NRK Meny
Normal

– Når Rosenborg ringer, takker du ja

Kåre Ingebrigtsen var aldri i tvil og er bekreftet som ny RBK-trener. Erik Hoftun blir Ingebrigtsens assistenttrener.

inge

Kåre Ingebrigtsen ble presentert som ny Rosenborg-trener på en pressekonferanse mandag kveld.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

erik

Erik Hoftun blir Ingebrigtsens assistenttrener i Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Se pressekonferansen i bunnen av saken

– Når Rosenborg ringer, takker du ja. Jeg er veldig glad for å være tilbake og ydmyk ovenfor den jobben jeg skal gjøre. sier Kåre Ingebrigtsen etter å ha blitt presentert som Rosenborgs nye trener.

Ingebrigtsen har fått en kontrakt som strekker seg ut året, og vil ta fatt på jobben umiddelbart. Han kommer fra jobben som assistenttrener i Viking, og har tidligere vært spiller for Rosenborg.

– Det er en av de raskeste prosessene i verdenshistorien. Jeg var på Viking-trening i dag tidlig, men nå er jeg her som ny Rosenborg-trener, sa han på pressekonferansen.

Ny rolle for Hoftun

Styret i Rosenborg har besluttet å omorganisere strukturen i sportsavdelingen og skal bruke de neste månedene på å finne ut hvordan organisasjonen skal se ut. Foreløpig blir Erik Hoftun Ingebrigtsens assistenttrener, samtidig som han er fungerende sportlig leder.

– Jeg skal være assistenten til Kåre, og det er han som er sjefen min. Jeg er ikke så opptatt av makt i klubben, men at vi skal bli bedre og utvikle oss. Jeg vil at Rosenborg skal ta neste steg, sier Hoftun.

Med seg i trenerteamet får de Mikael Dorsin. I tillegg fortsetter Geir Håvard Hjelde og Jørn Jamtfall i teamet.

Kom med stikk mot «Perry»

Mandag formiddag fikk Per Joar Hansen sparken som Rosenborg-trener. Avgjørelsen om å skille lag med treneren skal ha blitt tatt allerede før søndagens oppgjør mot Sogndal, som RBK vant 1-0.

På en pressekonferanse tidligere i kveld langet «Perry» ut mot ledelsen i Rosenborg.

– De som evaluerer bort trenere, evaluerer seg selv til enhver tid videre. De som har gjort det til en profesjon å evaluere trenere, må se seg selv i speilet og evaluere seg selv. Når 11-12 trenere forlater klubben på så kort tid, og de som har evaluert dem fortsatt sitter, bør kanskje de også bli evaluert, sa han om ledelsen som sparket han.

Ledelsen ville i utgangspunktet ikke svare på «Perrys» krasse kritikk på pressekonferansen, men styrelder i Rosenborg, Ivar Koteng, klarte ikke holde seg.

– Vi tar alltid i mot gode råd, men det er ikke nødvendigvis den dagen du blir oppsagt at du gir de beste rådene, sier han med et klart stikk i Per Joar Hansens retning.

Se pressekonferansen med Ingebrigtsen, Hoftun og Koteng her:

Ivar Koteng, styreleder i RBK, presenterte på pressekonferanse det nye trenerteamet med Kåre Ingebrigtsen (hovedtrener) og Erik Hoftun (assistenttrener.

Siste nytt

 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Curlingpar selger unna OL-utstyr

  Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien selger unna OL-utstyr på Finn, melder Adressa. Bukser, jakker og mobiltelefoner, er blant det som selges.

  – Vi er jo de fattigste utøverne i OL, og det er en god måte å tjene inn penger, sier Nedregotten.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Curling Mixed
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby og Klæbo utgjør herrelaget

  Herreduoen på lagprinten består som ventet av Martin Johnsrud Sundby (1. etappe) og Johannes Høsflot Klæbo. – Jeg tror det er det sterkeste laget vi har. Martin fikk beskjed ganske kort tid etter 15-kilometeren. Han har visst hele sesongen at han er aktuell til lagsprinten, sier sprinttrener Arild Monsen, som mener Sundby og Klæbo utgjør et lag som representerer utholdenhet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skiskyting mixed stafett og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Curling Norge - Italia
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport