NRK Meny
Normal

Ingen julefred for de norske alpinistene

Når sølvguttene synger julen inn sitter gullgrossistene fra det norske alpinlandslaget spredt over hele Mellom-Europa.

SKI-ALPINE-WORLD-MEN-SLALOM-PARALLEL

FEIRER SAMMEN: Aksel Lund Svindal (f.v.) og Kjetil Jansrud deler ikke bare pallplasser. I år skal de også dele julemiddagen.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Kjetil Jansrud fikk seg en liten tur hjem til jul, men 24. desember er det ut for å jakte nye verdenscupseirer. Hva passer vel bedre enn å feire med lagkamerat og seiersgrossist Aksel Lund Svindal?

– Jeg flyr ned til Innsbruck 24. desember, og får en liten, kort julefeiring med Aksel, sier Jansrud til NRK.

Det spørs om alpinessene finner roen i de østerrikske alper. Tidlig 1. juledag setter de seg i bilen og kjører til Santa Caterina. Der er det trening allerede 2. juledag.

I Santa Caterina møter de Aleksander Aamodt Kilde, som feirer jul i den lille italienske fjell-landsbyen.

– Det er en ganske hektisk periode rundt juletider. Vi starter med trening 26., så jeg har bestemt meg for å bli her nede, sier Kilde til NRK.

Italia og Østerrike

Det blir nok verken ribbe eller pinnekjøtt, men det er nok et stort plaster på såret at foreldrene feirer jul med Kilde.

– Vi har booket oss inn på et lite koselig hotell som varter opp med god middag og god stemning. Vi har ikke med oss ribbe eller pinnekjøtt, så det blir nok italienske tradisjoner på oss.

– Er det trist?

– Det blir litt annerledes, og det er helt greit. Sånn er livet som alpinist. Om vinteren er det hektisk, og ikke så mye tid til tradisjoner. Man lever lenge, og det er mange år til tradisjoner når man er ferdig, sier Kilde.

En som definitivt bryter med tradisjonene er Nina Løseth. Hun vraker Norge til fordel for julefeiring i Wien.

– Vi får så få dager, så det er energibesparende ikke å dra hjem til Ålesund. Kjæresten min er her nede, så det blir litt annerledes i år. Det er første jul borte fra familien. Det blir rart, sier Løseth.

Hun blir fire dager i den østerrikske hovedstaden før det bærer til verdenscup i Semmering fra 27. desember. Der stiller Norge med tre kvinnelige debutanter.

Hjem til mor

Henrik Kristoffersen var så sent som 22. desember i aksjon i verdenscupen, men til gjengjeld får han julefeiringen hjemme med familien.

– Nå blir det hjem til mor i jula, også skal jeg komme meg til Salzburg for å trene, sier Henrik Kristoffersen.

En som også kommer til Norge for å feire jul er Leif Kristian Haugen. Etter slalåmrennet i Madonna di Campiglio satte han seg på flyet til Norge. Her skal julen tilbringes sammen med forloveden og sønnen Olav.

– Det blir stas, men pakkepapiret blir nok morsomst for lille Olav, sier Haugen

Men det er ikke snakk om noen lang ferie for Haugen. 28. desember er det ut igjen for å kjempe mot verdens beste.

Siste nytt

 • Solbakken hissa seg opp

  FC København vann 1–0 heime mot CSKA Sofia og 4–2 samanlagt i Europaligaen. Likevel var FCK-trenar Ståle Solbakken sint. Ifølgje NTB var grunnen at lagets scoring vart vist på storskjerm i Parken. Bileta viste at målscorar N'Doye står i offside.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Rønningen står over friidretts-NM

  Sprinteren Helene Rønningen er skadd og har meldt forfall til helgens NM i friidrett i Byrkjelo. Hun har fått en skade under i plantarfacien, bindevevshinnen som går under foten. Rønningen deltok på 100- og 200 meter under friidretts-EM i Berlin.

  Helene Rønningen, Bislett 2018
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner