Hopp til innhold

Ingebrigtsens overmann sensasjonelt ikke tatt ut til OL

Verdens beste 1500-meterløper, Timothy Cheruiyot, er ikke tatt ut i den kenyanske OL-troppen til Tokyo. NRKs ekspert Vebjørn Rodal mener det likevel må tas et forbehold.

Friidrett

Timothy Cheruiyot blir ikke å se i Tokyo.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB

Det kenyanske friidrettsforbundet publiserte lørdag listen over utøvere som skal til Tokyo, og der var ikke verdensmesteren å finne.

Cheruiyot ble nummer fire i det kenyanske uttaket lørdag, og ingen nasjoner har med flere enn tre utøvere.

Kenya har lenge holdt fast vet rent amerikansk uttak, som vil si at det holdes kvalifiseringskonkurranser der de beste automatisk kvalifiserer seg til mesterskapet.

På 1500 meter herrer står det tre navn - men ikke Cheruiyot:

Athletics Kenya
Foto: Skjermdump Twitter 19.06 kl. 14.57

– Tar forbehold

Cheruiyot har slått Jakob Ingebrigtsen elleve av elleve ganger de har møttes. Rodal sier det er overraskende dersom det viser seg at han ikke reiser til Tokyo.

– Jeg tar litt forbehold rundt det. Basert på historien så har det kenyanske friidrettsforbundet gjort litt forskjellige ting rundt uttak til mesterskap, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal etter at nyheten sprakk lørdag.

Vebjørn Rodal

Vebjørn Rodal.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Rodal forteller at det kenyanske friidrettsforbundet har tidligere tatt to plasser på plassering i det kenyanske mesterskapet, som i utgangspunktet skal være amerikansk uttak, men så har de tatt den tredje plassen på skjønn.

– Blant annet fordi løpsøvelsene kan bli litt rammet av at det foregår i Nairobi som ligger 1800 meter over havet. Det er ikke alle som fungerer i den høyden.

– Jeg føler meg ikke helt trygg på at Cheruiyot ikke dukker opp i OL selv om han ble nummer fire i det kenyanske mesterskapet i dag, sier Rodal.

Lettere vei til OL-gull?

Dersom Cheruiyot faktisk ikke stiller i Tokyo, så vil det være sensasjonelt.

Monaco Diamond League Athletics

Elleve av elleve ganger har de gått i mål i denne rekkefølgen - Cheruiyot først.

Foto: Valery Hache / AP

– Det vil være en stor overraskelse. Han åpnet jo bra. Han gjorde en fin sesongåpning til tross for at han har hatt litt skadeproblematikk og ikke fått forberedt seg tilsynelatende helt optimalt. Så gjorde han et bra løp i Diamond League i Doha tidligere i vår, og så ut til å være litt tilbake på sporet.

– Så det at han da kanskje ikke stiller i OL og møter Jakob Ingebrigtsen der, det gjør veien til et eventuelt OL-gull for Jakob litt enklere, sier Rodal.

25-årige Cheruiyot vant VM-gull på 1500-meter i Doha i 2019 og har også VM-sølv fra London i 2017. Uten han, blir det én mindre for Jakob å konkurrere om gullet med.

– Det er Cheruiyot som har vært den store utfordreren tidligere. Men i mine øyne var nok Jakob også favoritten selv om Cheruiyot hadde vært i den kenyanske OL-troppen, sier Rodal.

Siste nytt

  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal