Hopp til innhold

Undres over Ingebrigtsen-rival: – Han har holdt seg litt i skyggen

Med en runde igjen av den engelske mila i VM-byen Eugene, rykket Jakob Ingebrigtsen fra det stjernespekkede feltet. Rivalen Timothy Cheruiyot var blant dem som var sjanseløse til å henge på.

Jakob Ingebrigtsen

LANGT FORAN: Jakob Ingebrigtsen var overlegen på siste runde. Bak kjempet Oliver Hoare, Timothy Cheruiyot og Abel Kipsang om pallplassene.

Foto: Soobum Im / AFP

Frem til OL i fjor sommer hadde man sett det en rekke ganger: kenyanske Timothy Cheruiyot dro opp farten slik at de andre i feltet sleit med å henge på.

På den engelske mila, Bowerman Mile, i Diamond League-stevnet lørdag kveld norsk tid, falt han av da Jakob Ingebrigtsen brukte det samme trikset.

– Han stikker, og viser sin klasse her, kommenterte NRKs Jann Post med en runde igjen.

Det ble en suveren seier til 21-åringen i regnværet, med tiden 3.49,76. Australske Oliver Hoare tok andreplassen, mens Cheruiyot ble nummer tre.

Konkurrentene er som forventa. Noen er i form, noen er ikke, kommenterer Ingebrigtsen selv etter maktprestasjonen.

– Skuffende svak

Kenyaneren hadde vunnet 11 møter på rad før nordmannen tok OL-gullet på 1500 meter. Ingebrigtsen vant også i Eugene i fjor, mens Cheruiyot igjen triumferte i Diamond League-finalen i Zürich. På 1500-meteren i Doha ble han slått av Abel Kipsang, og lørdag var han ikke i nærheten av Ingebrigtsen.

– Cheruiyot var skuffende svak. Han er langt unna det stabilt høye nivået vi har sett ham på i flere år på rad. Selv i fjor da han sleit med en skade så var han langt bedre enn dette, mener Post.

Se løpet her.

– Jeg hadde forventet litt stigning etter Doha, og jeg er overrasket over at han fremstod svakere i dag, legger friidrettskommentatoren til.

Cheruiyot takket nei til intervju med NRK etter løpet, og Ingebrigtsen har heller ikke snakket med rivalen.

– Han har holdt seg litt i skyggen. Så dem om det.

Forsterket favorittstempel

Det er litt over seks uker til VM starter i USA. Først på programmet er 1500-meteren. Post er usikker på om Cheruiyot er i rute.

– Det virker ikke som han har fått gjort den jobben han burde på trening. Det er det som regel en årsak til, tror han.

Sandnes-løperen har derimot forsterket favorittstempelet denne helgen, både på 1500 og 5000 meter.

Jakob Ingebrigtsen

STJERNE: Jakob Ingebrigtsen tok en seiersrunde med fansen i Eugene.

Foto: Soobum Im / AFP

– Hvem kan slå deg i VM?

Jeg ser ikke for meg noen som helst. Men det tenger ikke å ha så mye rot i virkeligheten det, men jeg håper at hvis jeg er så god som jeg bør være, så håper jeg det går bra, svarer han og flirer.

Trenger mer fartstrening

Filip Ingebrigtsen stilte også på startstreken igjen, etter en ustabil sesong i fjor, men klarte ikke å henge med i teten. Han var likevel ganske fornøyd med hvordan han løste løpet, som ble en 11.-plass på 3.55,26.

– Jeg er egentlig godt fornøyd med hvordan det kjennes, men merker jeg ikke har fartsendringene. Jeg holder samme fart og det er greit, men på sisterunden klarer jeg ikke matche tempoet. Det var en god gjennomføring, jeg føler meg bra, men klarer ikke ta meg ordentlig ut, oppsummerer han.

29-åringen har ennå ikke bestemt seg for om han satser på 1500 eller 5000 meter i VM – eller gjør som broren: dobler.

– Jeg tror at med litt mer konkurranse fremover, så kan det bli veldig bra på Bislett og i VM.

Les også: Amerikansk talent satt på plass av Jakob Ingebrigtsen: – Skal ikke late som man er noe man ikke er

Ingebrigtsen Teare
Ingebrigtsen Teare

Siste nytt

 • Nedtur for Baldauf i kvartfinalen i bryte-VM

  Felix Baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske Mohammadhadi A. Saravi i 97-kilosklassen i bryte-VM i Beograd fredag.

  Det norske håpet røk 1-4 i møtet med Saravi og må nå håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering.

  Dersom Baldauf skal komme inn i bronsekampen igjen, må Saravi vinne sin semifinale og sikre seg finaleplass.

  Baldauf innledet mesterskapet med å slå georgieren Giorgi Melia 3-1 etter en tett og jevn kamp. Deretter fikk nordmannen det atskillig enklere mot svenske Aleksandar Georgije Stjepanetic. Den duellen gikk Baldauf seirende ut av med hele 9-0.

  Kampen var avgjort allerede før pause. Oppgjøret ble stanset som følge av at Baldauf var i egen klasse poengmessig.

  Så kom tapet for Saravi. (NTB)

  baldauf
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
 • Mol og Sørum er spent på uvant faktor i VM

  Fra 6. - 15. oktober skal verdensmesterskapet i sandvolleyball arrangeres i Tlexcala i Mexico. I den anledning stiller Mol og Sørum som tittelforsvarere. En av utfordringene stjerneduoen kommer til å bli konfrontert med er tynn luft på over 2000 meters høyde.

  – Høyden er en faktor som er ny for oss. Vi hadde en liten samling i Mexico tidligere i år og opplevde stor forskjell fra de forholdene vi er vant med. Pulsen steg fortere og ballen beveget seg veldig annerledes. Så vi er glad for å ha noen dager i forkant, sier Mol og Sørum til NRK.

  Så langt i år har duoen vært stødige med topp tre plassering i de syv første turneringene på verdenstouren. I tre av dem ble det seier.

  I august ble det dog en overraskende exit i kvartfinalen i EM for Mol og Sørum. Isteden endte svenske Åhmann og Hellvig som gullmedaljører i mesterskapet. Söta bror kan også bli å frykte når VM går av stabelen.

  –Sverige og USA er de som har skilt seg mest ut i år. De har en litt annen spillestil med mye andreball og et tempo som utfordrer oss ganske mye, sier Mol og Sørum.

  – Det blir veldig spennende. Det er mange gode konkurenter som har lyst til å slå oss, så vi gleder oss til å komme i gang, legger de til.

  EM Sandvolley 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Baldauf gjorde kort prosess mot svenske – klar for VM-kvartfinale

  Felix Baldauf skal ut i kvartfinale i 97-kilosklassen i bryte-VM i Beograd etter to strake seirer fredag.

  Baldauf innledet mesterskapet med å slå georgieren Giorgi Melia 3-1 etter en tett og jevn kamp.

  Deretter fikk nordmannen det atskillig enklere mot svenske Aleksandar Georgije Stjepanetic. Den duellen gikk Baldauf seirende ut av med hele 9-0.

  Kampen var avgjort allerede før pause. Oppgjøret ble stanset som følge av at Baldauf var i egen klasse poengmessig. (NTB)

  baldauf
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste