NRK Meny
Normal

Ingen julefred for de norske alpinistene

Når sølvguttene synger julen inn sitter gullgrossistene fra det norske alpinlandslaget spredt over hele Mellom-Europa.

SKI-ALPINE-WORLD-MEN-SLALOM-PARALLEL

FEIRER SAMMEN: Aksel Lund Svindal (f.v.) og Kjetil Jansrud deler ikke bare pallplasser. I år skal de også dele julemiddagen.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Kjetil Jansrud fikk seg en liten tur hjem til jul, men 24. desember er det ut for å jakte nye verdenscupseirer. Hva passer vel bedre enn å feire med lagkamerat og seiersgrossist Aksel Lund Svindal?

– Jeg flyr ned til Innsbruck 24. desember, og får en liten, kort julefeiring med Aksel, sier Jansrud til NRK.

Det spørs om alpinessene finner roen i de østerrikske alper. Tidlig 1. juledag setter de seg i bilen og kjører til Santa Caterina. Der er det trening allerede 2. juledag.

I Santa Caterina møter de Aleksander Aamodt Kilde, som feirer jul i den lille italienske fjell-landsbyen.

– Det er en ganske hektisk periode rundt juletider. Vi starter med trening 26., så jeg har bestemt meg for å bli her nede, sier Kilde til NRK.

Italia og Østerrike

Det blir nok verken ribbe eller pinnekjøtt, men det er nok et stort plaster på såret at foreldrene feirer jul med Kilde.

– Vi har booket oss inn på et lite koselig hotell som varter opp med god middag og god stemning. Vi har ikke med oss ribbe eller pinnekjøtt, så det blir nok italienske tradisjoner på oss.

– Er det trist?

– Det blir litt annerledes, og det er helt greit. Sånn er livet som alpinist. Om vinteren er det hektisk, og ikke så mye tid til tradisjoner. Man lever lenge, og det er mange år til tradisjoner når man er ferdig, sier Kilde.

En som definitivt bryter med tradisjonene er Nina Løseth. Hun vraker Norge til fordel for julefeiring i Wien.

– Vi får så få dager, så det er energibesparende ikke å dra hjem til Ålesund. Kjæresten min er her nede, så det blir litt annerledes i år. Det er første jul borte fra familien. Det blir rart, sier Løseth.

Hun blir fire dager i den østerrikske hovedstaden før det bærer til verdenscup i Semmering fra 27. desember. Der stiller Norge med tre kvinnelige debutanter.

Hjem til mor

Henrik Kristoffersen var så sent som 22. desember i aksjon i verdenscupen, men til gjengjeld får han julefeiringen hjemme med familien.

– Nå blir det hjem til mor i jula, også skal jeg komme meg til Salzburg for å trene, sier Henrik Kristoffersen.

En som også kommer til Norge for å feire jul er Leif Kristian Haugen. Etter slalåmrennet i Madonna di Campiglio satte han seg på flyet til Norge. Her skal julen tilbringes sammen med forloveden og sønnen Olav.

– Det blir stas, men pakkepapiret blir nok morsomst for lille Olav, sier Haugen

Men det er ikke snakk om noen lang ferie for Haugen. 28. desember er det ut igjen for å kjempe mot verdens beste.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag