Hopp til innhold

Skadet Cologna: – Jeg hadde håpet det ikke var så alvorlig

Dario Colognas skade er verre enn først antatt – uten at det gleder hans norske rival Petter Northug.

Petter Northug og Dario Cologna

Petter Northug og Dario Cologna har utkjempet mange dueller i Tour de Ski. I vinterens utgave vil trolig ingen av dem prege toppen av resultatlistene.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Northug har i alle år hatt et mål om å vinne Tour de Ski. Ennå har han ikke klart det. Og han har ingen tro på at det skjer i år heller, selv om mannen med tre sammenlagtseirer – Dario Cologna – nå trolig melder forfall.

– Jeg er altfor feit for Tour de Ski, skriver Northug i en sms til NRK.no onsdag. Det utsagnet er 27-åringens svar på hva Colognas skade betyr for hans muligheter.

Hans sveitsiske rival skal opereres fredag etter å ha skadet seg på trening mandag.

– Han fikk en rotasjon og røk tre leddbånd, forteller Colognas norske trener Guri Hetland.

– Veldig skuffet

Operasjonen betyr seks uker uten trening – mindre enn tre måneder før OL i Sotsji. Cologna får dermed ikke konkurrert før jul, og stiller neppe til start i Tour de Ski. Kommer han til start, er det med et særdeles tynt treningsgrunnlag.

Det betyr at Dario Cologna plutselig befinner seg i en enda vanskeligere situasjon enn Petter Northug, som for sin del mistet nesten to måneder med trening i høst på grunn av en virussykdom.

Overfor sveitsisk radio innrømmer Cologna at han er nedbrutt.

– Jeg hadde håpet det ikke var så alvorlig. Jeg er veldig skuffet, for jeg har hatt veldig gode sesongforberedelser. Men jeg får ikke gjort noe med det som er skjedd, erkjenner Cologna.

Må trene på kjelke

Slik beskriver han mandagens hendelse:

– Det skjedde da jeg var ute og jogget meg ned etter et testløp. Underlaget var glatt. Sånt kan skje når som helst, det var bare et uheldig øyeblikk. Nå må jeg bare det beste ut av situasjonen.

Det betyr at Cologna må ta tiden til hjelp etter fredagens operasjon. Det er en stor tålmodighetsprøve som venter ham.

– I begynnelsen kan jeg bare jobbe med overkroppen, sannynligvis på en kjelke. Når jeg kan konkurrere igjen, er det for tidlig å si noe om. Avbruddet vil bli fra seks til åtte uker. Etterpå er det fortsatt god tid til Sotsji, og jeg håper å gjøre et sterkt comeback, sier Cologna i radiointervjuet.

Fryktet sterk Cologna

Petter Northug er på full fart tilbake etter sin sykdomsperiode, og avslutter torsdag et vellykket høydeopphold i Livigno og Val Senales. Likevel har han innsett at det er umulig også for ham å være i toppform i Tour de Ski. Og det handler om mye mer enn å finne matchvekta, selv om Northugs måte å si det på er at han er «altfor feit».

Da NRK møtte Northug i Livigno for halvannen uke siden, sa han følgende om mulighetene til å vinne touren denne sesongen:

– Det skjer nok ikke i år, nei. Det blir litt for dårlig tid, dessverre, sa Northug, som vil bruke touren som trening til årets store mål.

I det samme intervjuet utropte han svenske Johan Olsson og nettopp Dario Cologna som sine tøffeste konkurrenter under OL i Sotsji. Under VM i Val di Fiemme sist vinter, vant Northug, Olsson og Cologna hvert sitt individuelle VM-gull.

Nå spørs det om Cologna likevel blir lettere å hanskes med i Sotsji enn først antatt.

Siste nytt

 • Lewandowski og co spilleklare for Barcelona

  Flere av Barcelonas nysigneringer er klarert for seriestarten. Det gjelder også Robert Lewandowski som fikk ja fredag kveld.

  Den gjeldstyngede klubben jobbet hardt med å få registrert Lewandowski og andre nysigneringer i Barcelona-troppen foran den første seriekampen mot Rayo Vallecano lørdag kveld. Saken er stort sett løst melder spanske medier, blant annet avisen AS.

  Barcelona har gjennom sommeren solgt viktige deler av sine framtidige inntektskilder, der iblant TV-rettigheter, for å oppfylle de økonomiske retningslinjene spanske klubber er forpliktet til å følge.

  Fredag opplyste Barcelona at klubben har solgt ytterligere 24,5 prosent av produksjonsselskapet «Barca Studios» til Orpheus Media for 980 millioner kroner.

  De midlene kan være det siste som skal til for å få registrert spillerne som er hentet i sommervinduet. I hvert fall er håpet at noen av spillerne skal kunne bli registrert. (NTB)

  Spain Soccer Gamper Trophy
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Ruud til ATP-semifinale

  Casper Ruud spilte hjemmehåpet Felix Auger-Aliassime av banen i kvartfinalen i ATP-turneringen i tennis i Canada. Nordmannen vant 2-0 i sett.

  Det betyr at det venter semifinale mot Hubert Hurkacz (Polen) lørdag. Hurkacz slo australske Kyrgios 2-1 i sett i sin kvartfinale. Det siste gikk fort unna og endte med 6-1.

  Ruud vant sitt førstesett med samme sifrer, og det tok ikke lang tid. Auger-Aliassime var helt uten sjanse i åpningen av kampen på centercourten.

  Ruud holdt så sitt første servegame i andre sett og gikk opp til 1-0. Så brøt Ruud canadierens serve og sikret seg 2-0 før det etter ytterligere et par minutter sto 3-0 i norsk favør. Settet endte 6-2.

  Hurkacz er seedet som åttendemann mens Ruud ligger fire hakk høyere i Masters 1000-turneringen i Montreal. (NTB)

  National Bank Open Montréal - Day 7
  Foto: Minas Panagiotakis / AFP
 • Glimt vann 4-1: - Ein svært sterk prestasjon

  Bodø/Glimt var klart mest effektiv og vann 4-1 i Sarpsborg fredag. Hugo Vetlesen og Amahl Pellegrino scora før pause.

  Lars-Jørgen Salvesen scora sitt første etter overgangen til Glimt, før Tobias Heintz reduserte. Pellegrino scora Glimts fjerde etter ein gigatappe i Sarpsborgs forsvar like før slutt.

  Pellegrino scora sitt seriemål nummer 16 og 17, og er suveren toppscorar.

  Glimt klatra til andreplass på tabellen etter sin sjette strake siger.

  - Vi er på veg tilbake. Denne kampen var tung for oss. Vi må i kjellaren, kanskje heilt i blindkjellaren for å hente det som skal til i dag, sa Glimt-trenar Kjetil Knutsen til Discovery.

  - Dette var ein svært sterk prestasjon av oss. Dette Sarpsborg-laget er ikkje enkelt å spele mot.

  Han skal leie laget sitt til den utruleg viktige meisterliga-kvalifiseringskampen mot Dinamo Zagreb i neste veke. Der gler Knutsen seg over å ha forsterka spelargruppa.

  - Vi har fått sterkre konkurranse på fleire plassar. Vi kan starte med Lars-Jørgen (Salvesen), og ha Runar (Espejord) i bakhånd, seier Knutsen.

  Lars-Jørgen Salvesen
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste