NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen nekter å ta ferie – må hjelpe storebror til VM-suksess

Etter U20-EM om to uker er Jakob Ingebrigtsen (16) egentlig ferdig med sesongen og kan ta ferie. «Problemet» er bare at broren Filip må hjelpes i VM-form.

Jakob Ingebrigtsen

TIL EM: Jakob Ingebrigtsen avbildet etter Boysen Memorial på Bislett torsdag. Om to uker løper 16-åringen U20-EM – med store forhåpninger.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Ferie? Nei, det blir det ikke.

Det sier supertalentet Jakob Ingebrigtsen på spørsmål om sesongplanen etter U20-EM.

– Det blir dager med mindre trening. Vi gjør det vi kan for å bli best, og ferie blir det ikke.

– Gutten har jo ferie!

U20-EM i Grosseto i Italia er sesongens store mål for supertalentet på 16 år. Der skal han løpe 1500 meter, 3000 meter og 5000 meter.

– For at jeg skal bli fornøyd skal jeg ha medalje, og kanskje til å med gull. Det er gøy å sette seg store mål.

– Jeg satser alt mot det, og etter det har vi ikke lagt noen planer, sier Jakob Ingebrigtsen.

Det betyr at sesongen er ferdig etter EM i Grosseto, Italia, som avsluttes 23. juli.

– Gutten har jo ferie, så han må nok lokkes litt, sier Gjert Ingebrigtsen.

– Hjelper så mye vi kan

Men lillebror Ingebrigtsen trenger ikke store lokkemiddelet for å hjelpe Filip. Etter å ha løpt 5000 meter på Bislett på torsdag hastet Jakob seg vekk for å se Filip Ingebrigtsen i aksjon under Diamond League i Lausanne.

– Jeg skal hjelpe ham, det er naturlig. Vi gjør det hver dag og støtter hverandre hele veien. Vi hjelper hverandre så mye vi kan, sier Jakob Ingebrigtsen.

Selv om Henrik Ingebrigtsen nå er ute resten av sesongen, er det uaktuelt for Team Ingebrigtsen å hente inn ekstern hjelp for å sørge for Filip-suksess i VM. I stedet går «sommerjobben» til lillebror Jakob.

– Det blir litt opp til han hvor mye han vil gjøre. Han skal vel hjelpe broren sin. Ettersom Henrik er ute nå, er det ikke så veldig mange alternativ. Men det spørs hvor mye han får betalt. Jeg regner med at Filip vil spørre om han kan være grei og hjelpe ham, det er ikke helt avklart ennå, sier Gjert Ingebrigtsen.

PS! Jakob Ingebrigtsen viste glitrende form på 5000 meteren på Bislett torsdag. Han løp på 13,49,48, og satte med det personlig rekord med nesten et minutt. Ingebrigtsens tidligere personlige rekord var på 14,38,67. Tiden er også langt under U20-EM-kravet på 5000 meter: 14,30.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street