NRK Meny
Normal

Ingen alpintsuksess for Canada

Etter fire konkurranser har de ambisiøse canadiske alpinistene fortsatt ingen medaljer.

Manuel Osborne-Paradis

Manuel Osborne-Paradis har gjort et begredelig OL så langt, med 17. plassen i utfor som best.

Foto: Leonhard Foeger / Scanpix/Reuters

Mens Aksel Lund Svindal har rast inn til to medaljer på to øvelser, har de canadiske nedoverski-løperne slitt med uttellingen.

Les: Resultater super-G menn

Etter nok en konkurranse uten medalje i herrenes super-G, innrømmet vertsnasjonens alpinherrer at de ikke har innfridd de høye forventningene.

«Own the podium»

Nærmere én million dollar (962 000) har vært investert i den canadiske alpintroppen før OL, for å gi den 11-manns store troppen de beste forutsetninger for å hente hjem bøttevis med medaljer. Forberedelsene har vært kalt «Own the podium»-programmet, med den klare hensikt å pryde seierspallen i Whistler med canadiske farger.

Les: Canada satser stort mot OL

Les: Canada har nye superdrakter

Robbie Dixon kjørte ut i utfor

UTKJØRING 1: Robbie Dixon ligger i snøen etter at han kjørte ut i utfor-konkurransen mandag.

Foto: Charlie Krupa / Scanpix/AP

Så langt har ikke målet om å «eie seierspallen» vært i nærheten av å bli en realitet.

Så langt er Erik Guays 5. plasser i utfor og super-G og Britt Janyks 6. plass i kvinnenes utfor, de eneste topp 10-plasseringene canadierne har å vise til.

Outsideren Robbie Dixon har kjørt ut i begge fartsdisiplinene, mens Manuel Osborne-Paradis, som vant et utforrenn i verdenscupen før jul, ble nummer 17 i utfor og kjørte ut i super-G-rennet.

VIDEO: Se Manuel Osborne-Paradis kjøre ut i super-G

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Jeg bare var noen få hundredeler fra seierspallen i dag - det er hardt å svelge. Jeg hadde alle muligheter til å vinne, men en feil allerede i tredje port ødela løpet, sa Erik Guay etter super-G-rennet.

Robbie Dixon kjørte ut i super-G

UTKJØRING 2: Dixon kjørte ut i super-G-konkurransen også.

Foto: Mike Segar / Scanpix/Reuters

De canadiske herrene hadde sine største medaljesjanser i fartsdisiplene. Nå som både utfor og super-G er unnagjort, ser alpintmedaljene ut til å glippe for canadierne.

– Det gjør vondt, vi ville så gjerne vinne noen medaljer for Canada, men vi feilet alle mann, fortsatte Guay - Canadas beste alpinist så langt i mesterskapet.

Hadde stor hjemmefordel

Robbie Dixon har som nevnt kjørt ut i begge rennene til nå, og er svært skuffet over sine egne prestasjoner.

– Vi hadde en stor fordel av å kjøre på hjemmebane og i løyper vi kjenner godt. Når vi mislykkes som dette er det selvfølgelig bittert. Jeg er veldig frustert over meg selv, og at vi ikke tok vare på sjansen, sier Dixon.

Med tre øvelser igjen for kvinner og menn (superkombinasjon for menn, super-G for kvinner, storslalåm og slålam) er det fortsatt håp om canadisk jubel i Whistler. Men de beste øvelsene er likevel unnagjort.

– Det er bare pallen som teller, det har ikke noe å si om du blir nummer fire eller nummer 40, sier Dixon.

Siste nytt

 • Giggs opna med storsiger

  Ryan Giggs opna sin karriere som landslagssjef for Wales med 6-0 i bortekampen mot Kina i dag. Gareth Bale scora tre av Wales' mål, hans første hattrick på landslaget. Han er oppe i 29 landslagsmål, eitt meir enn legenden Ian Rush. Sigeren er Wales' største på 22 år, og Kina-manger Marcello Lippis største landslagstap nokosinne.

  Ryan Giggs
  Foto: - / AFP
 • - Har spela sin siste United-kamp

  Den amerikanske tv-kanalen ESPN melder at Zlatan Ibrahimovic har spela sin siste kamp for Manchester United. Kjelder ESPN har vore i kontakt med, seier at svensken er i ferd med å diskutere in kontrakt med LA Galaxy. Zlatan har ikkje spela for United sidan han slo opp sin kneskade 2. juledag.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Bolt skal trene med Dortmund

  Usain Bolt skal trene med Borussia Dortmund fredag. Det er hans utstyrsleverandør, som er den samme som Dortmund bruker, som står bak treningen. Treningen vil være åpen for publikum og vil ha stor mediedekning, melder NTB.

  Athletics - Men's 100m Victory Ceremony
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par