NRK Meny
Normal

Ingen endring i Raw Air

Norges Skiforbund ville ha endring i Raw Air, men la planene døde for å redde Holmenkollsøndagen.

Daniel-Andre Tande

Daniel-André Tande hoppet åpningsrennet under årets åpningsrenn i Raw Air i Holmenkollen. Konkurransen vil bestå i uendret form iallfall i ett år til.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Skiforbundet slapp ved lunsjtider fredag nyheten om at hoppkonkurransen Raw Air består i samme form som i år. Avgjørelsen falt i et FIS-møte i Portoroz i Slovenia.

Norges Skiforbund ønsket tidligere i år en «grand opening» i Holmenkollen med individuelt renn lørdag. Det får man ikke, men renndagen beholdes i form av laghopping. Reisebelastningen blir også den samme som i mars.

LES OGSÅ: Skjebnedøgn for Raw Air

Måtte slåss for lørdagen i Holmenkollen

Konkurransen ble gjennomført for første gang i år, og det har vært internasjonale ønsker om å redusere reisebelastningen, men det ville medført at åpningen i Holmenkollen forsvant og en slutt for det tradisjonelle søndagsrennet.

Under vårmøtet i Zürich foreslo det internasjonale skiforbundet å ta bort dette rennet, for å få mer fleksibilitet, men det ville samtidig bety tap av millioninntekt for Holmenkollen.

Bråthen sier alle andre eventuelle foreslåtte endringer i Raw Air ble lagt på is til fordel for å kjempe for lørdagsrennet.

– Før møtet her ønsket vi å få inn igjen lørdagsrennet i Holmenkollen, Det var prioritet én, alt annet var underordnet, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.no.

LES OGSÅ: Hoppsjef advarer nostalgikerne: – Ingen der ute i den store verden bryr seg om Kollensøndagen

Flere hopp avlyst etter vanskelige vindforhold

Hoppkonkurransen støtte på utfordringer i år, etter at Sør- og Midt-Norge opplevde til dels vanskelige værforhold. Konkurransen i Lillehammer ble utsatt

Raw Air kom i år under press på grunn av vanskelige værforhold, og rennet i Lillehammer ble forsøkt satt opp i Vikersund, uten hell.

– Det var på nære nippet at dere fikk gjennomført konkurransen i år. Dere er ikke skremt av været?

– Ja, det var bare Lillehammer som ble borte, så vi tror vi skal klare å få gjennom en turnering neste år med eller rennene, det er målet, sier han.

LES OGSÅ: Utøverne hyller Raw Air etter at Kraft sikret sammenlagtseieren

Klart for «kvinne-Raw Air»

Kvinnene får sin verdenscupstart i Lillehammer første helga i desember med en ny trippel. I trippelen i Lillehammer skal det hoppes to ganger i normalbakken før det hele avsluttes med finale i storbakken. Kvinnene får også en ny verdenscupfinale i tyske Oberstdorf.

– Jeg er kjempeglad for at jentene får sin fortjente trippel under verdenscupåpningen i Lillehammer med finale i storbakken. Dette har vært veldig viktig for oss, og dette er et steg riktig retning for utviklingen av kvinnehopp.

Siste nytt

 • Stabæk lanserer regnbuekortet

  Foran kampen mellom Stabæk og Haugesund har Stabæk trykket opp flere tusen «regnbuekort» i forbindelse med Oslo Pride.

  – Dette kan du bruke neste gang noen går over grensen på tribunen eller andre steder, sier Stabæk-kaptein Andreas Hanche-Olsen.

  Inge Andre Olsen og regnbuekortet
  Foto: Kristian Bjerke / Stabæk Media
 • Berget scoret to – ble matchvinner

  Jo Inge Berget scoret begge målene for New York City FC da de snudde 0–1 til 2–1 mot Toronto FC søndag.

  Først scoret han med hælen etter 51 minutter, og gjorde 1–1. Etter 68 minutter satte han sitt andre. Nordmannen ble kåret til banens beste.

  MLS: Toronto FC at New York City FC
  Foto: Vincent Carchietta / Reuters
 • Danmark straffes etter tilskuerbråk

  Det danske fotballforbundet har fått en bot på 20.000 dollar etter at FIFA mener danske tilskuere har oppført seg dårlig under fotball-VM i Russland. Tilskuerne skal blant annet ha kastet gjenstander og ha hatt med seg et banner med upassende tekst.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS-FANS
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Russland og Saudi-Arabia - Egypt
4-4-2 Eliteserien: Odd - Brann
Fotball-VM: Iran - Portugal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
Fotball-VM: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Portugal
FIFA Fotball-VM 2018 Iran - Portugal og Spania - Marokko og eliteserien Odd-Brann 2.omgang