NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen om familie-paradokset: – Veldig spesielt

Henrik Ingebrigtsen (25) vil ikke gi fra seg familietrona ennå, men europamesteren innser at det kan bli like tøft å være best i familien som å prestere i mesterskap om få år.

Henrik og Filip Ingebrigtsen

PRESTISJEDUELL: På torsdag møter Henrik og Filip Ingebrigtsen for første gang hverandre i et Diamond League felt, når de løper drømmemila under Bislett Games.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Han vinner! sier Henrik Ingebrigtsen med et glis og peker på broren.

Henrik og Filip Ingebrigtsen (23) er spente før en ny familieduell på selveste drømmemila - altså 1609 meter - under Bislett Games.

De to brødrene har ikke løpt mange løp mot hverandre i år.

I Belgia for to uker siden vant Henrik, med Filip på tredjeplass, et sekund bak. Lillebror kommer altså bare nærmere og nærmere, og bak lurer 15 år gamle Jakob som har langt bedre tider enn det både Henrik og verdensener Asbel Kiprop hadde på samme alder.

– Det er veldig spesielt. Når du har så høye ambisjoner om å løpe fort som jeg har, så er det likevel en risiko for at jeg ikke er best i husstanden. Tror ikke det er så mange som har vært i den situasjonen, sier Henrik Ingebrigtsen med et smil.

Asbel Kiprop og Henrik Ingrebrigtsen

FAVORITT: Henrik Ingebrigtsen ser på Asbel Kiprop som en soleklar favoritt på drømmemila. –Jeg tror seieren er delt ut på forhånd til Kiprop.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Mila er min

Men enn så lenge tror Filip, Henrik beholder familietronen.

– Jeg har ingenting å slå i bordet med. Jeg har god form, men jeg har ikke slått ham. Han har meritter, så å stå og si at jeg skal slå ham ut av ingenting, det er bare tull. Det er ingen automatikk i å slå noen som er så gode som ham, mener Filip Ingebrigtsen.

Henrik på sin side, mener Filip har alt å vinne i duellen.

– Hvis jeg slår ham så vidt, så har han egentlig vunnet. Så han har mange flere scenarier hvor han vinner.

– Legger du presset over på lillebror?

– Det handler ikke så mye om press. Den som er best løper fortest. Det er ikke noe flaks eller noe sånt. Har du dagen, så løper du fort. Men Bislett og mila den er min, den tar jeg, gliser Henrik.

Stor familieprestisje

15 år gamle Jakob Ingebrigtsen deltar også på Bislett, men løper 1500 meter og møter ikke de to eldre brødrene. Han synes det er umulig å spå hvem i Team Ingebrigtsen som løper fortest på en engelsk mil torsdag.

– Det er veldig vanskelig å si hvem av dem som kommer til å ta det på torsdag. Henrik har vært den raskeste de siste årene, men Filip er veldig tett på. Filip er veldig sterk han også, og har vist det i det siste. Så det er vanskelig å si.

Filip

PRESTISJE: Det er svært viktig å være best i familien Ingebrigtsen, om noen år kan også Jakob være med å kjempe mot brødrene.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Familietronen er det i hvert fall ikke noen tvil hvor viktig er.

– Det er veldig stor prestisje å være best i familien, det er litt intern kamp i Team Ingebrigtsen om det.

Siste nytt

 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Curlingpar selger unna OL-utstyr

  Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien selger unna OL-utstyr på Finn, melder Adressa. Bukser, jakker og mobiltelefoner, er blant det som selges.

  – Vi er jo de fattigste utøverne i OL, og det er en god måte å tjene inn penger, sier Nedregotten.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Curling Mixed
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby og Klæbo utgjør herrelaget

  Herreduoen på lagprinten består som ventet av Martin Johnsrud Sundby (1. etappe) og Johannes Høsflot Klæbo. – Jeg tror det er det sterkeste laget vi har. Martin fikk beskjed ganske kort tid etter 15-kilometeren. Han har visst hele sesongen at han er aktuell til lagsprinten, sier sprinttrener Arild Monsen, som mener Sundby og Klæbo utgjør et lag som representerer utholdenhet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Curling Norge - Italia
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport