Ingebrigtsen knust med 12 sekunder: – Mitt verste løp noensinne

Henrik Ingebrigtsen (24) gikk for å sette personlig rekord, men sprakk fullstendig og endte sist på 1500-meteren under Diamond League-stevnet i Monaco.

Henrik Ingebrigtsen

– Det er så enkelt å si at dette var mitt verste løp noensinne. Allerede etter en runde var jeg stokk stiv, sa Ingebrigtsen til Aftenbladet etter løpet.

24-åringen åpnet hardt, men klarte ikke å fullføre. Med den svake tiden 3:38.35 ble Ingebrigtsen nummer 14 i finalen. Ingen løp svakere.

– Det er vanskelig å si hva som går galt her, kommenterte NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal like etter målgang.

Forklaringen er enkel, forteller Ingebrigtsen.

– Jeg fikk rett og slett solid innslag av melkesyre rett etter at en runde var løpt. Det var forferdelig å drite seg slik ut foran så mange mennesker når alt lå til rette for et rekordløp, forklarer 24-åringen.

Ett år siden personlig rekord

Monaco er kjent for å være 1500-meterløpernes mekka - et sted der samtlige som stiller på startstreken er klare for å lage en fartsfest.

Ni av de 14 som fullførte 1500-meteren fredag kveld satte personlig rekord. For Ingebrigtsen ble det en helt annen opplevelse i år enn i fjor.

Lørdag er det nøyaktig ett år siden Norges største friidrettsstjerne satte personlig rekord på 3:31.46 på samme bane.

– Dette var langt under pari, det er det ingen tvil om. Det er synd han ikke har dagen, sier Rodal.

Tidenes tredje beste tid

En som definitivt hadde dagen var kenyanske Asbel Kiprop.

Han vant 1500-meteren med tiden 3:26.89 - den tredje beste tiden i historien.

På forhånd ble det meldt at Kiprop skulle ha med seg én av sine egne harer for å holde tempoet oppe. Den taktikken lyktes så til de grader.

Konkurrentene ble regelrett knust i Monaco. Taoufik Makhloufi (Algerie) ble nummer to med tiden 3:28.75, mens Abdelaati Iguider (Marokko) ble treer - ytterligere fire hundredeler bak.

Britiske Mo Farah løp inn til fjerdeplass med tiden 3:28.93 i en konkurranse hvor ikke mindre enn ni løpere satte personlig rekord.

Siste nytt

 • Håndballens superstjerne mister VM

  Ifølge avisen L'Equipe ser Nikola Karabatic ut til å miste håndball-VM i januar. Den franske storavisen mener å vite at Karabatic skal opereres i foten fredag og blir borte fra spill i fire måneder. Dette kan føre til at PSG-spilleren ikke kommer til å spille i mesterskapet i Danmark og Tyskland 10. til 27. januar.

  HANDBALL-GOLDEN-LEAGUE-FRA-NOR
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Norge til kvartfinalen i mixed-VM

  Norge slo Ungarn 8-1 i den siste gruppespillkampen og er klar for kvartfinalen i mixed-VM i curling i Kelowna i Canada. Kvartfinalen spilles natt til lørdag norsk tid, og det er ikke klart hvem som blir Norges motstander. Seieren over Ungarn var Norges sjette av sju mulige i mesterskapet

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Casper Ruud møter canadier

  Casper Ruud skal opp mot Brayden Schnur i kvartfinalen i ATP-challengerturneringen i Calgary natt til lørdag. I åttedelsfinalen feide han tyske Jan Choinski av banen torsdag. Det norske tennistalentet vant 6-3, 6-2 på litt over 70 minutter.

  Casper Ruud
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag