NRK Meny
Normal

Fra grønt lys til full stopp

Først ga det internasjonale motorsportforbundet grønt lys for formel 1-løp i Bahrain 30. oktober. Så satte lagene bremsene på, og nå er det full stopp.

Formel 1-banen i Bahrain
Foto: STR / Reuters

- Det betyr at vi ikke kan gjennomføre løpet i år. Jeg håper vi kan komme tilbake til Bahrain seinere, sier den mektige formel 1-sjefen Bernie Ecclestone til BBC.

Bahrain Grand Prix skulle etter planen vært sesongåpning for formel 1-sirkuset 13. mars. Men løpet ble avlyst på grunn av urolighetene i landet.

Nei fra 11 av 12 lag

Da skulle forbundet og arrangørene i Bahrain få et par måneder på seg for å vurdere om løpet skulle settes opp seinere i sesongen.

I forrige uke ble de enige om å sette opp løpet 30. oktober, og å flytte India Grand Prix til 11. desember som sesongavslutning. Men det ville ikke lagene være med på. 11 av de 12 lagene sa nei.

- Et løp så langt ut i desember er mer enn det førerne og resten av laget kan makte, skriver Fota - formel 1-lagenes interesseorganisasjon - i et brev til forbundet.

Ble for hektisk

I tillegg erfarer BBC at lagene ikke ønsker et løp i Bahrain midt i en hektisk sesonginnspurt inn på lista av reisemessige grunner.

Dermed er det kroken på døra for Bahrain Grand Prix i år, ettersom det er nedfelt i reglementet at lagene skal ha et avgjørende ord med i laget når en fastsatt terminliste skal endres.

Da går India Grand Prix som opprinnelig planlagt 30. oktober, og det 19. og siste løpet for sesongen i Brasil 27. november.

21 løp neste år

I den foreløpige terminlista for 2012 er igjen Bahrain Grand Prix satt opp som sesongåpning. Det skal skje 11. mars. Med hele 21 løp blir sesongen 2012 tettere enn noensinne. Sesongavslutningen går i Brasil 25. november.

Siste nytt

 • Danske fotballjenter møtte ikkje

  Spelarane på Damarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening, melder Danmarks Radio. Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

  Dermed ser det ut til at Damark må trekkje seg VM-kvalifiseringskampar mot Sverige og Kroatia fredag og tysdag.

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal