NRK Meny
Normal

Ingen Tiger - men mange alligatorer

Tre digre alligatorer blandet seg inn i spillet i PGA-turneringen i golf i Avondale i Louisiana natt til fredag. Da trakk spillerne respektfullt unna.

Alligator på golf-t(o)ur

Her er en 3,6 meter lang alligator på golf-t(o)ur i Avondale, Louisiana. Det skal mer enn et golfslag til for å skremme denne kjempen

Foto: Gerald Herbert / Ap

Alligator

Det er nok tryggest i bilen, men alligatoren ser ut til å være på vei mot noe helt annet

Foto: Gerald Herbert / Ap

Det var på turneringens første dag det skjedde. De tre alligatorene hadde tatt seg opp i dammen ved det tolvte hullet på banen i Avondale.

Midtveis i spillet fant de ut at de ville opp i solskinnet. De ruslet ut i fairwayen blant spillere, caddier og tilskuere. Fra tolvte til fjortende fairway spaserte de, trolig lykkelig uvitende om oppstyret de stelte i stand.

Spillerne, caddiene og tilskuerne ruslet derimot ikke. De trakk seg meget raskt og bestemt tilbake. For dyrene som svært rolig spaserte på fairwayen, var røslige. Den lengste målte 3,6 meter, og slike kødder man ikke med.

Én av alligatorene hadde bare tre bein der den kravlet seg opp gjennom en sandbunker og mot greenen.

I de amerikanske sørstatene er man imidlertid vant med slike dyr, og arrangørene fikk ikke panikk. Rutinert kom funksjonærene til og jaget inntrengerne tilbake til vannet, og spillet kunne gjenopptas etter en pause.

– Middel mot langsomt spill

Alligator og golf

Skremmende, men man er jo nysgjerrig. Og dette er nok et minne for livet for denne golfspilleren

Foto: Chris Graythen / Getty Images

Historien forteller ikke om graden av kneskjelv golferne fikk når de nærmet seg hull 12 seinere på runden. Men alle ble iallfall ferdige.

– Nå vet vi hva som må gjøres for å få bukt med langsomt spill. De gjorde det nok for å få spillerne til å spille litt raskere, var Golf Channels-kommentatorens tørre kommentar.

Ricky Barns mestret alligatorbesøket best og tok ledelsen etter første dag. Han er åtte slag under par.

Tiger Woods står over denne turneringen. Men hva gjør det om Tiger mangler når man har alligatorer i stedet?

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin