Holm: - Jeg gjorde det jeg kunne

Mona Holm var bare to meter fra finaleplass i slegge, men smilet var likevel på plass etter kvalifiseringen i friidretts-VM.

Video Mona Holm nådde ikke sleggefinalen

Mona Holm nådde ikke sleggefinalen, men smilet var likevel på plass.

– Jeg synes jeg gjorde det jeg skulle. Jeg gamblet og kjørte på det jeg kunne i dag, så det så ikke så pent ut teknisk, sier Mona Holm med et smil etter at sleggekvalifiseringen er over.

Mona Holm satte norsk rekord under friidretts-NM i august med 70,43, men klarte ikke å oppnå samme resultat i kvalifiseringen natt til fredag.

– Det første kastet er ok, på det andre bommer jeg og det tredje gikk i buret. Jeg prøvde alt jeg kunne, men konkurransen var over alt for fort. Det hadde vært moro med flere kast, sier Holm.

28-åringen åpnet med 67.16 i første forsøk. I andre forsøk gikk hun ned til 66.97. I tredje og siste forsøk ble det dødt kast.

Den siste som kom med til finalen var franske Stephanie Falzon. Hun kastet 68,92 meter, mens Holm endte med det på 12. plass i sin gruppen med 67.16.

Nå skal trønderen følge resten av mesterskapet fra tribuneplass.

– Det er kjedelig at det ikke blir finale. Jeg skulle gjerne hatt mer å gjøre på søndag, men jeg får prøve å ta det igjen neste år, sier Holm.

Selv uten finaleplass i VM, er Holm fornøyd med sesongen.

– NM er den beste opplevelsen denne sesongen, det var veldig bra. Ellers har det vært en 67-sesong, som jeg også kastet i dag, sier hun.

28-åringen fra Kolvereid har deltatt to ganger i EM (2006,2010) og en gang i VM (2007) uten å klare å ta seg til sleggefinalen.

Siste nytt

 • Sun Yang angriper dopingkontrollør

  Den kinesiske toppsvømmeren Sun Yang er fredag i en åpen høring i idrettens voldgiftsrett.

  Kineseren er anklaget for å ha knust en dopingprøve. Slik forklarte han saken selv:

  – Dette hadde aldri skjedd om kontrollørene hadde opptrådt profesjonelt og vært i stand til å identifisere seg. Da hadde vi ikke vært her i dag. De var ikke i stand til å identifisere seg. Hvordan kunne jeg da gi dem prøven min? sa Sun.

  Det internasjonale svømmeforbundet frikjente først Sun Yang, men Wada anket avgjørelsen.

  Yang risikerer å bli utestengt i åtte år.

  CAS public hearing of WADA appeal against Chinese swimmer Sun Yang and FINA in Montreux
  Foto: Denis Balibouse / Reuters
 • Ny hanskeavtale for skiskytterne

  Avtalen mellom Norges Skiskytterforbund og klesleverandør Odlo endres. Nå kan utøverne velge blant to hanske-merker for de neste tre sesongene. Som NRK meldte forrige uke, har det vært misnøye blant flere av løperne med de hanskene som var tilgjengelige under den forrige avtalen.

  – Utgangspunktet for justeringen i avtalen dreier seg om at hanskene deres (Odlo sine) ikke har passet alle våre utøvere. Nå kan de velge blant to merker, enten Odlo-hansker eller fra Kinetixx, sier Anne Varden, generalsekretær i Norges Skiskytterforbund.

  – Forskjellene er store fra utøver til utøver, og det er personlige preferanser. Per i dag tilbyr ikke Odlo skreddersøm på hansker, og dermed har vi godtatt at Kinetixx kan være et alternativ for dem som ønsker denne muligheten, sier administrerende direktør i Odlo, Knut Are Høgberg.

  Johannes Thingnes Bø på Sjusjøen
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK
 • Skremmeskudd fra Bolsjunov

  Alexandr Bolsjunov innledet sesongen med seier i den klassiske sprinten under den finske langrennsåpningen i Olos fredag. Han vant en helrussisk finale foran Alexandr Terentev og Sergej Ardasjev. Bolsjunov besfetet dermed sin posisjon som Johannes Høsflot Klæbos tøffeste konkurrent i verdenscupen denne sesongen. Natalja Neprjajeva, også hun fra Russland, vant kvinnenes sprint foran hjemmehåpene Anne Kyllönen og Tiia Olkkonen.

  Alexandr Bolsjunov
Alexander Bolshunov
  Foto: MARTIN OUELLET-DIOTTE

Sendeplan

Kl. Program Kanal