Ingen finale for Henriksen

Eivind Henriksen klarte ikke å komme seg til sleggefinalen i friidretts VM i Daegu lørdag ettermiddag.

Video Eivind Henriksen klarte ikke å kvalifisere seg

Eivind Henriksen klarte ikke å kvalifisere seg

Henriksen fikk opp et kast på 71,27 meter i det andre forsøket, noe som bare det 13. beste lengden i den første kvalifiseringspuljen.

- Det var helt greit og må være fornøyd med det. Jeg har slitt litt med teknikken etter et overtråkk jeg hadde tidligere i sommer, sa Eivind Henriksen til NRK.

De to andre kastene til 20-åringen var rett rundt 70-metersstreken.

Hadde han kastet på nivå med norgesrekorden hans på 74,59 meter hadde trolig ikke det heller holdt til en finaleplass.

Flere sjanser

Henriksen deltok i sitt aller første VM, og har god tro på at det kan bli flere i framtiden.

- Jeg kan jo holde på til jeg er over 30, så det er mange mesterskap som kommer, avsluttet Henriksen.

Les også:

Siste nytt

 • Trolig ferdigspilt etter skade

  Håndballspiller Christian O'Sullivan pådro seg en tommelskade mot Frankrike, og etter en legesjekk er det lite sannsynlig at vi vil se mer til O'Sullivan i OL.

  Selve tommelen i kastearmen ble dratt ut av ledd, og legene klarte ikke å få den tilbake i ledd. Landslagsslege Thomas Torgalsen sier spilleren må operere for å få det ordnet. Det skal gjøres på et spesialistssykehus i Tokyo mandag.

  O'Sullivan
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Lille vant den franske supercupen

  En klassescoring fra Xeka sørget for at Lille vant den franske supercupen med 1-0-seier over Paris Saint-Germain søndag.

  Oppgjøret mellom sist sesong serievinnere i Lille og cupvinnere i PSG ble spilt i Tel Aviv i Israel. Der var det Lille som trakk det lengste strået og vant klubbens første supercuptittel. Dermed fikk den nyansatte Jocelyn Gourvennec en drømmestart som Lille-trener.

  Xeka ble matchvinner med sin scoring etter 45 minutter. Portugiseren fikk ballen på 15 meter og hamret til. Sekunder senere lå den i nettmaskene bak Keylor Navas.

  Israel Soccer French Super Cup
  Foto: Ariel Schalit / AP
 • Sliter med korona-ettervirkninger

  Lewis Hamilton tok en sterk tredjeplass i Ungarns Grand Prix, da det virkelig så tøft ut i starten av løpet. Men da han var på pallen sammen med Sebastian Vettel og Esteban Ocon, så han uvanlig stille og uengasjert ut.

  Hamilton forklarer at han var sliten, og han tror at han sliter med ettervirkninger fra da han hadde korona.

  – Alt ble tåkete på pallen. Jeg har kjempet i hele år for å holde meg frisk etter alt som har skjedd. Det er fortsatt en kamp for meg, sier Hamilton ifølge Reuters.

  Hamilton fikk korona i desember, og fortalte også etter sitt første løp etter sykdommen at han slet. Nå tror han altså at ettervirkningene har vedvart.

  – Hvem vet hva som skjedde i dag. Kanskje jeg var dehydrert – jeg vet ikke. Men jeg har definitivt aldri hatt den opplevelsen, forteller briten, som leder verdensmesterskapet i Formel 1.

  Lewis Hamilton
  Foto: Florion Goga / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal