Hopp til innhold

Undres over Ingebrigtsen-rival: – Han har holdt seg litt i skyggen

Med en runde igjen av den engelske mila i VM-byen Eugene, rykket Jakob Ingebrigtsen fra det stjernespekkede feltet. Rivalen Timothy Cheruiyot var blant dem som var sjanseløse til å henge på.

Jakob Ingebrigtsen

LANGT FORAN: Jakob Ingebrigtsen var overlegen på siste runde. Bak kjempet Oliver Hoare, Timothy Cheruiyot og Abel Kipsang om pallplassene.

Foto: Soobum Im / AFP

Frem til OL i fjor sommer hadde man sett det en rekke ganger: kenyanske Timothy Cheruiyot dro opp farten slik at de andre i feltet sleit med å henge på.

På den engelske mila, Bowerman Mile, i Diamond League-stevnet lørdag kveld norsk tid, falt han av da Jakob Ingebrigtsen brukte det samme trikset.

– Han stikker, og viser sin klasse her, kommenterte NRKs Jann Post med en runde igjen.

Det ble en suveren seier til 21-åringen i regnværet, med tiden 3.49,76. Australske Oliver Hoare tok andreplassen, mens Cheruiyot ble nummer tre.

Konkurrentene er som forventa. Noen er i form, noen er ikke, kommenterer Ingebrigtsen selv etter maktprestasjonen.

– Skuffende svak

Kenyaneren hadde vunnet 11 møter på rad før nordmannen tok OL-gullet på 1500 meter. Ingebrigtsen vant også i Eugene i fjor, mens Cheruiyot igjen triumferte i Diamond League-finalen i Zürich. På 1500-meteren i Doha ble han slått av Abel Kipsang, og lørdag var han ikke i nærheten av Ingebrigtsen.

– Cheruiyot var skuffende svak. Han er langt unna det stabilt høye nivået vi har sett ham på i flere år på rad. Selv i fjor da han sleit med en skade så var han langt bedre enn dette, mener Post.

Se løpet her.

– Jeg hadde forventet litt stigning etter Doha, og jeg er overrasket over at han fremstod svakere i dag, legger friidrettskommentatoren til.

Cheruiyot takket nei til intervju med NRK etter løpet, og Ingebrigtsen har heller ikke snakket med rivalen.

– Han har holdt seg litt i skyggen. Så dem om det.

Forsterket favorittstempel

Det er litt over seks uker til VM starter i USA. Først på programmet er 1500-meteren. Post er usikker på om Cheruiyot er i rute.

– Det virker ikke som han har fått gjort den jobben han burde på trening. Det er det som regel en årsak til, tror han.

Sandnes-løperen har derimot forsterket favorittstempelet denne helgen, både på 1500 og 5000 meter.

Jakob Ingebrigtsen

STJERNE: Jakob Ingebrigtsen tok en seiersrunde med fansen i Eugene.

Foto: Soobum Im / AFP

– Hvem kan slå deg i VM?

Jeg ser ikke for meg noen som helst. Men det tenger ikke å ha så mye rot i virkeligheten det, men jeg håper at hvis jeg er så god som jeg bør være, så håper jeg det går bra, svarer han og flirer.

Trenger mer fartstrening

Filip Ingebrigtsen stilte også på startstreken igjen, etter en ustabil sesong i fjor, men klarte ikke å henge med i teten. Han var likevel ganske fornøyd med hvordan han løste løpet, som ble en 11.-plass på 3.55,26.

– Jeg er egentlig godt fornøyd med hvordan det kjennes, men merker jeg ikke har fartsendringene. Jeg holder samme fart og det er greit, men på sisterunden klarer jeg ikke matche tempoet. Det var en god gjennomføring, jeg føler meg bra, men klarer ikke ta meg ordentlig ut, oppsummerer han.

29-åringen har ennå ikke bestemt seg for om han satser på 1500 eller 5000 meter i VM – eller gjør som broren: dobler.

– Jeg tror at med litt mer konkurranse fremover, så kan det bli veldig bra på Bislett og i VM.

Les også: Amerikansk talent satt på plass av Jakob Ingebrigtsen: – Skal ikke late som man er noe man ikke er

Ingebrigtsen Teare
Ingebrigtsen Teare

Siste nytt

 • Viking vil utestenge tilhengere og vurderer politianmeldelse

  En gruppe Rosenborg-supportere ble angrepet av en supportergruppering fra Viking etter eliteseriekampen i Stavanger. Nå vurderes det anmeldelse.

  Iført finlandshetter for å skjule sin identitet, gikk det som trolig var en gruppe Viking-supportere til angrep på en gjeng Rosenborg-tilhengere rett utenfor stadionet i Jåttåvågen, skriver Stavanger Aftenblad.

  Avisen beskriver supporterne som alternative fotballfans. To personer er allerede identifisert, mens det jobbes for å identifisere flere, skriver avisen.

  – Det som skjedde utenfor stadion søndag kveld, de scenene vi så der, det skal aldri få skje igjen, sier arrangementssjef i Viking, Børge Moi Nilsen, til Aftenbladet. (NTB)

  Eliteserien 2022: Viking - Rosenborg (1-1)
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Knudsen i LSK til neste sommar

  LSK-sportssjef Simon Mesfin stadfestar overfor Romerikes Blad at Magnus Knudsen blir hos dei gulkledde på ein avtale fram til neste sommar

  Fifa tillet utanlandske spelarar i den russiske ligaen å suspendere sine kontaktar fram til 30. juni i år fordi Russland invaderte Ukraina. I juni forlenga dei moglegheita med eitt år.

  Magnus Knudsen blei seld til Rostov frå Lillestrøm på tampen av 2021, men berre nokre månader inne i årets sesong var han tilbake hos Kanarifuglene da han nytta seg av denne moglegheita.

  Til Romerikes Blad opplyser LSK-sportssjef Simon Mesfin at klubben og spelaren har inngått ein avtale om at han held fram hos serieleiaren i eliteserien.

  – Vi er einig om ein avtale med Magnus til 30. juni neste sommar, seier han til avisa

  Magnus Knudsen har spelt elleve kampar for Lillestrøm i eliteserien denne sesongen.

  NM i fotball 2021: Skeid - Lillestrøm
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • AaFK selger Haugen til dansk klubb

  Aalesunds Sigurd Haugen er klar for danske AGF i Århus, melder klubben. Haugen har vært en av sunnmørsklubbens viktigste spillere. I oppkjøringen til årets sesong ble det hele 15 scoringer og i serien har han scoret syv mål på 13 kamper.

  Haugen drar til Danmark allerede i kveld for å forberede seg til seriestarten i dansk superliga.

  – Det er selvsagt veldig stort, for det er en stor drøm som går i oppfyllelse. Det er noe jeg har jobbet ekstremt hardt for. Jeg er stolt, sier Haugen.

  AGF ansatte nylig Uwe Rösler som hovedtrener. I tillegg er Stig Inge Bjørnebye sportssjef i klubben.

  – Med tanke på det flotte mennesket og forbildet han er blitt for så mange i vår by og region, så er det klart at det smerter å selge Sigurd, sier administrerende direktør i AaFK, Ronny Stokke.

  Sigurd Haugen.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste