NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen satte norsk rekord: – Selvtilliten er ikke helt der den skal være

Henrik Ingebrigtsen løp inn til norsk rekord på den uvante distansen to miles. Nå ser trener Gjert Ingebrigtsen at han nærmer seg gammel storform, men at det fortsatt er litt å gå på.

Henrik Ingebrigtsen etter personlig rekord i sesongdebuten

SATTE REKORD: Henrik Ingebrigtsen, her avbildet etter sesongdebuten i starten av mai.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

Tiden på distansen (3219 meter) ble 8.22,31. Han senket den norske rekorden fra 1976 med to sekunder. Ingebrigtsen ble nummer fem i løpet i Eugene.

– Jeg er ganske trygg på at han hadde vunnet dette løpet greit om han ikke hadde låst seg inne. Men Henrik er tilbake. Han er nok litt irritert akkurat nå, men det er lov, sier, sier Gjert Ingebrigtsen til Norges Friidrettsforbund.

Ble sperret

Irritert var også hovedpersonen selv. Opp til vinneren var det to sekunder, men Henrik Ingebrigtsen ble stengt inne på oppløpet.

– Jeg kjenner at det begynner å nærme seg noe. Jeg har kanskje litt for stor respekt for konkurrentene fortsatt, men dette var en god opplevelse. Kroppen kjennes bra. Jeg følte meg sterk, sier Henrik Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Gjert Ingebrigtsen

MENER SØNNEN BURDE VUNNET: Gjert Ingebrigtsen, trener og pappa

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

– Selvtilliten hans er ikke helt der den skal være ennå. Han burde bare gått ut i bane to, blåst forbi han som lå foran og sperret, og tatt dette. Så sterk er han nå. Spurten hans var jo soleklart best i feltet, sier Gjert Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Kjente ingen smerter

Han fikk hele fjorårssesongen spolert med en skade, men viser nå solid form. Det viktigste er at smertene er borte.

– Kroppen kjennes bra. Ingen smerter. Det er kanskje det viktigste. Men jeg kunne vunnet dette. Det er litt bittert å tenke på. Jeg hadde muligheten. Jeg merket allerede etter 1000 meter at det ikke kom til å gå særlig fort. Jeg fikk det egentlig akkurat som jeg ville. Dessverre plasserte jeg meg feil. Jeg trodde han jeg lå bak skulle være bedre, men der bommet jeg, sier Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Henrik Ingebrigtsen

OPERERT: I fjor sommer ble Henrik Ingebrigtsen operert, like før Bislett Games.

Foto: Privat/Instagram

Siste nytt

 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Iden med verdenscupseier

  Gustav Iden vant lørdagens verdenscupstevne i triatlon i Lausanne foran den britiske stjernen Johnny Brownlee. Kristian Blummenfelt ble nummer tre. Det ble konkurrert i olympisk distanse, 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

  Pressekonferanse med triatlonforbundet
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld