Ingebrigtsen nekter å ta ferie – må hjelpe storebror til VM-suksess

Etter U20-EM om to uker er Jakob Ingebrigtsen (16) egentlig ferdig med sesongen og kan ta ferie. «Problemet» er bare at broren Filip må hjelpes i VM-form.

Jakob Ingebrigtsen

TIL EM: Jakob Ingebrigtsen avbildet etter Boysen Memorial på Bislett torsdag. Om to uker løper 16-åringen U20-EM – med store forhåpninger.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Ferie? Nei, det blir det ikke.

Det sier supertalentet Jakob Ingebrigtsen på spørsmål om sesongplanen etter U20-EM.

– Det blir dager med mindre trening. Vi gjør det vi kan for å bli best, og ferie blir det ikke.

– Gutten har jo ferie!

U20-EM i Grosseto i Italia er sesongens store mål for supertalentet på 16 år. Der skal han løpe 1500 meter, 3000 meter og 5000 meter.

– For at jeg skal bli fornøyd skal jeg ha medalje, og kanskje til å med gull. Det er gøy å sette seg store mål.

– Jeg satser alt mot det, og etter det har vi ikke lagt noen planer, sier Jakob Ingebrigtsen.

Det betyr at sesongen er ferdig etter EM i Grosseto, Italia, som avsluttes 23. juli.

– Gutten har jo ferie, så han må nok lokkes litt, sier Gjert Ingebrigtsen.

– Hjelper så mye vi kan

Men lillebror Ingebrigtsen trenger ikke store lokkemiddelet for å hjelpe Filip. Etter å ha løpt 5000 meter på Bislett på torsdag hastet Jakob seg vekk for å se Filip Ingebrigtsen i aksjon under Diamond League i Lausanne.

– Jeg skal hjelpe ham, det er naturlig. Vi gjør det hver dag og støtter hverandre hele veien. Vi hjelper hverandre så mye vi kan, sier Jakob Ingebrigtsen.

Selv om Henrik Ingebrigtsen nå er ute resten av sesongen, er det uaktuelt for Team Ingebrigtsen å hente inn ekstern hjelp for å sørge for Filip-suksess i VM. I stedet går «sommerjobben» til lillebror Jakob.

– Det blir litt opp til han hvor mye han vil gjøre. Han skal vel hjelpe broren sin. Ettersom Henrik er ute nå, er det ikke så veldig mange alternativ. Men det spørs hvor mye han får betalt. Jeg regner med at Filip vil spørre om han kan være grei og hjelpe ham, det er ikke helt avklart ennå, sier Gjert Ingebrigtsen.

PS! Jakob Ingebrigtsen viste glitrende form på 5000 meteren på Bislett torsdag. Han løp på 13,49,48, og satte med det personlig rekord med nesten et minutt. Ingebrigtsens tidligere personlige rekord var på 14,38,67. Tiden er også langt under U20-EM-kravet på 5000 meter: 14,30.

Siste nytt

 • Molde slapp med skrekken

  Før kveldens returoppgjør mot Servette så det ut til at det skulle bli enkelt for Molde å ta seg videre i serieligaen. Men det skulle bli alt annet enn det.

  Diallo og Kyei sørget for 3-2 sammenlagt og nerver i kampen. Sveitserne klarte imidlertid ikke å sette den tredje scoringen, og dermed slapp Erling Moe og Molde med skrekken.

  Dette betyr at de møter knalltøff motstand i Trabzonspor i neste runde.

  Switzerland Soccer Europa Conference League
  Foto: Martial Trezzini / AP
 • Positive koronatester i United

  Manchester United avlyser treningskamp mot Preston North End etter at flere spillere skal ha testet positivt på koronaviruset. Det bekrefter Preston på sine nettsider.

  De avventer nå svar på PCR-tester for å bekrefte tilfellene.

  United sier at de regner med at resten av sesongoppkjøringen kan gå som normalt. Deres neste kamp er mot Everton om ni dager.

  – Vi beklager forstyrrelsen for Preston og skuffelsen til våre fans, skriver United.

  Manchester United
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • RBK herjet – VIF med sterk seier

  Rosenborg fosser videre i serieligaen, mens Vålerenga røk ut med stil. For VIF hadde et «umulig» utgangspunkt da de skulle snu 0-4 mot Gent.

  Men med 2-0-seier på Intility Arena kunne de i det minste gå ut med hodet hevet. Det var Osame Sahraoui og Ivan Näsberg som sikret seieren.

  Rosenborg hadde på sin side full kontroll mot Hafnarfjordur, og vant 4-1 på Lerkendal. Det betyr at de er videre med 6-1 sammenlagt.

  Åge Hareides menn møter slovenske Domzale i neste runde.

  Conference League kvalifisering 2021: Rosenborg - Hafnarfjardar.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal