NRK Meny
Normal

– Jeg kunne ta på bronsemedaljen

MOSKVA (NRK.no): Henrik Ingebrigtsen (22) kjempet tappert, men ut av siste sving måtte han slippe teten. Han gamblet på VM-medalje – og tapte.

Henrik Ingebrigtsen løp søndag finale på 1500 meter i Moskva. Her ser du den siste halve runden.

VIDEO: Slik så det ut da VM-medaljen glapp for Henrik Ingebrigtsen.

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen er fornøyd med åttendeplass i VM, men innrømmer at han hadde håpet på medalje.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Nordmannen måtte ta til takke med en åttendeplass på 1500-meteren i Moskva. Asbel Kiprop fra Kenya ble verdensmester, sølvet gikk til Matthew Centrowitz fra USA og bronsen til Johan Cronje fra Sør-Afrika.

– Jeg var rett og slett ikke god nok til å kjempe blant de aller beste. Jeg gjorde en god jobb, men de meterne jeg taper, klarer jeg ikke å hente inn, erkjenner Ingebrigtsen overfor NRK.

 • Se intervju med Ingebrigtsen nederst i saken

Så lovende ut

Ingebrigtsen viste muskler før startskuddet gikk, la seg i front fra start og gestikulerte i kjent stil med armene for å få den plassen han ville ha i feltet. En førsterunde på 59 sekunder var også optimalt for det norske håpet.

22-åringen holdt seg inne ved lista hele veien, og hadde en meget god posisjon ut på den siste runden.

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen vær nær, men ikke nær nok da Asbel Kiprop passerte målstreken.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Men på oppløpet ble farten for høy, og Ingebrigtsen måtte ta til takke med en åttendeplass på tiden 3.57,52.

– Ut av den siste svingen kunne jeg ta på tredjeplassen, jeg så at «der er bronsen», men de andre var hakket kvassere, konstaterer han

Samler ikke på femteplasser

Etterpå innrømmer han at han kanskje svidde av kreftene litt for tidlig. Men han angrer ikke.

– Jeg kunne kanskje brukt litt mindre krefter. Men jeg har en femteplass fra OL i fjor, og ingen samler på femteplasser. Da ville jeg heller prøve på medalje. Og jeg prøvde i hvert fall, sier han til NRK.

– Jeg var så offensiv som jeg måtte være for å kjempe om medalje. Jeg sa til pappa da jeg gikk inn i «call room» at jeg går for medalje, men da kan jeg risikere å komme på åttendeplass. Jeg sa faktisk åttendeplass, utdyper han.

– Jeg vil ikkeløpe på en måte som gjør at jeg ikke har sjanse på medalje. Jeg er med på å styre hva som skjer. Hvis jeg gjør akkurat det samme i de neste mesterskapene ...

Dette var Henrik Ingebrigtsens tredje internasjonale mesterskapsfinale på rad. Han kom, for folk flest, fra intet og ble europamester i Helsinki i fjor sommer. Senere ble han nummer fem under OL i London.

– EM? Jeg tenker på VM

Med innsatsen i Moskva bekrefter han at han nå er å regne med blant verdens aller beste 1500-meterløpere.

Neste år er det EM i Zürich. Der vil Ingebrigtsen trolig være favoritt. Men 22-åringen tenke mer på VM i Beijing i 2015.

– EM? Jeg tenker mest på VM. Det blir gøy å kanskje komme til et mesterskap som favoritt, men jeg måler meg mot verdens beste. Og fortsetter jeg å være med i kampen, så går det på et eller annet tidspunkt min vei, fastslår ingebrigtsen overfor NRK.

Henrik Ingebrigtsen gikk for medalje, men endte på en åttendeplass under finalen på 1500 meteren i Moskva. Etter endt løp snakket han med NRKs Line Andersen.

VIDEO: Se og hør hva Henrik Ingebrigtsen sa til NRK etter VM-finalen.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag