Hopp til innhold

Ingebrigtsen: – Ødegaard kunne ikke spilt på Rosenborg

Kåre Ingebrigtsen har klare krav til hvem som kan spille på Rosenborg.

For eit år sidan tok Kåre Ingebrigtsen over eit Rosenborg som mangla sjølvtillit. No toppar laget eliteserien, og denne veka var det jubel då Rosenborg vann europaligakampen i Romania. Kåre Ingebrigtsen , også kalla Bruttern, er vår laurdagsgjest.

STRENGE KRAV: Kåre Ingebrigtsen vet hvilke spillere som passer inn i Rosenborgs spillestil.

  • Kåre Ingebrigtsen er denne ukens lørdagsgjest. Se reportasjen i videovinduet øverst.
Martin Ødegaard

EN TUSENKUNSTNER: Ingebrigtsen mener Martin Ødegaard er en tusenkunstner som ikke passer Rosenborgs spillestil.

Foto: Daniel Ochoa de Olza / Ap

– Martin Ødegaard kunne ikke spilt hos oss. De driblerne og tusenkunstnerne er ikke vi ute etter, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen

Han mener det ikke er alle som passer inn i Rosenborgs spillestil, og vet hvilke spillertyper han vil ha på laget sitt.

– Vi er ute etter de som er forutsigbar, men som har spisskompetanse. Vi er ute etter de spillerne som kan drive laget vårt, understreker Ingebrigtsen.

Spillegleden var borte

Kåre Ingebrigtsen har vært trener for Rosenborg i litt over ett år. Laget topper eliteserien, er i semifinale i cupen og er på god vei mot gruppespill i Europaligaen etter en imponerende 3-0 seier borte mot Steaua Bucuresti.

Rosenborg har heller ikke tapt en kamp på Lerkendal siden Sligo Rovers fikk med seg 2-1 fra Trondheim 17. juli i fjor.

Hvem hadde trodd det om laget som ikke har spilt i gruppespill i Europa på tre år. Og heller ikke siden da hverken har vunnet serie eller cup her hjemme?

– Gjengen jeg overtok var litt usikker. Gleden med det å spille fotball, spillegleden og det å ha det gøy når man spiller fotball var borte, forteller Ingebrigtsen.

– Rett før jeg tok over så jeg spillerne henge med hodet etter en seier over Sogndal. Det er det første sykdomstegnet, legger han til.

Nå er spillegleden så absolutt tilbake. Og mye av æren har nettopp Kåre Ingebrigtsen.

– Han har godt humør, samtidig som han er flink til å få frem budskapet, sier Morten Gamst Pedersen.

En av årets store spillere, Pål André Helland, har så absolutt vokst under Ingebrigtsen.

– Det å score mål og spille offensiv fotball er det morsomste for alle fotballspillere. Det at Kåre oppfordrer oss til det tror jeg gjør noe med stemningen, sier Helland.

Helland

I SIGET: Pål André Helland feirer 2-0-målet mot Steaua Bucuresti.

Foto: DANIEL MIHAILESCU / Afp

Drømmen om mesterliga

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen har hatt mye å juble for denne sesongen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Kåre Ingebrigtsen legger ikke skjul på hva som er hans store drøm. Han drømmer om å gjenskape noe stort.

– Det viktigste og største for meg vil være å kunne ta Rosenborg til mesterligaen. Det trøkket på Lerkendal når mesterliga-hymnen spilles, er helt fantastisk. Det er noe vi ser for oss i fremtiden, sier 49-åringen.

Han vil ta laget tilbake til røttene og til hans egen lærermester, Nils Arne Eggen.

– Problemet med å ta over etter Nils Arne Eggen er at ambisjonene allerede er der. Men jeg mener at Europacupspill og mesterliga er oppnåelig, spår Kåre Ingebrigtsen.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal