Ingen alpintsuksess for Canada

Etter fire konkurranser har de ambisiøse canadiske alpinistene fortsatt ingen medaljer.

Manuel Osborne-Paradis

Manuel Osborne-Paradis har gjort et begredelig OL så langt, med 17. plassen i utfor som best.

Foto: Leonhard Foeger / Scanpix/Reuters

Mens Aksel Lund Svindal har rast inn til to medaljer på to øvelser, har de canadiske nedoverski-løperne slitt med uttellingen.

Les: Resultater super-G menn

Etter nok en konkurranse uten medalje i herrenes super-G, innrømmet vertsnasjonens alpinherrer at de ikke har innfridd de høye forventningene.

«Own the podium»

Nærmere én million dollar (962 000) har vært investert i den canadiske alpintroppen før OL, for å gi den 11-manns store troppen de beste forutsetninger for å hente hjem bøttevis med medaljer. Forberedelsene har vært kalt «Own the podium»-programmet, med den klare hensikt å pryde seierspallen i Whistler med canadiske farger.

Les: Canada satser stort mot OL

Les: Canada har nye superdrakter

Robbie Dixon kjørte ut i utfor

UTKJØRING 1: Robbie Dixon ligger i snøen etter at han kjørte ut i utfor-konkurransen mandag.

Foto: Charlie Krupa / Scanpix/AP

Så langt har ikke målet om å «eie seierspallen» vært i nærheten av å bli en realitet.

Så langt er Erik Guays 5. plasser i utfor og super-G og Britt Janyks 6. plass i kvinnenes utfor, de eneste topp 10-plasseringene canadierne har å vise til.

Outsideren Robbie Dixon har kjørt ut i begge fartsdisiplinene, mens Manuel Osborne-Paradis, som vant et utforrenn i verdenscupen før jul, ble nummer 17 i utfor og kjørte ut i super-G-rennet.

VIDEO: Se Manuel Osborne-Paradis kjøre ut i super-G

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Jeg bare var noen få hundredeler fra seierspallen i dag - det er hardt å svelge. Jeg hadde alle muligheter til å vinne, men en feil allerede i tredje port ødela løpet, sa Erik Guay etter super-G-rennet.

Robbie Dixon kjørte ut i super-G

UTKJØRING 2: Dixon kjørte ut i super-G-konkurransen også.

Foto: Mike Segar / Scanpix/Reuters

De canadiske herrene hadde sine største medaljesjanser i fartsdisiplene. Nå som både utfor og super-G er unnagjort, ser alpintmedaljene ut til å glippe for canadierne.

– Det gjør vondt, vi ville så gjerne vinne noen medaljer for Canada, men vi feilet alle mann, fortsatte Guay - Canadas beste alpinist så langt i mesterskapet.

Hadde stor hjemmefordel

Robbie Dixon har som nevnt kjørt ut i begge rennene til nå, og er svært skuffet over sine egne prestasjoner.

– Vi hadde en stor fordel av å kjøre på hjemmebane og i løyper vi kjenner godt. Når vi mislykkes som dette er det selvfølgelig bittert. Jeg er veldig frustert over meg selv, og at vi ikke tok vare på sjansen, sier Dixon.

Med tre øvelser igjen for kvinner og menn (superkombinasjon for menn, super-G for kvinner, storslalåm og slålam) er det fortsatt håp om canadisk jubel i Whistler. Men de beste øvelsene er likevel unnagjort.

– Det er bare pallen som teller, det har ikke noe å si om du blir nummer fire eller nummer 40, sier Dixon.

Siste nytt

 • Brann tilbake på vinnersporet

  Brann brukte 12 minutter på å score tre ganger i eliteseriemøtet med Sandefjord. Til slutt ble det 3-1-seier. For Sandefjord fortsetter den tunge trenden. Avstanden opp til Bodø/Glimt er nå åtte poeng. Sandefjord på sin side ligger nå på 14. plass, ett poeng foran Start og Aalesund.

  UF52A-kFngc
  Foto: Marit Hommedal / Marit Hommedal
 • Solskjær fekk hjelp av Bournemouth

  Bournemouth scora fire mål den siste halve omgangen og knuste Leicester 4-1. Det jublar Ole Gunnar Solskjær for.

  James Vardy gav Leicester leiinga midt i første omgang. Men Junior Stanislas og Dominic Solanke scora to gonger på eitt minutt. Så fekk Leicesters Caglar Söyüncü raudt kort.

  I sluttminutta scora Bournemouth først på sjølvmål, deretter ved Solanke på nytt.

  For Bournemouth betyr dette fornya sjanse til å unngå nedrykk, for Leicester at fjerdeplassen ryk dersom Solskjærs Manchester United slår Southampton måndag.

  Dominic Solanke
  Foto: Glynn Kirk / AP
 • Ventura nr 10 i B-touren

  Det ble delt 10.-plass for Kristoffer Ventura på PGAs B-tour etter en god avslutningsdag i Texas søndag.

  Ventura hadde fem birdiar og en bogey siste dag. Det ble totalt 17 under par for Ventura. 25-åringen spilte solid gjennom hele helgen og fortsatte den gode formen fra forrige uke.

  Da viste han tegn til storform under PGA-turneringen i Detroit. Der lå han i øvre del av resultatlista hele veien og endte til slutt som nummer 21.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Mike Lawrie / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal