Holm: - Jeg gjorde det jeg kunne

Mona Holm var bare to meter fra finaleplass i slegge, men smilet var likevel på plass etter kvalifiseringen i friidretts-VM.

Video Mona Holm nådde ikke sleggefinalen

Mona Holm nådde ikke sleggefinalen, men smilet var likevel på plass.

– Jeg synes jeg gjorde det jeg skulle. Jeg gamblet og kjørte på det jeg kunne i dag, så det så ikke så pent ut teknisk, sier Mona Holm med et smil etter at sleggekvalifiseringen er over.

Mona Holm satte norsk rekord under friidretts-NM i august med 70,43, men klarte ikke å oppnå samme resultat i kvalifiseringen natt til fredag.

– Det første kastet er ok, på det andre bommer jeg og det tredje gikk i buret. Jeg prøvde alt jeg kunne, men konkurransen var over alt for fort. Det hadde vært moro med flere kast, sier Holm.

28-åringen åpnet med 67.16 i første forsøk. I andre forsøk gikk hun ned til 66.97. I tredje og siste forsøk ble det dødt kast.

Den siste som kom med til finalen var franske Stephanie Falzon. Hun kastet 68,92 meter, mens Holm endte med det på 12. plass i sin gruppen med 67.16.

Nå skal trønderen følge resten av mesterskapet fra tribuneplass.

– Det er kjedelig at det ikke blir finale. Jeg skulle gjerne hatt mer å gjøre på søndag, men jeg får prøve å ta det igjen neste år, sier Holm.

Selv uten finaleplass i VM, er Holm fornøyd med sesongen.

– NM er den beste opplevelsen denne sesongen, det var veldig bra. Ellers har det vært en 67-sesong, som jeg også kastet i dag, sier hun.

28-åringen fra Kolvereid har deltatt to ganger i EM (2006,2010) og en gang i VM (2007) uten å klare å ta seg til sleggefinalen.

Siste nytt

 • Ruud vant første kampen i Davis Cup

  Casper Ruud sørget for at Norge fikk en best mulig start på Davis Cup-kampen mot Usbekistan da han slo Khumogun Sultanov 2-0 i sett (6-3, 6-3).

  Lagene spiller på nivå 1.

  Casper Ruud er ranket som nummer ti i verden og var naturlig nok stor favoritt mot Sultanov som er ranket som nummer 418 i verden.

  Ruud tok det første settet nokså enkelt etter 29 minutters spill. I det andre settet trengte Ruud litt ekstra tid på å avgjøre. Usbekeren brøt Ruuds serve på stillingen 5-2 til nordmannen. Ruud brøt direkte tilbake og tok settet 6-3. Dermed var seieren sikret til 1-0-ledelse for Norge.

  Senere fredag skal Norges Viktor Durasovic opp mot Dennis Istomin.

  Casper Ruud
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Skiskytter utestengt i 18 måneder

  Idrettens Voldgiftsrett (CAS) har utestengt den latviske skiskytteren Andrejs Rastorgujevs for tre brudd på meldeplikten i løpet av 12 måneder.

  Innstillingen var på 24 måneders utestengelse, men CAS reduserte altså denne til 18 måneder.

  Tre brudd på meldeplikten innen et tidsrom på 12 måneder regnes som et alvorlig brudd på dopingreglementet, selv om det ikke er noe bevis på doping i seg selv.

  Rastorgujevs ble nummer 30 sammenlagt i verdenscupen sist sesong.

  Andrejs Rastorgujevs
  Foto: NTB
 • Gir seg som Bryne-trenar

  Etter tre år i Bryne FK har trenar Jan Halvor Halvorsen no gitt beskjed om at han vil gi seg etter sesongen, det melder klubben i dag. Styret og dagleg leiar jobbar no med å finne ein ny hovudtrenar. Bryne ligg per nå på ein 14.-plass på tabellen i Obosligaen.

  Jan Halvor Halvorsen
  Foto: Arild Eskeland / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal