NRK Meny
Normal

– Mer press på meg når de andre feiler

Henrik Ingebrigtsen bærer en hel nasjons forventninger på skuldrene etter at hans norske kolleger har skuffet stort i friidretts-EM. 23-åringen innrømmer at han merker presset.

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen skal forsvare EM-gullet fra Helsinki 2012 når han i morgen stiller til start på 1500-meter.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Ingerigtsen

To år har gått siden Henrik Ingebrigtsen overrasket alle og tok EM-gull i Helsinki.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

– Jeg vil jo gjerne at de andre norske skal gjøre det bra, men når de ikke lykkes, har jeg bare enda mer lyst til å prestere på vegne av det norske laget. Nå er det opp til meg, sier Henrik Ingebrigtsen.

Langdistanseløperen møtte torsdag den norske pressen dagen før han skal i ilden på 1500-meter i Zürich. Han har i likhet med resten av Norge fått med seg at det har blitt flere sisteplasser enn jubelscener for den rekordstore norske troppen i friidretts-EM.

– Kan ikke unngå presset

Ingebrigtsen var på forhånd Norges store håp i mesterskapet, og presset har ikke akkurat blitt mindre når de andre har skuffet.

– Jeg kan ikke unngå presset. Men det er ikke noe som stresser meg. Det største presset legger jeg på meg selv, påpeker Ingebrigtsen og legger til:

– Det virker som om folk har vært litt uheldige og bommet på form og diverse. Det har ikke vært veldig bra. Jeg tror imidlertid ikke jeg har bommet.

Kan møte lillebroren

Det har gått to år siden den – på den tiden – relativt ukjente nordmannen vant gull i Helsinki i 2012. Ingebrigtsen er fortsatt like offensiv og er helt klart på at han skal til topps også i Zürich.

– Under EM i 2012 var det mangel på press og oppmerksomhet som trigget meg. Nå skal jeg bruke det motsatt vei, sier Ingebrigtsen.

23-åringen har sammen med lillebroren Filip (21) ladet opp til EM i alpelandsbyen St. Moritz i sommer. Der har de to brødrene og kompisene prikket inn toppformen sammen.

Nå risikerer de å møte hverandre i en eventuell EM-finale.

– På startstreken er han egentlig en helt vanlig konkurrent, men det er først i en eventuell finale det kan bli et «problem», sier Ingebrigtsen, som tror lillebroren kan nå langt i Sveits.

– Han har vært bedre på treningen enn i konkurranse, så sånn sett kan han overraske.

1500-meterkvalifiseringene ser du på NRK 1 og nett-tv fra klokken 11.50 fredag.

Siste nytt

 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Kirkevold forlenget målrekorden

  Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Søndag scoret Hobro-spissen i sin tiende kamp på rad i 4-0-seieren over Nordsjælland, skriver NTB. Den forrige rekorden var mål i åtte kamper på rad.

  Kirkevold
  Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Bjørgen måtte utsette høydeopphold

  Marit Bjørgen har vært smittet av streptokokker og måtte utsette avreisen til landslagets høydesamling i Val Senales, skriver Adresseavisen. 37-åringen skulle egentlig slutte seg til landslaget i Italia onsdag, men ankommer først søndag, skriver avisen.

  Bjørgen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg