Hopp til innhold

Ingebrigtsen mener han ble hindret av konkurrent: – Han var borti meg hele tiden

Til tross for nok et gull og overlegen seier, mener Jakob Ingebrigtsen at han ikke fikk gått så hardt som han ville på 1500-meterfinalen. 21-åringen mener årsaken var en litt vel ivrig spanjol.

Germany European Championships Athletics

TAKTIKK: García lå tett inntil Ingebrigtsen i store deler av løpet.

Foto: Martin Meissner / AP

– Det er så lekende lett. Han løper EM som om det er NM, utbrøt NRKs kommentator Jann Post.

Ingebrigtsen løp til slutt over målstreken i ensom majestet, men mener likevel at han hadde mer å gå på – og retter en pekefinger mot sin spanske konkurrent Mario García.

– Han var veldig ivrig han spanjolen. Jeg skjønner det jo, han er en av de bedre løperne, men han var borti meg hele tiden så da kunne jeg ikke gå i like hardt som jeg ville i midten. Så da måtte jeg på en måte svare litt på sisterunden, sier Ingebrigtsen til NRK.

García forteller at det var en helt vill fart allerede fra start, og at han var bevisst tett på Ingebrigtsen.

Germany European Championships Athletics

SJANSELØS: For Mario García ble det for tungt å holde følge med Ingebrigtsen.

Foto: Martin Meissner / AP

Jeg prøvde bare å være så nærme ham som mulig, for å prøve og slå han de siste hundre meterne, men han er åpenbart på et annet nivå akkurat nå, sier García til NRK.

Jakob dro farten og han er en olympisk mester av en grunn, så gratulerer til han. Han løper en sisterunde som jeg ikke klarer på dette tidspunktet.

Spanjolen løp til slutt inn til bronse, over to sekunder bak nordmannen.

– Nå ligger de strødd

Ingebrigtsen lå fremst i feltet igjennom nesten hele løpet, og inn i den siste svingen så han ut til å ha full kontroll. Broren hadde ønsket at også noen andre var med på drajobben.

– Hvorfor skal han gjøre det så vanskelig for seg selv? Nå ligger de strødd seks stykk der borte, sier en fornøyd storebror Henrik Ingebrigtsen til NRK.

Athletics: European Championships - Day 4

GANGER TO: For andre gang i München kunne Ingebrigtsen kle seg med det norske flagget.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Etter at nok et gull var i boks, skulle storebroren ønske det var flere løp igjen enn det er.

– Han er i så god form, det er synd det ikke er så mange konkurranser igjen.

21-åringen vant med tiden 3.32,76, som er ny mesterskapsrekord.

– Det føles veldig bra. Veldig glad for å kunne prestere godt. Jeg føler meg ganske bra. Jobben er ikke gjort ennå. Jeg vil gjerne ut og løpe mer, sier Jakob Ingebrigtsen.

– Men det er gøy å vinne, men og gøy å ta en rekord i samme slengen.

Se rekordløpet – som også utsatte partilederdebatten i Arendal:

Finalen ble utsatt

Styrtregn og tordenvær i München gjorde at EM-øvelsene ble utsatt med 20 minutter. Dermed måtte Ingebrigtsen smøre seg med litt tålmodighet før han og de andre 1500-meterløperne fikk slippe ut på tartanen.

Men det så ikke ut til å ha påvirket 21-åringen på noen måte og Ingebrigtsen la seg tidlig foran og dro feltet.

Friidrett, EM i München

DRO LASSET: Ingebrigtsen dro feltet store deler av løpet.

Foto: Javad Parsa / NTB

– Det er ikke mye vind her. Det er en fordel når du skal løpe så mye foran, sa Post, som også påpekte at Sandnes-gutten er vant til å løpe i røft vær.

Den lille vinden bremset ikke Ingebrigtsen i jakten på gullet. På sisterunden så han fryktelig sterk ut, og inn på oppløpssiden fikk han meter på meter.

– De makter ikke holde følge gjennom svingen, sa Post.

– Hvis han løper jevnt fra start skreller han av alle andre. Han er så overlegen. Det er enormt. Jeg har sagt det før og kan bare gjenta det: Vi er kjempeheldige vi som er glad i friidrett, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Ble historisk for to dager siden

For to dager siden ble Ingebrigtsen tidenes første nordmann med tre EM-gull i friidrett utendørs, da han tok EM-gull på 5000 meter. Nå står han altså med fire.

Etter gullet på 5000 meter snakket han kun med NRK og et par utvalgte internasjonale TV-stasjoner, før han suste rett igjennom intervjusonen og startet restitueringen før finalen på 1500 meter.

For 5000-meteren havnet nemlig midt mellom kvalifiseringen og finalen på 1500 meter. Henrik Ingebrigtsen kritiserte programmet, og mente det var rart at broren ikke fikk gjøre seg ferdig med 1500 meteren før han skulle over på en ny distanse.

Les også: Program for friidrett under EM-uka i München

EM i friidrett
EM i friidrett

Siste nytt

  • Norris etterlyser strengere straffer i Formel 1: – Det er ødeleggende

    McLaren-profilen Lando Norris mener at Formel 1 burde slå hardere ned mot førere som hindrer andre underveis i kvalifiseringer.

    Red Bulls Max Verstappen mottok tre klager fra banemannskapet i Singapore sist helg for å ha hindret andre under kvalifiseringen. Han fikk også to irettesettelser, men slapp likevel unna noen sportslig straff.

    Norris, som er god venn med Verstappen, uttalte i etterkant at nederlenderen absolutt burde blitt straffet for å ha hindret AlphaTauris Yuki Tsunoda.

    – Jeg synes at han burde blitt straffet for å hindre han. Jeg vet at teamet fikk en bot på slutten av dagen, men føreren burde også blitt straffet, sa Norris og fortsatte:

    – Du må se i speilene dine hele runden, men det virker som om mange sliter med det.

    Banemannskapet irettesatte Verstappen for regelbruddet.

    – Det burde bare vært strengere straff for å hindre folk, fordi så mange gjør det. Det ødelegger runden din, det ødelegger kvalifiseringen din og det sendte Yuki ut av kvalifiseringen, sa Norris.

    Verstappen mener at hver sak er forskjellig, og at de skal være opp til banemannskapet og avgjøre hva straffen blir. (NTB)

    Italian Grand Prix
    Foto: MASSIMO PINCA / Reuters
  • Norge klatrer én plass på Fifa-rankingen

    Ståle Solbakkens norske fotballandslag klatrer til 43.-plass på Fifa-rankingen etter blant annet 2-1-seieren hjemme over Georgia denne måneden.

    Det kommer fram av nettsidene til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

    Dermed tar Erling Braut Haaland og lagkameratene seg forbi Canada, som har overtatt 44.-plassen.

    Den forrige oppdateringen av rankinglisten kom 20 juli. Siden den tid har Norge vunnet 6-0 hjemme over Jordan i en treningskamp og 2-1 hjemme over Georgia i EM-kvalifiseringen.

    I midten av oktober møter Solbakkens menn Kypros borte og Spania hjemme på Ullevaal. De skal også spille en treningskamp hjemme mot Færøyene i midten av november, før EM-kvaliken avsluttes borte mot Skottland.

    I toppen av rankinglisten er det ingen endringer. VM-vinner Argentina fortsetter på topp foran Frankrike, Brasil og England. (NTB)

    Fotball, EM-kvalifisering: Norge - Georgia
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Kapital: Haaland første fotballspiller på 400-lista

    Erling Braut Haaland er Norges 240. rikeste, skriver Kapital. Dermed er han også den første fotballspilleren som har tatt seg inn på 400-listen.

    Listen er Kapitals beregning av de 400 rikeste menneskene i Norge. De anslår Manchester Citys-spissens formue til 1,8 milliarder kroner, en oppgang på om lag 800 millioner kroner fra i fjor.

    Kapital skriver likevel at deres estimat et konservativt og begrunner det med at de ikke har innsikt i hvilke bonuser jærbuen har avtalt seg til.

    De har dermed heller ikke medberegnet eventuelle klausuler og bonuser han har innfridd, noe som trolig har økt formuen hans betraktelig.

    «Etter at Haaland nå har vunnet tre finaler på kort tid, og ble toppscorer i både Premier League og Champions League, er det liten tvil om at han har innfridd alle bonuser som må være i kontrakten til Manchester City. Og alle bonuser som ligger i eventuelle sponsoravtaler», skriver Kapital.

    Kapital trekker også fram at det er flere utenlandske medier som har beregnet Haaland formue langt høyere. Forbes har blant annet anslått formuen hans til 2,1 milliarder kroner, mens britiske Daily Mail mener at den ligger på 2,6 milliarder.

    Kapitals topp seks idrettsutøvere:

    1) Haaland, fotball: 1,8 milliarder

    2) Bjørn Maaseide, sandvolleyball: 1 milliard

    3) Bjørn Dæhlie, langrenn: 800 millioner

    4) Viktor Hovland, golf: 500 millioner

    4) Martin Ødegaard, fotball: 500 millioner

    6) Casper Ruud, tennis: 400 millioner

    (NTB)

    Foto: IAN KINGTON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Guttastemning endte opp med barbermaskin 00:44
Neste