– Når Rosenborg ringer, takker du ja

Kåre Ingebrigtsen var aldri i tvil og er bekreftet som ny RBK-trener. Erik Hoftun blir Ingebrigtsens assistenttrener.

inge

Kåre Ingebrigtsen ble presentert som ny Rosenborg-trener på en pressekonferanse mandag kveld.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

erik

Erik Hoftun blir Ingebrigtsens assistenttrener i Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Se pressekonferansen i bunnen av saken

– Når Rosenborg ringer, takker du ja. Jeg er veldig glad for å være tilbake og ydmyk ovenfor den jobben jeg skal gjøre. sier Kåre Ingebrigtsen etter å ha blitt presentert som Rosenborgs nye trener.

Ingebrigtsen har fått en kontrakt som strekker seg ut året, og vil ta fatt på jobben umiddelbart. Han kommer fra jobben som assistenttrener i Viking, og har tidligere vært spiller for Rosenborg.

– Det er en av de raskeste prosessene i verdenshistorien. Jeg var på Viking-trening i dag tidlig, men nå er jeg her som ny Rosenborg-trener, sa han på pressekonferansen.

Ny rolle for Hoftun

Styret i Rosenborg har besluttet å omorganisere strukturen i sportsavdelingen og skal bruke de neste månedene på å finne ut hvordan organisasjonen skal se ut. Foreløpig blir Erik Hoftun Ingebrigtsens assistenttrener, samtidig som han er fungerende sportlig leder.

– Jeg skal være assistenten til Kåre, og det er han som er sjefen min. Jeg er ikke så opptatt av makt i klubben, men at vi skal bli bedre og utvikle oss. Jeg vil at Rosenborg skal ta neste steg, sier Hoftun.

Med seg i trenerteamet får de Mikael Dorsin. I tillegg fortsetter Geir Håvard Hjelde og Jørn Jamtfall i teamet.

Kom med stikk mot «Perry»

Mandag formiddag fikk Per Joar Hansen sparken som Rosenborg-trener. Avgjørelsen om å skille lag med treneren skal ha blitt tatt allerede før søndagens oppgjør mot Sogndal, som RBK vant 1-0.

På en pressekonferanse tidligere i kveld langet «Perry» ut mot ledelsen i Rosenborg.

– De som evaluerer bort trenere, evaluerer seg selv til enhver tid videre. De som har gjort det til en profesjon å evaluere trenere, må se seg selv i speilet og evaluere seg selv. Når 11-12 trenere forlater klubben på så kort tid, og de som har evaluert dem fortsatt sitter, bør kanskje de også bli evaluert, sa han om ledelsen som sparket han.

Ledelsen ville i utgangspunktet ikke svare på «Perrys» krasse kritikk på pressekonferansen, men styrelder i Rosenborg, Ivar Koteng, klarte ikke holde seg.

– Vi tar alltid i mot gode råd, men det er ikke nødvendigvis den dagen du blir oppsagt at du gir de beste rådene, sier han med et klart stikk i Per Joar Hansens retning.

Se pressekonferansen med Ingebrigtsen, Hoftun og Koteng her:

Ivar Koteng, styreleder i RBK, presenterte på pressekonferanse det nye trenerteamet med Kåre Ingebrigtsen (hovedtrener) og Erik Hoftun (assistenttrener.

Sportsnyheter

Joshua King slo tilbake etter marerittår: – Følte jeg hadde noe å bevise

Det er gått ti måneder siden Joshua King sist scoret et mål. Mot gamleklubben Everton slo han skikkelig tilbake og ble matchvinner med et hat trick.

Siste nytt

 • Haaland kan være ute resten året

  Erling Braut Haaland kan kanskje ha spilt sin siste kamp i 2021. Til VG sier landslagslege Ola Sand at alt før kampen mot Bayern Munchen 4. desember vil være en bonus.

  – Jeg tror selv det er en skade som tar mer enn fire uker, men det er for tidlig å si noe eksakt, sier Sand til VG.

  Etter kampen mot serierivalen 4. desember er det to uker igjen med seriespill i Tyskland før det er vinterpause. Da starter ikke serien før ut på nyåret.

  Skaden gjør at Haaland mister landskampene mot Latvia og Nederland, og det får den nederlandske fansen til å trekke på smilebåndet.

  EBH
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Berisha hat trick på 14 minutt

  Veton Berisha stal showet for Viking mot Lillestrøm på laurdag. Kapteinen stoppa ikkje før han hadde skåra tre mål då Stavanger-klubben vann 5–1.

  Dermed klatra siddisane opp på tredjeplassen i Eliteserien.

  Lillestrøm mangla fleire av sine viktigaste spelarar, mellom anna toppskårar Thomas Lehne Olsen, assistkongen Gjermund Åsen og Kaan Kairinen, som alle var ute med sjukdom. I tillegg var midtstoppar Igoh Ogbu suspendert.

  Og gultrøyene hang med heilt til det var spela 68 minutt, og Berisha tok over kampen.

  For mellom det 68. og 82. minuttet skåra han tre mål, og sørga for tre nye poeng for Viking, som no ligg to poeng framfor Kristiansund og tre framfor Rosenborg, med ein kamp meir spela.

  Veton Berisha
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Dortmund vant uten Haaland

  Borussia Dortmund må greie seg uten Erling Braut Haaland de neste ukene, men savnet var ikke prekært i 3-1-kampen borte mot Arminia Bielefeld i tysk Bundesliga.

  Emre Can banet vei for seieren med en straffescoring etter en halvtime. Deretter doblet stopperveteranen Mats Hummels på volley like før pause, mens Jude Bellingham senere fintet bort tre forsvarere og lobbet inn dagens tredje nettkjenning.

  I sluttminuttene sprakk Dortmund-nullen. Arminia Bielefeld reduserte ved Fabian Klos fra krittmerket.

  Etter ni runder ligger Dortmund ett poeng bak tabelltopp Bayern München, som igjen vant overlegent med 4-0 hjemme mot Hoffenheim. Serge Gnabry, Robert Lewandowski, Eric Maxim Choupo-Moting og Kingsley Coman scoret målene.

  Dortmund
  Foto: Sascha Schuermann / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal