Hopp til innhold

Ingebrigtsen punger ut for egen pressesjef i EM

Jakob og Henrik Ingebrigtsen tar med en egen mediemann til EM i Roma.

Norges Friidrettsforbund drar til Italia med to pressekontakter, men verken Morten Olsen eller Øystein Jarlsbo skal følge opp Ingebrigtsen-brødrene i mesterskapet.

De har med seg Espen Skoland for å bidra når de møter pressen fredag, samt etter løpene. Han har samarbeidet med brødrene siden i fjor høst.

Prislappen for den ekstra akkrediteringen er 430 euro, like i underkant av 5000 kroner. Regningen tar Norges Friidrettsforbund.

– Ja, den ligger i vårt system, så dekker de reise og oppholdet hans selv, sier sportssjef Erlend Slokvik i Norges Friidrettsforbund.

– Var det diskusjoner rundt å innvilge en ekstra akkreditering?

– Nei, det er ganske uproblematisk. Vi er ganske mange her nede, så det er en avlastning for oss.

Norges tropp til Roma teller 51 utøvere.

Slokvik opplyser at de ønsker ekstra støtte fordi det er et enormt stort trykk på dem, spesielt Jakob Ingebrigtsen, som alle vil ha en bit av om dagen.

– Jeg forstår at Jakob vil komme billigst mulig gjennom et EM i en OL-sesong. Det innebærer nok minimal medieinvolvering, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Brødrenes EM starter med 5000 meter lørdag, klokken 22.28. Jakob Ingebrigtsen skal også i aksjon på 1500 meter mandag og onsdag (finale). Han er regjerende mester på begge distansene.

PS! Alt fra EM i friidrett får du på NRK. Mesterskapet varer fra fredag 7. juni til onsdag 12. juni.

Pressekonferanse før Bislett Games 2024
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Siste nytt

 • Ofkir tilbake til Eliteserien - klar for HamKam

  Mohamed Ofkir er tilbake i Eliteserien og skal spille for HamKam på lån ut sesongen.

  Det opplyser Hamar-klubben. I avtalen ligger det en opsjon på å kjøpe Ofkir fri fra Vålerenga.

  Angrepsspilleren er spilleklar til HamKams neste kamp mot Viking 4. august. Det er samme dag som Ofkir fyller 28 år.

  – Det som skjer i HamKam nå, virker veldig spennende. Jeg har hatt mange gode samtaler med Jakob Michelsen og kjenner personer i klubben som har snakket veldig varmt om satsingen på Hamar, sier Ofkir i en uttalelse.

  Han har tidligere spilt for Lillestrøm, belgiske Lokeren, Sandefjord, Sarpsborg, Vålerenga og tyrkiske Manisa. Hos sistnevnte var han på utlån.

  (NTB)

  Ofkir
  Foto: NTB
 • Norge misset semifinale i G19-EM tross seier og to Braut-scoringer

  Norge slo Nord-Irland 2-0, men det holdt ikke til semifinaleplass i G19-EM i fotball. Daniel Braut gjorde de norske målene.

  Lenge så det lyst ut for det som ville gitt G19-landslagets andre strake semifinale. Med under 20 minutter igjen lå Norge på 2.-plass i gruppe A, men den glapp da Ukraina scoret på straffe til 3-2 over Italia.

  Det krigsherjede landet tok seg videre sammen med italienerne, som allerede hadde avansementet i boks før siste runde.

  En semifinalebillett ville gjort Norge direktekvalifisert for neste års U20-VM i Chile. Nå venter i stedet en kamp til uka om Europas femte og siste plass i sluttspillet. Det er ikke klart hvilken treer Norge møter fra gruppe B.

  Braut tok det norske laget i føringen etter 34 minutters spill i Belfast. Han kranglet ballen i mål fra fem meter, og samme mann doblet til 2-0 etter litt over en time. Denne gangen skapte han seg plass og styrte ballen elegant i nettmaskene.

  Senere var Sandens Ulf-spilleren et treff i tverrliggeren unna å fullføre hattricket.

  Norge tapte 1-2 for Italia i EM-åpningen, mens det ble 0-0 mot Ukraina noen dager senere.

  I fjor spilte et norsk G19-landslag seg til EM-semifinale for aller første gang. Også den årgangen ble ledet av Luis Pimenta.

  (NTB)

  Daniel Braut ble tomålsscorer og Norge gjorde jobben mot Nord-Irland. Men det holdt ikke til semifinale siden Ukraine slo Italia i den andre kampen i gruppa.
 • Schauffele tok sin andre majortittel for sesongen

  Xander Schauffele leverte strålende golf på avslutningsdagen av The Open. Amerikaneren vant majorturneringen på ni slag under par.

  Det var svært jevnt i toppen av resultatlistene før den fjerde og siste runden. Den gikk Schauffele uten å notere én eneste bogey, og 30-åringen fikk den nødvendige marginen til forfølgerne.

  – Det har vært en utrolig uke, og jeg kan knapt tro at det er sant. Jeg er så stolt, sa Schauffele til arrangøren.

  Triumfen gir ham om lag 33 millioner kroner. Justin Rose og Billy Horschel delte 2.-plassen, to slag bak Schauffele.

  Tidligere i år vant Schauffele PGA-mesterskapet i USA. Da ble Viktor Hovland nummer tre. I The Open gikk det langt dårligere for nordmannen, som ikke klarte cuten i Storbritannia. (NTB)

  Xander Schauffele med The Open-troféet
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal