Hopp til innhold

Tårevåt Tandrevold sa hun «hatet journalister» – nå svarer hun på ordbruken

På sin egen Youtube-kanal raste en tårevåt Ingrid Landmark Tandrevold og tok et kraftig oppgjør med journalister. – Jeg hadde ikke gjort det samme uken etterpå, sier skiskytteren til NRK.

Utdrag fra Youtube-video med tillatelse fra Ingrid Landmark Tandrevold.

Utdrag fra Youtube-video med tillatelse fra Ingrid Landmark Tandrevold.

«Jeg hater journalister», sa en tydelig opprørt Ingrid Landmark Tandrevold i en video på sin egen Youtube-kanal underveis i VM Oberhof.

Norge var gullfavoritter før VM-stafetten i mesterskapet, men øvelsen endte opp med å bli et mareritt for Tandrevold. Bærumsjenta bommet fire ganger og måtte ut i tre strafferunder i stafettskuffelsen som til slutt endte med en norsk 6. plass.

Etter rennet ventet pressen og Tandrevold måtte svare for seg etter skytefiaskoen. Det falt ikke i god jord. Skiskytteren reagerte nemlig kraftig på behandlingen fra journalistene.

– Jeg blir bare så lei meg, når jeg må stå og svare for meg i 50 intervjuer om hvorfor jeg skyter så dårlig, hvorfor jeg er så ræva og hvorfor jeg ikke får det til. Så prøver jeg alt jeg kan for å få det til. Det er ikke så lett å prøve å tro på seg selv, når alle andre skal fortelle deg hvor dårlig du er, sa hun på vloggen sin.

OPPGITT: Tandrevold var også frustrert på journalistene etter VM-sølvet under mesterskapet.

Raste

Etter hvert brukte hun sterkere ord.

– Jeg hater journalister. De er sykt kompiser hvis det går bra og helt forferdelige når det går dårlig. Så vet man at det er slik, men det er jævlig likevel. Slik som i dag, hvor jeg egentlig går det desidert beste sprintlangrennet så lenge jeg kan huske, sa hun blant annet videre.

NRK møter skiskytteresset en drøy uke etter VM. Da forklarer hun ordbruken i videoen slik:

– Jeg snakket jo inn i kameraet mitt rett etter sprinten og jeg skrev også under at jeg ikke hadde sagt det samme en uke etterpå. Jeg føler det er tanken bak den vloggen, at jeg vil vise hvordan det er der og da og de følelsene man har der og da.

– Du sier at du hater journalister. Hater du journalister?

– Nei, jeg hater ikke deg og jeg hater ikke de andre journalistene og ingenting. Jeg følte jeg prøvde å være ganske tydelig etterpå at jeg aldri hadde sagt det samme nå. Jeg hadde også lyst til å vise litt av hva man føler der og da, og vi legger jo veldig mye i dette. Da blir det også mye følelser for noen og jeg er en av dem.

CORRECTION Germany Biathlon World Championships

FØLELSESMENNESKE: Tandrevold viser ofte følelser, i begge ender av skalaen. Her jubler hun for sølv i VM.

Foto: Matthias Schrader / AP

– Det at en forventer kritiske spørsmål – du forventer det? Du er ikke slik at du håper at det aldri kommer?

– Nei, jeg forventer kritiske spørsmål. Den største kritikeren er man jo selv, så det er ingen som bryter meg selv ned mer enn meg selv, av og til. Det er jo kanskje det som er litt tøft da. Kritiske spørsmål skal man jo få når man ikke presterer, men av og til er det lett å glemme det som også er bra. Skiskyting er jo et puslespill og man kan ha lagt mange brikker riktig, men ikke helt finne den siste brikken, begrunner hun.

Les også Skytefiasko ødela for Norge – måtte trøste fortvilt Tandrevold

– Følelsesmenneske

Landslagssjef for skiskytterne Per Arne Botnan har ikke sett videoen av Tandrevold som gråter og raser mot journalister etter VM-stafetten, men sier likevel dette:

Hun er et følelsesmenneske så til de grader, på både godt og vondt. Det er viktig det å vise følelsene og ikke holde de inne.

VM i skiskyting 2023: medaljeseremoni

SVARER: – Vi vet jo det og slik er det. Når det går opp og ned, så må vi være forberedt på at vi får spørsmål når det går dårlig også, Sier Botnan.

Foto: Javad Parsa / NTB

Hun bruker ganske mye av videoen på å fortelle hvor forferdelige mennesker som jeg er, i intervjusonen. Hun sier til og med at hun hater journalister. Er det greit å si at en hater journalister?

Eh, nei, hun er som sagt et følelsesmenneske. Når man er lengst nede, så vet de fleste av oss at vi kan si ting som vi egentlig ikke mener. Hate er et ord som kanskje blir brukt på feil måte i mange tilfeller. Det er en del andre ord som man heller kanskje ikke bør bruke så mye. Du har jo møtt henne du også. Når du er i godt humør dagen etterpå, så er slike ting glemt. Det er nå slik Ingrid er, svarer Botnan.

– Skal ikke være våre beste venner

Botnan får støtte av Johannes Dale, som påpeker at det er naturlig med mye følelser etter renn. Samtidig er han klar på medias viktighet.

VM i skiskyting 2023: 20 km for menn

FORSTÅELSE: – Skiskyting kan først og fremst inneholde mye følelser, og da kan sånne ting gå begge veier, sier Dale.

Foto: Javad Parsa / NTB

Man får heller sluke i seg noen spørsmål man ikke liker iblant og dra på smiletrynet og svar ordentlige. Jeg lever veldig fint med det. Jeg synes det er hyggelig med media. Så kan noe kritiske spørsmål komme når det er berettiget og ros komme når det er berettiget. Jeg føler det er en fin balanse, sier Dale til NRK.

Heller ikke Vetle Sjåstad Christiansen stemmer i utsagnet fra lagvenninnen. Han ønsker seg heller at pressen skal være enda hardere.

Journalister, dere, skal ikke være våre beste venner. Dere skal ikke være våre nærmeste støttespillere. Til tider synes jeg vi får for lite kritikk, for vi er ganske raskt ute med å slakte oss selv hvis vi gjør det dårlig. Vi er ganske klar over hva vi gjør feil når vi gjør det, sier Christiansen til NRK.

For min del så, så respekterer jeg journalistens yrke og arbeid. Det er meningen at de skal stille objektive og kritiske spørsmål og ikke bare jatte med. Man må tåle å bli stilt litt til veggs når man ikke gjør jobben.

Siste nytt

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal