– Når Rosenborg ringer, takker du ja

Kåre Ingebrigtsen var aldri i tvil og er bekreftet som ny RBK-trener. Erik Hoftun blir Ingebrigtsens assistenttrener.

inge

Kåre Ingebrigtsen ble presentert som ny Rosenborg-trener på en pressekonferanse mandag kveld.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

erik

Erik Hoftun blir Ingebrigtsens assistenttrener i Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Se pressekonferansen i bunnen av saken

– Når Rosenborg ringer, takker du ja. Jeg er veldig glad for å være tilbake og ydmyk ovenfor den jobben jeg skal gjøre. sier Kåre Ingebrigtsen etter å ha blitt presentert som Rosenborgs nye trener.

Ingebrigtsen har fått en kontrakt som strekker seg ut året, og vil ta fatt på jobben umiddelbart. Han kommer fra jobben som assistenttrener i Viking, og har tidligere vært spiller for Rosenborg.

– Det er en av de raskeste prosessene i verdenshistorien. Jeg var på Viking-trening i dag tidlig, men nå er jeg her som ny Rosenborg-trener, sa han på pressekonferansen.

Ny rolle for Hoftun

Styret i Rosenborg har besluttet å omorganisere strukturen i sportsavdelingen og skal bruke de neste månedene på å finne ut hvordan organisasjonen skal se ut. Foreløpig blir Erik Hoftun Ingebrigtsens assistenttrener, samtidig som han er fungerende sportlig leder.

– Jeg skal være assistenten til Kåre, og det er han som er sjefen min. Jeg er ikke så opptatt av makt i klubben, men at vi skal bli bedre og utvikle oss. Jeg vil at Rosenborg skal ta neste steg, sier Hoftun.

Med seg i trenerteamet får de Mikael Dorsin. I tillegg fortsetter Geir Håvard Hjelde og Jørn Jamtfall i teamet.

Kom med stikk mot «Perry»

Mandag formiddag fikk Per Joar Hansen sparken som Rosenborg-trener. Avgjørelsen om å skille lag med treneren skal ha blitt tatt allerede før søndagens oppgjør mot Sogndal, som RBK vant 1-0.

På en pressekonferanse tidligere i kveld langet «Perry» ut mot ledelsen i Rosenborg.

– De som evaluerer bort trenere, evaluerer seg selv til enhver tid videre. De som har gjort det til en profesjon å evaluere trenere, må se seg selv i speilet og evaluere seg selv. Når 11-12 trenere forlater klubben på så kort tid, og de som har evaluert dem fortsatt sitter, bør kanskje de også bli evaluert, sa han om ledelsen som sparket han.

Ledelsen ville i utgangspunktet ikke svare på «Perrys» krasse kritikk på pressekonferansen, men styrelder i Rosenborg, Ivar Koteng, klarte ikke holde seg.

– Vi tar alltid i mot gode råd, men det er ikke nødvendigvis den dagen du blir oppsagt at du gir de beste rådene, sier han med et klart stikk i Per Joar Hansens retning.

Se pressekonferansen med Ingebrigtsen, Hoftun og Koteng her:

Ivar Koteng, styreleder i RBK, presenterte på pressekonferanse det nye trenerteamet med Kåre Ingebrigtsen (hovedtrener) og Erik Hoftun (assistenttrener.

Siste nytt

 • Chefs mot 49ers i Super Bowl

  Kansas City Chefs skal møte San Fransisco 49ers i Super Bowl, finalen i amerikansk fotball.

  Kansas-laget slo overraskingslaget Tennessee Titans 35-24 og er i Super Bowl for første gong på 50 år.

  San Fransisco knuste Green Bay Packers 37-20 etter å ha leia 27-0 halvveges. Det er deira første finale på åtte år, og dei har ikkje vunne sidan 1994.

  Super Bowl skal spelast i Miami 2. februar.

  Kansas City Chefs
  Foto: Peter Aiken / AFP
 • Scoret i debuten

  Kristian Thorstvedt scoret da han debuterte for sin nye klubb Genk igår kveld. 20-åringen scoret 23 minutter ut i oppgjøret mot Zulte Waregem. – Utrolig deilig debut med tre poeng og mål. Kunne ikke drømt om noe bedre, skrev han på Twitter etter kampen.

  Kristian Thorstvedt
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Dårlig nytt for Solskjær

  Etter 2-0-tapet mot Liverpool igår bekreftet Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær at Marcus Rashford har pådratt seg et tretthetsbrudd i ryggen. Det betyr at Uniteds toppscorer trolig blir ute i to til tre måneder. – Han har fått en stygg skade og blir ute en stund. Det pleier å ta i hvert fall seks uker å lege et tretthetsbrudd, og så må han ha rehabilitering etter det, sier nordmannen om situasjonen.

  Michael Carrick, Ole Gunnar Solskjær og Marcus Rashford
  Foto: Tim Ireland / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal