Ingebrigtsens overmann sensasjonelt ikke tatt ut til OL

Verdens beste 1500-meterløper, Timothy Cheruiyot, er ikke tatt ut i den kenyanske OL-troppen til Tokyo. NRKs ekspert Vebjørn Rodal mener det likevel må tas et forbehold.

Friidrett

Timothy Cheruiyot blir ikke å se i Tokyo.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB

Det kenyanske friidrettsforbundet publiserte lørdag listen over utøvere som skal til Tokyo, og der var ikke verdensmesteren å finne.

Cheruiyot ble nummer fire i det kenyanske uttaket lørdag, og ingen nasjoner har med flere enn tre utøvere.

Kenya har lenge holdt fast vet rent amerikansk uttak, som vil si at det holdes kvalifiseringskonkurranser der de beste automatisk kvalifiserer seg til mesterskapet.

På 1500 meter herrer står det tre navn - men ikke Cheruiyot:

Athletics Kenya
Foto: Skjermdump Twitter 19.06 kl. 14.57

– Tar forbehold

Cheruiyot har slått Jakob Ingebrigtsen elleve av elleve ganger de har møttes. Rodal sier det er overraskende dersom det viser seg at han ikke reiser til Tokyo.

– Jeg tar litt forbehold rundt det. Basert på historien så har det kenyanske friidrettsforbundet gjort litt forskjellige ting rundt uttak til mesterskap, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal etter at nyheten sprakk lørdag.

Vebjørn Rodal

Vebjørn Rodal.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Rodal forteller at det kenyanske friidrettsforbundet har tidligere tatt to plasser på plassering i det kenyanske mesterskapet, som i utgangspunktet skal være amerikansk uttak, men så har de tatt den tredje plassen på skjønn.

– Blant annet fordi løpsøvelsene kan bli litt rammet av at det foregår i Nairobi som ligger 1800 meter over havet. Det er ikke alle som fungerer i den høyden.

– Jeg føler meg ikke helt trygg på at Cheruiyot ikke dukker opp i OL selv om han ble nummer fire i det kenyanske mesterskapet i dag, sier Rodal.

Lettere vei til OL-gull?

Dersom Cheruiyot faktisk ikke stiller i Tokyo, så vil det være sensasjonelt.

Monaco Diamond League Athletics

Elleve av elleve ganger har de gått i mål i denne rekkefølgen - Cheruiyot først.

Foto: Valery Hache / AP

– Det vil være en stor overraskelse. Han åpnet jo bra. Han gjorde en fin sesongåpning til tross for at han har hatt litt skadeproblematikk og ikke fått forberedt seg tilsynelatende helt optimalt. Så gjorde han et bra løp i Diamond League i Doha tidligere i vår, og så ut til å være litt tilbake på sporet.

– Så det at han da kanskje ikke stiller i OL og møter Jakob Ingebrigtsen der, det gjør veien til et eventuelt OL-gull for Jakob litt enklere, sier Rodal.

25-årige Cheruiyot vant VM-gull på 1500-meter i Doha i 2019 og har også VM-sølv fra London i 2017. Uten han, blir det én mindre for Jakob å konkurrere om gullet med.

– Det er Cheruiyot som har vært den store utfordreren tidligere. Men i mine øyne var nok Jakob også favoritten selv om Cheruiyot hadde vært i den kenyanske OL-troppen, sier Rodal.

Sportsnyheter

TAYjBA1taNw

Jakobs stikk etter Gjerts kommentar: – Virker som han ikke kan så mye om  løping

Jakob Ingebrigtsen hadde ingen problemer med å ta seg til OL-finalen på 1500 meter, og i stedet var det – som vanlig – da han og faren kom til intervjusonen det virkelig tok fyr.

Siste nytt

 • Molde slo tilbake tre ganger

  Molde ble kjørt kraftig, men viste stayerevne i 3-3-kampen borte tyrkiske Trabzonspor i kvalifiseringen til serieligaen. Etzaz Hussain berget uavgjort.

  Gjestene fra Romsdal kunne fort å ha gått på en stjernesmell i Tyrkia, men nektet å gi opp foran 17.000 tilskuere. To mål fra Ola Brynhildsen og en sen utligning fra Etzaz Hussain ordnet et sterkt utgangspunkt.

  Med den målrike uavgjortkampen lever Europa-håpet for MFK. Om en uke møtes lagene på nytt i Molde. (NTB)

  Turkey Soccer Europa Conference League
  Foto: AP
 • Tung Hovland-åpning

  Viktor Hovland klarte ikke å følge opp sin glitrende OL-avslutning da han var tilbake på PGA-touren i Tennessee. Han gikk åpningsrunden på tre slag over par.

  Nordmannen ligger i skrivende stund på 63.-plass av 66 spillere i turneringen. Hovland noterte ikke en eneste birdie på runden, og veien opp til teten er lang.

  Nylig ble Hovland nummer 14 i OL-turneringen i Tokyo etter å ha gått sisterunden på sju under par.

  Jim Herman (USA) og Carlos Ortiz (Mexico) er i delt ledelse i Memphis i skrivende stund. De gikk den første runden på seks slag under par. (NTB)

  Tokyo Olympics Golf
  Foto: Andy Wong / AP
 • Grealish klar for Manchester City

  Aston Villa-stjernen Jack Grealish er solgt til Manchester City for en rekordsum. Midtbanespilleren koster angivelig de lyseblå over 1,2 milliarder kroner.

  Manchester City bekreftet overgangen på sitt nettsted torsdag kveld. Grealish har signert en seksårsavtale.

  Kjøpssummen er 100 millioner pund, ifølge flere britiske medier, noe som tilsvarer over 1,2 milliarder norske kroner. Det gjør Grealish til det dyreste kjøpet i den engelske toppdivisjonens historie. (NTB)

  Euro 2020 - Final - Italy v England
  Foto: Laurence Griffiths / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal