NRK Meny
Normal

Ingen kongehelg for Kramer

Sven Kramer (29) har nærmest hatt klippekort på internasjonale seire i skøytesporten. Men han kan ikke huske sist han ble satt så grundig på plass som denne helgen.

SVEN KRAMER

SEIERSLØS: Sven Kramer kunne huske sist han ikke vant en hel konkurransehelg på hjemlig is. Her fra EM i Heerenveen i 2005

Foto: BAS CZERWINSKI / Ap

For under det som var kvalifisering til verdenscupløpene i november, skuffet Kramer seg selv. En helg uten seier for Kramer er svært sjelden kost for den store nederlandske skøytestjernen. Selv kunne han ikke huske at det hadde skjedd på hjemlig is.

– Sannsynligvis er det første gang i min levetid, sier Kramer om den seiersløse helgen.

Ble satt på plass

Kramer startet helgen med 2. plass på 5000 meter (6.18.90) i verdenscuputtaket. Deretter ble det femteplass på 1500-meteren (1.48,02) før han endte på 3. plass på 10.000 meter (13.16,08) og det bare i konkurranse med hjemlige løpere. Og det er langt unna den kvaliteten skøytestjernen forventer. Og selv er han overrasket over den tunge starten.

– Jeg har hatt en god følelse i det siste og kanskje følt meg bedre enn i fjor. Men jeg har fortsatt ikke fått det over på isen. Jeg er ennå ikke så god som jeg tror jeg er, sier Kramer og mener han trenger tid.

Kramer har tre OL-gull, to sølv og to bronse fra karrieren, men selv det er for han ingen perfekt løpsrekke. Videre kan han plusse på sju gull fra allround-VM og 15 gull fra VM i enkeltdistanser. Men hans personlige rekorder på 5000- og 10.000-meter er tilbake fra 2007.

Tror Kramer vinner VM

NRKs skøyteekspert Even Wetten mener den seiersløse sesonginnledningen til Kramer ikke betyr alt for mye. Men han mener den kan kalles interessant med norske øyne.

– Absolutt. Det er slik at Sverre Lunde Pedersen er en veldig sterk allrounder og han skal til enhver tid sammenligne seg med Kramer, sier Wetten.

Han tror det kan være flere grunner til at Kramer er skuffet over egen sesongstart. Men han er klar på at Kramer uansett er favoritten for kommende sesong på de lange distansene og i allroundmesterskap.

– Jeg er hellig overbevist om at han kommer til å vinne 5000-metere og 10.000-metere denne sesongen. Han er også favoritt til allround-VM, sier Wetten.

Siste nytt

 • Cramer fortsetter i Russland

  Markus Cramer fortsetter som trener for det russiske langrennslandslaget, melder nyhetsbyrået Tass. Tyskeren har signert en avtale som strekker seg til OL i 2022.

  – Han har gjort en strålende jobb, sier Jelena Välbe til Tass.

  Markus Cramer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Warriors kriget seg videre

  Golden State Warriors er videre til neste runde i NBA-sluttspillet etter 99-91-seier over San Antonio Spurs natt til onsdag. Warriors vant 4–1 i kamper, og møter nå New Orleans Pelicans.

  Philadelphia 76ers tok seg også videre i natt.

  Klay Thompson (11) celebrates after making a basket in front of forward Kevin Durant (35) and forwar
  Foto: Kyle Terada / Reuters
 • Norsk trener til sveitsisk toppklubb

  Dan Tangnes (39) ble onsdag presentert som ny hovedtrener for den sveitsiske hockeyklubben EV Zug. De ble nummer to i grunnspillet forrige sesong, men røk ut i første runde av sluttspillet.

  – Jeg håper vi kan skape gode minner sammen, sier Tangnes.

  Dan Tangnes
  Foto: EV ZUG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid