Holm: - Jeg gjorde det jeg kunne

Mona Holm var bare to meter fra finaleplass i slegge, men smilet var likevel på plass etter kvalifiseringen i friidretts-VM.

Video Mona Holm nådde ikke sleggefinalen

Mona Holm nådde ikke sleggefinalen, men smilet var likevel på plass.

– Jeg synes jeg gjorde det jeg skulle. Jeg gamblet og kjørte på det jeg kunne i dag, så det så ikke så pent ut teknisk, sier Mona Holm med et smil etter at sleggekvalifiseringen er over.

Mona Holm satte norsk rekord under friidretts-NM i august med 70,43, men klarte ikke å oppnå samme resultat i kvalifiseringen natt til fredag.

– Det første kastet er ok, på det andre bommer jeg og det tredje gikk i buret. Jeg prøvde alt jeg kunne, men konkurransen var over alt for fort. Det hadde vært moro med flere kast, sier Holm.

28-åringen åpnet med 67.16 i første forsøk. I andre forsøk gikk hun ned til 66.97. I tredje og siste forsøk ble det dødt kast.

Den siste som kom med til finalen var franske Stephanie Falzon. Hun kastet 68,92 meter, mens Holm endte med det på 12. plass i sin gruppen med 67.16.

Nå skal trønderen følge resten av mesterskapet fra tribuneplass.

– Det er kjedelig at det ikke blir finale. Jeg skulle gjerne hatt mer å gjøre på søndag, men jeg får prøve å ta det igjen neste år, sier Holm.

Selv uten finaleplass i VM, er Holm fornøyd med sesongen.

– NM er den beste opplevelsen denne sesongen, det var veldig bra. Ellers har det vært en 67-sesong, som jeg også kastet i dag, sier hun.

28-åringen fra Kolvereid har deltatt to ganger i EM (2006,2010) og en gang i VM (2007) uten å klare å ta seg til sleggefinalen.

Siste nytt

 • Svensk dobbeltseier i diskos

  Sverige tok sine to første medaljer under lekene i Tokyo i herrenes diskoskonkurranse. Storfavoritt Daniel Ståhl sikret gullet med et kast på 68.90, mens treningskamerat Simon Pettersson sikret seg sølvet.

  – Jeg elsker landet mitt, jeg er en svensk viking!, skrek Daniel Ståhl da gullet var klart.

  Østerriske Lukas Weisshaidinger tok bronsen. Ola Stunes Isene ble nummer tolv og sist i finalen.

  Svensk dobbel i diskos
  Foto: Ben Stansall / AFP
 • Isene endte sist i diskosfinalen

  Ola Stunes Isene måtte nøye seg med sisteplass i mennenes diskosfinale i OL lørdag. Han fikk opp 61,18 i sitt beste kast.

  Han var sjanseløs i kampen om å komme blant de åtte som fikk kaste videre etter de tre første omgangene. Etter 60,95 i første omgang ble det 61,18 i den neste og et dødt kast i tredje omgang. Dermed kom han seg aldri bort fra 12.-plassen.

  Isene tok seg til finalen takket være 63,26 og 10.-plass i kvalifiseringen. Han kom inn til OL med årsbeste på 65,27.

  Hans personlige rekord lyder på 67,78.

  Isene ble nummer 10 i VM i Doha for to år siden. I 2018 ble 26-åringen fra Lier nummer 11 i EM i Berlin.

  (©NTB)

  PcBDg097Pv8
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Dina Asher-Smith løper ikke 200

  Dina Asher-Smith blir ikke å finne på startstreken under 200-meteren i OL, melder BBC lørdag.

  Årsaken skal være at hun sliter med en skade, noe som også skal ha hemmet henne i 100-meteren. Der klarte hun ikke å nå finalen, og nå er det klart at hun trekker seg fra videre konkurranse i Tokyo.

  Asher-Smith fosset fra konkurrentene og vant 200-meteren i friidretts-VM i Doha 2019 på 21,88.

  Nå blir hun ikke å se i OL-finalen på samme distanse.

  nKBmqM4wv5g
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal