NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen spurtslått: – Hadde det vært ti meter til, hadde jeg vunnet

Henrik Ingebrigtsen ble spurtslått på nattens engelske mileløp under Diamond League-stevnet i Eugene. Men 22-åringen er likevel fornøyd med en sterk andreplass.

Henrik Ingebrigtsen

Så nære var Henrik Ingebrigtsen unna førsteplassen under nattens engelske mile i Oregon. Men Ingebrigtsen velger heller å være fornøyd med andreplassen enn å sutre over at han ble spurtslått.

Foto: Don Ryan / Ap

– Det var en bra spurt, men det var en som fikk fordelen av å ligge i ryggen min, så han kom akkurat foran. Han var bare to-tre tideler foran meg, så det var så vidt han klarte det. Hadde det vært ti meter til, hadde jeg tatt han, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK.

– Liten vits å sutre

Etter en rolig åpning kom nordmannen fort de siste 200 meterne og spurtet altså inn til en andreplass på tiden 3.55.50. Løpet ble vunnet av kenyaneren James Magut Kiplagat på 3,55,24.

– Det var et bra løp. Jeg kjente meg sterk underveis, og jeg hadde en ganske bra finish. Jeg kom litt langt bak i starten og jobbet meg oppover de siste 600. Tiden var ikke så aller verst den heller, sier Ingebrigtsen.

– Er det surt at førsteplassen glipper med så liten margin?

– Det gjør ingenting. Men selvfølgelig har du lyst til å vinne. Jeg gjorde et bra løp, så da er det ikke vits å sutre over en så liten detalj, svarer Sandnes-løperen.

Den norske mellomdistanseløperens personlige rekord på distansen er 3.54,28 fra i fjor.

Satser på norsk rekord på Bislett

Målet hans før løpet i Oregon var å få svar på om formen var så god som den har vært på trening. Og svaret han fikk var overveldende.

– Jeg er optimistisk nå før Bislett Games, sier Ingebrigtsen om stevnet på hjemmebane 12. juni.

– Og der går vi for seier?

– Norsk rekord i hvert fall, så får vi se hvor langt det holder, smiler Ingebrigtsen.

Stor fart med bart

Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen hyller løperlegenden Steve Prefontaine med denne barten.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Ingebrigtsen fikk ikke bare skryt for sitt sterke løp under Prefontaine Classic-stevnet i Eugene i Oregon. Nordmannen begynte nemlig for et par måneder siden å spare til bart. Og det var flere som likte Ingebrigtsens nye ansiktspryd i USA.

– Jeg synes det er gøy med bart, og jeg fikk en del komplimenter på den i dag, ler Ingebrigtsen.

Han begynte å gro barten mest for moroskyld, men også fordi han ville hylle avdøde Steve Prefontaine, som Diamond League-stevnet er oppkalt etter, ifølge VG Nett.

Løperen Steve Prefontaine, som døde i en bilulykke 1975, hadde, som mange av de andre løperne på den tiden, bart.

– Det var faktisk et par andre løpere i dag som hadde bart. Det var også noen funksjonærer som spurte om dette var min «Prefontaine-look». Jeg svarte jo ja på det, smiler han.

Ingebrigtsen sa før stevnet at han ville beholde barten om løpet gikk bra. Nå må pappa Gjert til sin store irritasjon godta at hårveksten blir noen uker til.

– Jeg har et lite håp om at den kan få lov til holde til Bislett Games, sier Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 29 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag