Ingebrigtsen satte norsk rekord: – Selvtilliten er ikke helt der den skal være

Henrik Ingebrigtsen løp inn til norsk rekord på den uvante distansen to miles. Nå ser trener Gjert Ingebrigtsen at han nærmer seg gammel storform, men at det fortsatt er litt å gå på.

Henrik Ingebrigtsen etter personlig rekord i sesongdebuten

SATTE REKORD: Henrik Ingebrigtsen, her avbildet etter sesongdebuten i starten av mai.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

Tiden på distansen (3219 meter) ble 8.22,31. Han senket den norske rekorden fra 1976 med to sekunder. Ingebrigtsen ble nummer fem i løpet i Eugene.

– Jeg er ganske trygg på at han hadde vunnet dette løpet greit om han ikke hadde låst seg inne. Men Henrik er tilbake. Han er nok litt irritert akkurat nå, men det er lov, sier, sier Gjert Ingebrigtsen til Norges Friidrettsforbund.

Ble sperret

Irritert var også hovedpersonen selv. Opp til vinneren var det to sekunder, men Henrik Ingebrigtsen ble stengt inne på oppløpet.

– Jeg kjenner at det begynner å nærme seg noe. Jeg har kanskje litt for stor respekt for konkurrentene fortsatt, men dette var en god opplevelse. Kroppen kjennes bra. Jeg følte meg sterk, sier Henrik Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Gjert Ingebrigtsen

MENER SØNNEN BURDE VUNNET: Gjert Ingebrigtsen, trener og pappa

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

– Selvtilliten hans er ikke helt der den skal være ennå. Han burde bare gått ut i bane to, blåst forbi han som lå foran og sperret, og tatt dette. Så sterk er han nå. Spurten hans var jo soleklart best i feltet, sier Gjert Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Kjente ingen smerter

Han fikk hele fjorårssesongen spolert med en skade, men viser nå solid form. Det viktigste er at smertene er borte.

– Kroppen kjennes bra. Ingen smerter. Det er kanskje det viktigste. Men jeg kunne vunnet dette. Det er litt bittert å tenke på. Jeg hadde muligheten. Jeg merket allerede etter 1000 meter at det ikke kom til å gå særlig fort. Jeg fikk det egentlig akkurat som jeg ville. Dessverre plasserte jeg meg feil. Jeg trodde han jeg lå bak skulle være bedre, men der bommet jeg, sier Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Henrik Ingebrigtsen

OPERERT: I fjor sommer ble Henrik Ingebrigtsen operert, like før Bislett Games.

Foto: Privat/Instagram

Siste nytt

 • Ser én «svensk» fordel for Norge

  Lars Lagerbäck er som kjent tidligere svensk landslagssjef og forlot en rådgiverrolle i Sverige da han tok over Norge i 2017. Nå er spørsmålet om det kan gi Norge en fordel før Sverige-møtet. – Fordelen er marginal. Den eneste fordelen jeg har, er at jeg kjenner en del av fotballspillerne rent personlig, sier Lagerbäck til NRK.

  Lagerbäck
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • NM-gull til Saugestad

  Stian Saugestad slo Adrian Smiseth Sejersted med en hundredel i norgesmesterskapet i super-G i Hemsedal mandag. Aleksander Aamodt Kilde tok bronsen og Kjetil Jansrud ble nummer fire.

  World cup alpint super-G Kvitfjell
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Tviberg knep NM-gullet

  Maria Therese Tviberg vant det som ble en kamp om små hundredeler under NM-rennet i super-G i Hemsedal mandag. Tviberg henviste forhåndsfavoritten Kajsa Vikhoff Lie til sølvplass. Bronsemedaljen gikk til Marte Monsen.

  Switzerland Alpine Skiing World Cup
  Foto: Alessandro della Valle / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal