NRK Meny
Normal

– Mer press på meg når de andre feiler

Henrik Ingebrigtsen bærer en hel nasjons forventninger på skuldrene etter at hans norske kolleger har skuffet stort i friidretts-EM. 23-åringen innrømmer at han merker presset.

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen skal forsvare EM-gullet fra Helsinki 2012 når han i morgen stiller til start på 1500-meter.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Ingerigtsen

To år har gått siden Henrik Ingebrigtsen overrasket alle og tok EM-gull i Helsinki.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

– Jeg vil jo gjerne at de andre norske skal gjøre det bra, men når de ikke lykkes, har jeg bare enda mer lyst til å prestere på vegne av det norske laget. Nå er det opp til meg, sier Henrik Ingebrigtsen.

Langdistanseløperen møtte torsdag den norske pressen dagen før han skal i ilden på 1500-meter i Zürich. Han har i likhet med resten av Norge fått med seg at det har blitt flere sisteplasser enn jubelscener for den rekordstore norske troppen i friidretts-EM.

– Kan ikke unngå presset

Ingebrigtsen var på forhånd Norges store håp i mesterskapet, og presset har ikke akkurat blitt mindre når de andre har skuffet.

– Jeg kan ikke unngå presset. Men det er ikke noe som stresser meg. Det største presset legger jeg på meg selv, påpeker Ingebrigtsen og legger til:

– Det virker som om folk har vært litt uheldige og bommet på form og diverse. Det har ikke vært veldig bra. Jeg tror imidlertid ikke jeg har bommet.

Kan møte lillebroren

Det har gått to år siden den – på den tiden – relativt ukjente nordmannen vant gull i Helsinki i 2012. Ingebrigtsen er fortsatt like offensiv og er helt klart på at han skal til topps også i Zürich.

– Under EM i 2012 var det mangel på press og oppmerksomhet som trigget meg. Nå skal jeg bruke det motsatt vei, sier Ingebrigtsen.

23-åringen har sammen med lillebroren Filip (21) ladet opp til EM i alpelandsbyen St. Moritz i sommer. Der har de to brødrene og kompisene prikket inn toppformen sammen.

Nå risikerer de å møte hverandre i en eventuell EM-finale.

– På startstreken er han egentlig en helt vanlig konkurrent, men det er først i en eventuell finale det kan bli et «problem», sier Ingebrigtsen, som tror lillebroren kan nå langt i Sveits.

– Han har vært bedre på treningen enn i konkurranse, så sånn sett kan han overraske.

1500-meterkvalifiseringene ser du på NRK 1 og nett-tv fra klokken 11.50 fredag.

Siste nytt

 • Nytt nederlag for Zuccarello

  Drømmen om NHL-sluttspill henger i en enda tynnere tråd for New Yorks Rangers og Mats Zuccarello etter nok et tap. Det endte 3-4 mot Philadelphia Flyers. Det er ti poeng opp til New Jersey Devils, som har den siste «wild card»-plassen.

  Video Zucca spent foran ny sesong
  Foto: Nyhetsspiller
 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio