NRK Meny
Normal

Ingen endring i Raw Air

Norges Skiforbund ville ha endring i Raw Air, men la planene døde for å redde Holmenkollsøndagen.

Daniel-Andre Tande

Daniel-André Tande hoppet åpningsrennet under årets åpningsrenn i Raw Air i Holmenkollen. Konkurransen vil bestå i uendret form iallfall i ett år til.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Skiforbundet slapp ved lunsjtider fredag nyheten om at hoppkonkurransen Raw Air består i samme form som i år. Avgjørelsen falt i et FIS-møte i Portoroz i Slovenia.

Norges Skiforbund ønsket tidligere i år en «grand opening» i Holmenkollen med individuelt renn lørdag. Det får man ikke, men renndagen beholdes i form av laghopping. Reisebelastningen blir også den samme som i mars.

LES OGSÅ: Skjebnedøgn for Raw Air

Måtte slåss for lørdagen i Holmenkollen

Konkurransen ble gjennomført for første gang i år, og det har vært internasjonale ønsker om å redusere reisebelastningen, men det ville medført at åpningen i Holmenkollen forsvant og en slutt for det tradisjonelle søndagsrennet.

Under vårmøtet i Zürich foreslo det internasjonale skiforbundet å ta bort dette rennet, for å få mer fleksibilitet, men det ville samtidig bety tap av millioninntekt for Holmenkollen.

Bråthen sier alle andre eventuelle foreslåtte endringer i Raw Air ble lagt på is til fordel for å kjempe for lørdagsrennet.

– Før møtet her ønsket vi å få inn igjen lørdagsrennet i Holmenkollen, Det var prioritet én, alt annet var underordnet, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.no.

LES OGSÅ: Hoppsjef advarer nostalgikerne: – Ingen der ute i den store verden bryr seg om Kollensøndagen

Flere hopp avlyst etter vanskelige vindforhold

Hoppkonkurransen støtte på utfordringer i år, etter at Sør- og Midt-Norge opplevde til dels vanskelige værforhold. Konkurransen i Lillehammer ble utsatt

Raw Air kom i år under press på grunn av vanskelige værforhold, og rennet i Lillehammer ble forsøkt satt opp i Vikersund, uten hell.

– Det var på nære nippet at dere fikk gjennomført konkurransen i år. Dere er ikke skremt av været?

– Ja, det var bare Lillehammer som ble borte, så vi tror vi skal klare å få gjennom en turnering neste år med eller rennene, det er målet, sier han.

LES OGSÅ: Utøverne hyller Raw Air etter at Kraft sikret sammenlagtseieren

Klart for «kvinne-Raw Air»

Kvinnene får sin verdenscupstart i Lillehammer første helga i desember med en ny trippel. I trippelen i Lillehammer skal det hoppes to ganger i normalbakken før det hele avsluttes med finale i storbakken. Kvinnene får også en ny verdenscupfinale i tyske Oberstdorf.

– Jeg er kjempeglad for at jentene får sin fortjente trippel under verdenscupåpningen i Lillehammer med finale i storbakken. Dette har vært veldig viktig for oss, og dette er et steg riktig retning for utviklingen av kvinnehopp.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal