NRK Meny
Normal

– Jeg kunne ta på bronsemedaljen

MOSKVA (NRK.no): Henrik Ingebrigtsen (22) kjempet tappert, men ut av siste sving måtte han slippe teten. Han gamblet på VM-medalje – og tapte.

Henrik Ingebrigtsen løp søndag finale på 1500 meter i Moskva. Her ser du den siste halve runden.

VIDEO: Slik så det ut da VM-medaljen glapp for Henrik Ingebrigtsen.

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen er fornøyd med åttendeplass i VM, men innrømmer at han hadde håpet på medalje.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Nordmannen måtte ta til takke med en åttendeplass på 1500-meteren i Moskva. Asbel Kiprop fra Kenya ble verdensmester, sølvet gikk til Matthew Centrowitz fra USA og bronsen til Johan Cronje fra Sør-Afrika.

– Jeg var rett og slett ikke god nok til å kjempe blant de aller beste. Jeg gjorde en god jobb, men de meterne jeg taper, klarer jeg ikke å hente inn, erkjenner Ingebrigtsen overfor NRK.

 • Se intervju med Ingebrigtsen nederst i saken

Så lovende ut

Ingebrigtsen viste muskler før startskuddet gikk, la seg i front fra start og gestikulerte i kjent stil med armene for å få den plassen han ville ha i feltet. En førsterunde på 59 sekunder var også optimalt for det norske håpet.

22-åringen holdt seg inne ved lista hele veien, og hadde en meget god posisjon ut på den siste runden.

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen vær nær, men ikke nær nok da Asbel Kiprop passerte målstreken.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Men på oppløpet ble farten for høy, og Ingebrigtsen måtte ta til takke med en åttendeplass på tiden 3.57,52.

– Ut av den siste svingen kunne jeg ta på tredjeplassen, jeg så at «der er bronsen», men de andre var hakket kvassere, konstaterer han

Samler ikke på femteplasser

Etterpå innrømmer han at han kanskje svidde av kreftene litt for tidlig. Men han angrer ikke.

– Jeg kunne kanskje brukt litt mindre krefter. Men jeg har en femteplass fra OL i fjor, og ingen samler på femteplasser. Da ville jeg heller prøve på medalje. Og jeg prøvde i hvert fall, sier han til NRK.

– Jeg var så offensiv som jeg måtte være for å kjempe om medalje. Jeg sa til pappa da jeg gikk inn i «call room» at jeg går for medalje, men da kan jeg risikere å komme på åttendeplass. Jeg sa faktisk åttendeplass, utdyper han.

– Jeg vil ikkeløpe på en måte som gjør at jeg ikke har sjanse på medalje. Jeg er med på å styre hva som skjer. Hvis jeg gjør akkurat det samme i de neste mesterskapene ...

Dette var Henrik Ingebrigtsens tredje internasjonale mesterskapsfinale på rad. Han kom, for folk flest, fra intet og ble europamester i Helsinki i fjor sommer. Senere ble han nummer fem under OL i London.

– EM? Jeg tenker på VM

Med innsatsen i Moskva bekrefter han at han nå er å regne med blant verdens aller beste 1500-meterløpere.

Neste år er det EM i Zürich. Der vil Ingebrigtsen trolig være favoritt. Men 22-åringen tenke mer på VM i Beijing i 2015.

– EM? Jeg tenker mest på VM. Det blir gøy å kanskje komme til et mesterskap som favoritt, men jeg måler meg mot verdens beste. Og fortsetter jeg å være med i kampen, så går det på et eller annet tidspunkt min vei, fastslår ingebrigtsen overfor NRK.

Henrik Ingebrigtsen gikk for medalje, men endte på en åttendeplass under finalen på 1500 meteren i Moskva. Etter endt løp snakket han med NRKs Line Andersen.

VIDEO: Se og hør hva Henrik Ingebrigtsen sa til NRK etter VM-finalen.

Siste nytt

 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg