NRK Meny
Normal

Ingen alpintsuksess for Canada

Etter fire konkurranser har de ambisiøse canadiske alpinistene fortsatt ingen medaljer.

Manuel Osborne-Paradis

Manuel Osborne-Paradis har gjort et begredelig OL så langt, med 17. plassen i utfor som best.

Foto: Leonhard Foeger / Scanpix/Reuters

Mens Aksel Lund Svindal har rast inn til to medaljer på to øvelser, har de canadiske nedoverski-løperne slitt med uttellingen.

Les: Resultater super-G menn

Etter nok en konkurranse uten medalje i herrenes super-G, innrømmet vertsnasjonens alpinherrer at de ikke har innfridd de høye forventningene.

«Own the podium»

Nærmere én million dollar (962 000) har vært investert i den canadiske alpintroppen før OL, for å gi den 11-manns store troppen de beste forutsetninger for å hente hjem bøttevis med medaljer. Forberedelsene har vært kalt «Own the podium»-programmet, med den klare hensikt å pryde seierspallen i Whistler med canadiske farger.

Les: Canada satser stort mot OL

Les: Canada har nye superdrakter

Robbie Dixon kjørte ut i utfor

UTKJØRING 1: Robbie Dixon ligger i snøen etter at han kjørte ut i utfor-konkurransen mandag.

Foto: Charlie Krupa / Scanpix/AP

Så langt har ikke målet om å «eie seierspallen» vært i nærheten av å bli en realitet.

Så langt er Erik Guays 5. plasser i utfor og super-G og Britt Janyks 6. plass i kvinnenes utfor, de eneste topp 10-plasseringene canadierne har å vise til.

Outsideren Robbie Dixon har kjørt ut i begge fartsdisiplinene, mens Manuel Osborne-Paradis, som vant et utforrenn i verdenscupen før jul, ble nummer 17 i utfor og kjørte ut i super-G-rennet.

VIDEO: Se Manuel Osborne-Paradis kjøre ut i super-G

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Jeg bare var noen få hundredeler fra seierspallen i dag - det er hardt å svelge. Jeg hadde alle muligheter til å vinne, men en feil allerede i tredje port ødela løpet, sa Erik Guay etter super-G-rennet.

Robbie Dixon kjørte ut i super-G

UTKJØRING 2: Dixon kjørte ut i super-G-konkurransen også.

Foto: Mike Segar / Scanpix/Reuters

De canadiske herrene hadde sine største medaljesjanser i fartsdisiplene. Nå som både utfor og super-G er unnagjort, ser alpintmedaljene ut til å glippe for canadierne.

– Det gjør vondt, vi ville så gjerne vinne noen medaljer for Canada, men vi feilet alle mann, fortsatte Guay - Canadas beste alpinist så langt i mesterskapet.

Hadde stor hjemmefordel

Robbie Dixon har som nevnt kjørt ut i begge rennene til nå, og er svært skuffet over sine egne prestasjoner.

– Vi hadde en stor fordel av å kjøre på hjemmebane og i løyper vi kjenner godt. Når vi mislykkes som dette er det selvfølgelig bittert. Jeg er veldig frustert over meg selv, og at vi ikke tok vare på sjansen, sier Dixon.

Med tre øvelser igjen for kvinner og menn (superkombinasjon for menn, super-G for kvinner, storslalåm og slålam) er det fortsatt håp om canadisk jubel i Whistler. Men de beste øvelsene er likevel unnagjort.

– Det er bare pallen som teller, det har ikke noe å si om du blir nummer fire eller nummer 40, sier Dixon.

Siste nytt

 • Agüero-hattrick da City herjet

  Huddersfield tok et smått sensasjonelt bortepoeng mot Manchester City forrige sesong, men var helt sjanseløs i 1-6-tapet på samme bane søndag. Sergio Agüero ble hattrickhelt, men også Gabriel Jesus og David Silva var med på scoringsfesten.

  Aguero
  Foto: ANDREW YATES / Afp
 • Warholms fjerde kongepokal

  Karsten Warholm ble søndag tildelt sin fjerde strake kongepokal. 22-åringen ble dobbelt NM-mester på Byrkjelo. – Dette er helt fantastisk, sier Warholm. Spydkasteren Sigrid Borge fikk kongepokalen for kvinner. Hun ble også norgesmester på lørdag.

  Friidrett, NM i Byrkjelo 2018.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Stjernen vant Toppidrettsveka

  Andreas Stjernen falt i åpningsrennet, men to strake rennseirer sikret Sprova-hopperen sammenlagtseieren i Toppidrettsveka. Stjernen vant rennene i Granåsen både lørdag og søndag. For første gang var hopp en del av Toppidrettsveka.

  Andreas Stjernen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo
NM-veka: Kajakkpolo
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka
4-4-2 Radiosporten