NRK Meny
Normal

Ingen kongehelg for Kramer

Sven Kramer (29) har nærmest hatt klippekort på internasjonale seire i skøytesporten. Men han kan ikke huske sist han ble satt så grundig på plass som denne helgen.

SVEN KRAMER

SEIERSLØS: Sven Kramer kunne huske sist han ikke vant en hel konkurransehelg på hjemlig is. Her fra EM i Heerenveen i 2005

Foto: BAS CZERWINSKI / Ap

For under det som var kvalifisering til verdenscupløpene i november, skuffet Kramer seg selv. En helg uten seier for Kramer er svært sjelden kost for den store nederlandske skøytestjernen. Selv kunne han ikke huske at det hadde skjedd på hjemlig is.

– Sannsynligvis er det første gang i min levetid, sier Kramer om den seiersløse helgen.

Ble satt på plass

Kramer startet helgen med 2. plass på 5000 meter (6.18.90) i verdenscuputtaket. Deretter ble det femteplass på 1500-meteren (1.48,02) før han endte på 3. plass på 10.000 meter (13.16,08) og det bare i konkurranse med hjemlige løpere. Og det er langt unna den kvaliteten skøytestjernen forventer. Og selv er han overrasket over den tunge starten.

– Jeg har hatt en god følelse i det siste og kanskje følt meg bedre enn i fjor. Men jeg har fortsatt ikke fått det over på isen. Jeg er ennå ikke så god som jeg tror jeg er, sier Kramer og mener han trenger tid.

Kramer har tre OL-gull, to sølv og to bronse fra karrieren, men selv det er for han ingen perfekt løpsrekke. Videre kan han plusse på sju gull fra allround-VM og 15 gull fra VM i enkeltdistanser. Men hans personlige rekorder på 5000- og 10.000-meter er tilbake fra 2007.

Tror Kramer vinner VM

NRKs skøyteekspert Even Wetten mener den seiersløse sesonginnledningen til Kramer ikke betyr alt for mye. Men han mener den kan kalles interessant med norske øyne.

– Absolutt. Det er slik at Sverre Lunde Pedersen er en veldig sterk allrounder og han skal til enhver tid sammenligne seg med Kramer, sier Wetten.

Han tror det kan være flere grunner til at Kramer er skuffet over egen sesongstart. Men han er klar på at Kramer uansett er favoritten for kommende sesong på de lange distansene og i allroundmesterskap.

– Jeg er hellig overbevist om at han kommer til å vinne 5000-metere og 10.000-metere denne sesongen. Han er også favoritt til allround-VM, sier Wetten.

Siste nytt

 • Tap for Norge i EM

  Thomas Ulsrud og co. tapte 7–8 for Skottland i curling-EM tirsdag kveld. Det var 7–7 etter ti omganger, og Skottland sikret seieren etter ekstraomgang.

  Det var Norges andre tap i EM, melder NTB.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP
 • Zahids APOEL fikk juling av Real

  Ghayas Zahid spilte hele mesterligaoppgjøret mot Real Madrid da spanjolene vant 6–0 over APOEL tirsdag kveld.

  Karim Benzema (2), Cristiano Ronaldo (2), Luka Modric og Nacho Fernandez scoret målene for Real.

  APTOPIX Germany Soccer Champions League
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Tottenham snudde til seier

  Pierre-Emerick Aubameyang ga Borussia Dortmund ledelsen, men Tottenham snudde 0–1 til 2–1 og tok en sterk borteseier tirsdag.

  Harry Kane og Son Heung-min scoret målene for Spurs, som leder gruppe H tre poeng foran Real Madrid.

  FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-BOURNEMOUTH
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal