NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen knust med 12 sekunder: – Mitt verste løp noensinne

Henrik Ingebrigtsen (24) gikk for å sette personlig rekord, men sprakk fullstendig og endte sist på 1500-meteren under Diamond League-stevnet i Monaco.

Henrik Ingebrigtsen

– Det er så enkelt å si at dette var mitt verste løp noensinne. Allerede etter en runde var jeg stokk stiv, sa Ingebrigtsen til Aftenbladet etter løpet.

24-åringen åpnet hardt, men klarte ikke å fullføre. Med den svake tiden 3:38.35 ble Ingebrigtsen nummer 14 i finalen. Ingen løp svakere.

– Det er vanskelig å si hva som går galt her, kommenterte NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal like etter målgang.

Forklaringen er enkel, forteller Ingebrigtsen.

– Jeg fikk rett og slett solid innslag av melkesyre rett etter at en runde var løpt. Det var forferdelig å drite seg slik ut foran så mange mennesker når alt lå til rette for et rekordløp, forklarer 24-åringen.

Ett år siden personlig rekord

Monaco er kjent for å være 1500-meterløpernes mekka - et sted der samtlige som stiller på startstreken er klare for å lage en fartsfest.

Ni av de 14 som fullførte 1500-meteren fredag kveld satte personlig rekord. For Ingebrigtsen ble det en helt annen opplevelse i år enn i fjor.

Lørdag er det nøyaktig ett år siden Norges største friidrettsstjerne satte personlig rekord på 3:31.46 på samme bane.

– Dette var langt under pari, det er det ingen tvil om. Det er synd han ikke har dagen, sier Rodal.

Tidenes tredje beste tid

En som definitivt hadde dagen var kenyanske Asbel Kiprop.

Han vant 1500-meteren med tiden 3:26.89 - den tredje beste tiden i historien.

På forhånd ble det meldt at Kiprop skulle ha med seg én av sine egne harer for å holde tempoet oppe. Den taktikken lyktes så til de grader.

Konkurrentene ble regelrett knust i Monaco. Taoufik Makhloufi (Algerie) ble nummer to med tiden 3:28.75, mens Abdelaati Iguider (Marokko) ble treer - ytterligere fire hundredeler bak.

Britiske Mo Farah løp inn til fjerdeplass med tiden 3:28.93 i en konkurranse hvor ikke mindre enn ni løpere satte personlig rekord.

Siste nytt

 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix
 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag