Hopp til innhold

Moan: – I dag er jeg rett og slett ikke bedre

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK.no): To nordmenn lå an til medalje i VM-kombinertrennet torsdag, men verken Magnus Moan eller Håvard Klemetsen klarte å henge på da pallplassene skulle fordeles.

Magnus Moan fornøyd tross åttende plass.

Magnus Moan endte på åttendeplass, men mener han ikke kan være misfornøyd ettter innsatsen. - I dag er jeg rett og seltt ikke bedre, sier han.

– Det er en plassering som ikke er god nok, men i dag er jeg rett og slett ikke bedre. Det er sju stykker som går fortere og som er i hakket bedre form, da kan jeg ikke være misfornøyd, sier Magnus Moan til NRK etter åttendeplassen torsdag.

Klemetsen koste seg

Både Moan og Håvard Klemetsen var inne i medaljekampen etter hopprennet, men klarte ikke å henge med da farten økte i kampen om topplasseringene på sisterunden.

Håvard Klemetsen

Håvard Klemetsen ble nummer ni i kombinertrennet torsdag. Han er likevel fornøyd med VM-innsatsen så langt, hvor han har vært med og preget rennene.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Tyske Eric Frenzel fikk gå i ensom majestet hele langrennet, og gikk inn til et suverent gull. Bernhard Gruber tok sølvet, mens Jason Lamy Chappuis tok bronsen.

Klemetsen endte på plassen bak Moan. Han hadde også smilet på plass, selv om han ble fragått på siste runde.

– Jeg hadde ikke helt spruten jeg trengte for å henge med helt inn, men jeg koser meg og er med og preger rennene, sier Klemetsen.

– Blir rett og slett fragått

Klemetsen måtte slippe gruppen som kjempet om sølvet før Moan ga tapt, men i de siste bakkene måtte også trønderen se at medaljetoget gikk fra ham.

– De greier å holde i en sju, åtte kilometer, men når det blir fartsøkning på slutten blir Magnus rett og slett fragått, sier NRKs kombinertekspert Fred Børre Lundberg.

Landslagssjef Kristian Hammer var sterk i troen på medaljefangst for Norge, men det ville seg ikke.

– Det var medalje vi hadde håpet på. Vi hadde Moan og Klemetsen med i puljen som var med i medaljekampen, så det holdt ikke inn. Det er litt skuffende, sier Hammer til NRK.

– Plutselig sa det bang

Mikko Kokslien ble nummer 11, mens siste nordmann til start Magnus Krog endte på 18.-plass.

– Jeg synes det gikk ganske kurant, jeg ble bare fryktelig sliten på slutten. Da ble det tøft, sier Kokslien til NRK.

Krog fikk det også tøft på sisterunden.

– Jeg følte meg ganske bra fra start og satte bra tempo, men så sa det plutselig pang. Da kom jeg meg nesten ikke fremover til mål, sier Krog, som likevel er fornøyd med VM-opplevelsen.

– Jeg har lært masse og fått mange gode erfaringer som er viktig å ta med seg videre, sa nordmannen.

Eric Frenzel vant dagens kombinert. Beste nordmann ble Magnus Moan på åttende plass.

Eric Frenzel vant VM-gullet i kombinert torsdag. Beste nordmanne ble Magnus Moan på åttendeplass.

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen

Ingebrigtsen smadret bestenotering: – Nå har jeg tatt én. Så er det å ta de ni andre

Med et superløp knuste Jakob Ingebrigtsen den tidligere bestenoteringen i verden på to engelske mil. Nå har han øynene klart rettet mot en rekke verdensrekorder.

Siste nytt

 • Rekordskred i Paris: Verdensrekord på 3000 meter hinder og 5000 meter

  Faith Kipyegon satte verdensrekord på 1500 meter forrige uke i Firenze og fredag satte hun inn turboen igjen på 5000 meter, en øvelse hun ikke hadde løpt siden 2015.

  Sammen med verdensrekordholder Letsenbet Gidey kjempet hun om seier ut på den siste runden. Med 200 meter igjen rykket Kipyegon og på oppløpet suste hun inn til verdensrekord med tiden 14.05,20, et drøyt sekund bedre enn Gideys tidligere verdensrekord fra 2020.

  En snaut time senere på kvelden var det Lamecha Girma som viste seg frem. Etioperen løp tidligere i år inn til verdensrekord på 3000 meter innendørs, med tiden 7.23,81. På samme distanse utendørs, med hinder, var det qatarske Saif Saaeed Shaheen som hadde verdensrekorden med 7.53,63, satt i 2004, før fredagens løp.

  Der løp Girma inn til 7.52,11 og sørget for at det ble en virkelig rekordkveld i Paris.

  Tidligere i stevnet løp Jakob Ingebrigtsen inn til bestenotering i verden på to engelske mil.

 • Djokovic klar for finale etter skadedrama

  Novak Djokovic er klar for finalen i Roland Garros etter å ha slått verdensener Carlos Alcaraz 3-6, 7-5, 1-6, 1-6.

  Spanjolen måtte flere ganger få medisinsk behandling i det tredje settet og det var lenge usikkert om Alcaraz kunne gjennomføre kampen.

  Han holdt seg flere ganger til leggen og så ut til å få krampe. Spanjolen fikk også behandling av låret.

  – Jeg kan ikke spille som dette, sa Alcaraz etter det andre gamet i det tredje settet.

  Publikum likte dårlig at Alcaraz var ute på banen igjen etter bare noen minutter med behandling og buet på verdenseneren. Det tok litt tid før dommeren fikk roet publikum og kampen kunne fortsette.

  Etter det tredje settet gikk spanjolen i garderoben og brukte god tid, men da han til syvende og sist kom ut ble han møtt med jubel fra publikum.

  I det fjerde settet hadde ikke Alcaraz mye å stille opp med og Djokovic surfet inn til finale der han kan møte Casper Ruud. Nordmannen møter Alexander Zverev senere fredag kveld.

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Inter-trener om Haaland: – Vi har planlagt noe

  Erling Braut Haaland er blant spillerne Inter må stoppe lørdag, hvis de skal vinne finalen i Mesterligaen. Ifølge Inter-trener Simone Inzaghi er det italienske laget godt forberedt på hva som kommer.

  – Vi vet hvor sterk Haaland er. Vi har planlagt noe for å holde ham i ro, selv om hele Inter må være god til å begrense ham og hele laget deres. De forsvarer seg bra, de angriper bra. Vi skal forsøke å spille vår fotball, sier Inzaghi på en pressekonferanse fredag.

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste