NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen om smertene: – Så vondt at jeg får melkesyre i kjeven

RIO DE JANEIRO (NRK): Snakk om å bite tenna sammen! Henrik Ingebrigtsen har så store smerter når han løper at han blir utslitt i kjevemuskulaturen.

Henrik

FRYKTER BELASTNINGSSKADER: Henrik Ingebrigtsen på dagens pressetreff.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er så vondt at jeg er redd for at jeg skader meg selv. Så mye smerte er ikke bra over tid. Det er jeg mest bekymra for, sier en litt nedfor Henrik Ingebrigtsen.

25-åringen kommer rullende bort på en sparkesykkel i OL-landsbyen sammen med lillebror Filip Ingebrigtsen. Det er to dager til de løper i Rio. Men Henrik Ingebrigtsen er ikke sitt sedvanlige offensive selv.

Mellomdistanseløperen har hatt store smerter i over et år nå. Årsaken: En løs beinbit ligger praktisk talt og slenger inni tåa.

– Greier du å sette ord på smertene du har løpt med i mange måneder nå?

– Altså, under EM skulle Filip og jeg løpe et par 200-metere med piggsko. Etterpå hadde jeg melkesyre i kjevemuskulaturen i et kvarter etterpå! sier Ingebrigtsen til NRK.

– Hva mener du ... du ble sliten i kjeven fordi du bet tenna sammen så hardt?

– Ja.

– Det sier litt?

– Ja. Det er helt koko, sier Ingebrigtsen og rister litt oppgitt på hodet.

Løper nesten bare på én fot

NRK har tidligere fortalt om hvordan Ingebrigtsen har så vondt at han ubevisst har begynt å løpe skjevt. Det merker han ved at han bare sliter ut den ene joggeskoen.

Problemet er at den vonde delen av tåa treffer rett mot banedekket når han løper med piggsko.

– Det er akkurat det leddet som treffer bakken først.

Helt siden februar har pappa og trener Gjert bønnfalt ham om å avbryte sesongen for å bli frisk. Men Henrik Ingebrigtsen nekter.

– Jeg har tatt min avgjørelse. Jeg vil ikke legge meg ned og synes synd på meg selv. Jeg vil gi alt uansett f***, med mindre jeg skader meg selv.

– Jeg håper han greier å stenge de verste vondtene ute i de minuttene. Det håper jeg inderlig. Men man kan ikke hamle opp med de beste i verden på én fot, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Fram til etter OL overlever han på Ibux og Paracet, og sprøyter med smertestillende før konkurranser. Etterpå skal han operere.

Hverdager med smertestillende og ising

På tirsdag løper Henrik og Filip Ingebrigtsen forsøk. En eventuell semifinale blir natt til fredag, og finale natt til søndag.

– Jeg har fått bank av lillebroren min på alle treningsøktene siden februar, så det hadde vært rart å ha alt for mye selvtillit, sier han.

Men uansett resultat kommer Henrik Ingebrigtsen til å være skuffet etterpå. For han kommer til å vite at han kunne gjort det enda bedre hvis han var skadefri.

Ingebrigtsen i Rio

SPARKESYKKEL: Storebror Ingebrigtsen ankom pressesonen i OL-landsbyen på sparkesykkel. Ikke fordi han har det vondt, men fordi det er ganske behagelig.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Siste nytt

 • Tap for Norge i EM

  Thomas Ulsrud og co. tapte 7–8 for Skottland i curling-EM tirsdag kveld. Det var 7–7 etter ti omganger, og Skottland sikret seieren etter ekstraomgang.

  Det var Norges andre tap i EM, melder NTB.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP
 • Zahids APOEL fikk juling av Real

  Ghayas Zahid spilte hele mesterligaoppgjøret mot Real Madrid da spanjolene vant 6–0 over APOEL tirsdag kveld.

  Karim Benzema (2), Cristiano Ronaldo (2), Luka Modric og Nacho Fernandez scoret målene for Real.

  APTOPIX Germany Soccer Champions League
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Tottenham snudde til seier

  Pierre-Emerick Aubameyang ga Borussia Dortmund ledelsen, men Tottenham snudde 0–1 til 2–1 og tok en sterk borteseier tirsdag.

  Harry Kane og Son Heung-min scoret målene for Spurs, som leder gruppe H tre poeng foran Real Madrid.

  FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-BOURNEMOUTH
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal