– Rart hvor dum man er når man får ting på avstand

Et døgn etter at han løper sesongens tøffeste 1500-meter, gjør Filip Ingebrigtsen et siste forsøk på EM-kravet på 5000-meter.

Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen

Filip Ingebrigtsen (i midten) gjør et siste forsøk på å kvalifisere seg for 5000-meteren i EM, som Både Henrik (t.v.) og Jakob (t.h.) er klare for.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Fredag kveld klokka 21.00 løper Ingebrigtsen 1500-meteren i Monaco. Det er normalt den 1500-meteren med høyest fart i hele Diamond League-sesongen. Det er gjerne der rekorder settes.

24 timer og 25 minutter senere står han på startstreken igjen. Denne gangen i Heusden i Belgia. Her gjør Filip Ingebrigtsen et siste forsøk på å kvalifisere seg for 5000-meteren i EM i Berlin.

13.38,00 er tiden han må klare. Det skal normalt være «grei skuring», og derfor var Filip Ingebrigtsen langt nede etter å ha løpt i mål på 13.46,40 i Stockholm 10. juni. Så langt nede at han umiddelbart etterpå vurderte å droppe 5000 i EM.

– Det frister sykt lite akkurat nå. Jeg må ta en vurdering på det. Jeg har planlagt mange andre løp, og 5000 er ikke blant dem. Det kan være at tiden renner ut, sa han til NRK.

Kroppen fikk sjokk

Nå gjør han altså et nytt forsøk likevel.

– Det er rart hvor dum man er når man får ting på avstand. Man glemmer hvor vondt og jævlig det var. Jeg må bare få overskudd og være forberedt denne gangen, sier Ingebrigtsen til NRK.

Da han gjorde forrige forsøk, hadde han vært igjennom en skadeperiode. Han gjorde konkurransecomeback på Bislett tre dager før 5000-meteren i Stockholm.

– Jeg var preget av Bislett to-tre dager før, kroppen fikk litt sjokk av å springe konkurranse igjen, og så ble det veldig tungt, sier Ingebrigtsen.

– Jeg måtte få det litt på avstand, for det var ikke en veldig kjekk opplevelse, konstaterer han.

Sterke brødre

Faktisk er løpet i Stockholm den eneste 5000-meteren den mellomste av løperbrødrene Ingebrigtsen har fullført. Sånn sett er det vanskelig å si hva han er kapabel til på distansen når han treffer med form og løpsopplegg.

Brødrene har lagt lista høyt for ham.

Med 13.16,97 har Henrik Ingebrigtsen årsbeste i Europa på distansen, mens Jakob Ingebrigtsen satte europeisk juniorrekord da han tok bronse i junior-VM med tiden 13.20,78 i Tammerfors lørdag.

Filip Ingebrigtsen kommer fra to sterke 1500-metere i Paris og Rabat, som viste at formen på hoveddistansen er meget god.

Siste nytt

 • Tyskland vant – Forfang disket

  Norge var lenge med å kjempe om en pallplass i lagkonkurransen fra polske Zakopane, så ble Johann André Forfang disket. Etter trøbbel med dressen, fikk ikke Forfang hoppet sitt andre hopp, og den norske pallsjansen var ødelagt. Tyskland vant foran Østerrike og Polen.

  Forfang
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Bjørnstad utenfor pallen

  Espen Bjørnstad klarte ikke å kopiere gårsdagens andreplass i kombinert i estiske Otepää. Han endte på fjerdeplass, men var med i tetkampen hele tiden. Franz-Josef Rehrl fra Østerrike vant, som i går. Jarl-Magnus Riiber ble nummer seks.

  World cup Nordiske grener Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Sterk norsk stafettinnsats

  Frankrike vant dagens skiskytterstafett fra tyske Ruhpolding. Tiril Eckhoff gikk en sterk tredje etappe, og tok sekunder på Frankrike i tet, men luka var for stor. Norge ble med det nummer to. Tyskland tok tredjeplassen.

  Germany Biathlon World Cup
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Laghopp 2. omgang, menn
Sport i dag
VM håndball menn: Danmark - Ungarn