Forhåpentligvis scorer han noen mål for oss tidlig i sesongen, og så flyr han videre derfra, fortsetter nysigneringen om den norske kraftspissen. (NTB)

  Fotball, Nations League: Norge - Sverige (3-2)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Gullballen-vinneren mister EM

  Tidligere i dag meldte det spanske landslaget at Alexia Putellas hadde pådratt seg en skade i det venstre kneet, men at skadeomfanget var ukjent.

  Nå bekrefter landslaget at skaden er ille. Hun har pådratt seg en korsbåndsskade og mister EM, skriver det spanske landslaget på Twitter.

  – Det er jo fryktelig synd. Det er nesten så man ikke tror det, en så alvorlig skade rett før et mesterskap der Spania var favoritter og hun den beste spilleren. Fryktelig synd på Putellas og Spania, men også for alle oss andre som liker å se gode spillere, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

  Putellas vant gullballen i 2021, og er regnet av mange som verdens beste spiller.

  Den spanske avisen COPE skriver at Real Sociedad-spiller Amaiur Sarriegi er kalt inn som erstatter.

  Dette er den andre viktige spilleren Spania mister inn mot mesterskapet. Barcelonaspiller Jenni Hermoso måtte innse at EM røk i midten av juni, det også på grunn av en kneskade.

  Før skaden var spanjolene oddsfavoritt til å vinne mesterskapet. De har første kamp mot Finland fredag.

  Alexia Putellas
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Hovland uten golfkøller før turnering

  Viktor Hovland har fått en brokete opptakt til Scottish Open. Han står uten utstyr og golfklær to dager før konkurransestart.

  Mandag ankom han Skottland via Frankfurt uten bagasje. Den ble stående igjen i Tyskland.

  – Jeg har verken golfkøller eller golfklær, forteller Hovland til Discovery.

  Det er ikke første gang i år at han har trøbbel på reise. Tidlig i januar hadde han en tilsvarende episode da bagen med golfkøllene var forsinket. 24-åringen håper at tingene hans er på plass i løpet av onsdagen.

  – Jeg krysser fingrene, sier Hovland.

  Scottish Open starter torsdag og varer ut uka. Turneringen spilles i North Berwick og er en del av både PGA- og europatouren. (NTB)

  Wright Invitational
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste