NRK Meny
Normal

Moan: – I dag er jeg rett og slett ikke bedre

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK.no): To nordmenn lå an til medalje i VM-kombinertrennet torsdag, men verken Magnus Moan eller Håvard Klemetsen klarte å henge på da pallplassene skulle fordeles.

Magnus Moan fornøyd tross åttende plass.

Magnus Moan endte på åttendeplass, men mener han ikke kan være misfornøyd ettter innsatsen. - I dag er jeg rett og seltt ikke bedre, sier han.

– Det er en plassering som ikke er god nok, men i dag er jeg rett og slett ikke bedre. Det er sju stykker som går fortere og som er i hakket bedre form, da kan jeg ikke være misfornøyd, sier Magnus Moan til NRK etter åttendeplassen torsdag.

Klemetsen koste seg

Både Moan og Håvard Klemetsen var inne i medaljekampen etter hopprennet, men klarte ikke å henge med da farten økte i kampen om topplasseringene på sisterunden.

Håvard Klemetsen

Håvard Klemetsen ble nummer ni i kombinertrennet torsdag. Han er likevel fornøyd med VM-innsatsen så langt, hvor han har vært med og preget rennene.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Tyske Eric Frenzel fikk gå i ensom majestet hele langrennet, og gikk inn til et suverent gull. Bernhard Gruber tok sølvet, mens Jason Lamy Chappuis tok bronsen.

Klemetsen endte på plassen bak Moan. Han hadde også smilet på plass, selv om han ble fragått på siste runde.

– Jeg hadde ikke helt spruten jeg trengte for å henge med helt inn, men jeg koser meg og er med og preger rennene, sier Klemetsen.

– Blir rett og slett fragått

Klemetsen måtte slippe gruppen som kjempet om sølvet før Moan ga tapt, men i de siste bakkene måtte også trønderen se at medaljetoget gikk fra ham.

– De greier å holde i en sju, åtte kilometer, men når det blir fartsøkning på slutten blir Magnus rett og slett fragått, sier NRKs kombinertekspert Fred Børre Lundberg.

Landslagssjef Kristian Hammer var sterk i troen på medaljefangst for Norge, men det ville seg ikke.

– Det var medalje vi hadde håpet på. Vi hadde Moan og Klemetsen med i puljen som var med i medaljekampen, så det holdt ikke inn. Det er litt skuffende, sier Hammer til NRK.

– Plutselig sa det bang

Mikko Kokslien ble nummer 11, mens siste nordmann til start Magnus Krog endte på 18.-plass.

– Jeg synes det gikk ganske kurant, jeg ble bare fryktelig sliten på slutten. Da ble det tøft, sier Kokslien til NRK.

Krog fikk det også tøft på sisterunden.

– Jeg følte meg ganske bra fra start og satte bra tempo, men så sa det plutselig pang. Da kom jeg meg nesten ikke fremover til mål, sier Krog, som likevel er fornøyd med VM-opplevelsen.

– Jeg har lært masse og fått mange gode erfaringer som er viktig å ta med seg videre, sa nordmannen.

Eric Frenzel vant dagens kombinert. Beste nordmann ble Magnus Moan på åttende plass.

Eric Frenzel vant VM-gullet i kombinert torsdag. Beste nordmanne ble Magnus Moan på åttendeplass.

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street