Jakob Ingebrigtsen med juniorverdensrekord: – Han bryter barrierer

Jakob Ingebrigtsen satte verdensrekord for juniorer innendørs onsdag kveld.

Friidrett: Nordisk innendørslandskamp og mesterskap individuelt

Jakob Ingebrigtsen er nå verdensrekordholder for juniorer. Her fra Nordenkampen forrige søndag.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

3.36,02 er nå den nye verdensrekorden på 1500 meter for juniorer innendørs. Den er det nordmannen Jakob Ingebrigtsen som har.

Ingebrigtsen herjet med konkurrentene på Grand Prix-stevnet i Düsseldorf. Der løp han blant annet mot mannen som tidligere hadde juniorverdensrekorden, og nå har seniorverdensrekorden, Samuel Tefera.

På oppløpet ble det svært tett mellom nettopp de to, men Ingebrigtsen avsluttet sterkest, og jublet foran nettopp Tefera som ble nummer to.

– Jeg følte meg veldig bra. Det er alltid litt tungt å komme i gang når jeg starter i null og kommer opp i den farten, men jeg følte meg veldig bra og bedre og bedre utover løpet. Da ser vi hva som skjer på oppløpet, sier Jakob til TV 2.

Tiden er selvsagt veldig bra, men det er mer imponerende at han vinner de viktige løpene gang på gang. Det imponerer meg av en som er så ung, sier NRKs friidrettsekspert, Vebjørn Rodal.

Jakter drømmegrense

Tiden lover mildt sagt bra for den kommende sesongen. I lang tid har familien Ingebrigtsen jaktet en magisk grense: Å løpe 1500 meter på under tre og et halvt minutt. Den tiden kan nærme seg allerede i år, tror Rodal.

– Det er mange i miljøet som har begynt å diskutere den. Det er bare å se på fjorårssesongen, sier Rodal.

Ifølge pappa Gjert, er Jakobs form i god anmarsj.

– Dette er en indikasjon på at Jakob er blitt sterkere, raskere og løper teknisk og taktisk bedre enn tidligere. Han har en god motor, den er det ingenting i veien med, fortsetter Gjert.

Likevel er det fortsatt et lite stykke til det absolutte toppnivået i verden.

– Tefera sprang 3.31.04 rett før helgen. Det er fem sekunder ned. Det er jo et hav av tid. Det er imponerende å løpe 3.36, så er dem så kloke i oppbyggingen at jeg ikke ser bort til at de gjør det som trengs for å gå under 3.30 utendørs, sier Rodal.

Blant favorittene i EM

For ti dager siden løp Jakob inn til tiden 3.36,21 på 1500 meter innendørs under Nordenkampen i Sandvika. Det var ny nordisk rekord.

Neste mål for Team Ingebrigtsen er innendørs-EM i Glasgow, som arrangeres mellom 1. og 3. mars.

– Jakob plasserer seg i favorittsjiktet i EM inne, og i tillegg Diamond League og VM om han holder trykket gjennom året. Han er på høyde med de beste i verden. Jeg tror Jakob kommer til å kjempe om VM-medaljer i Doha, sier pappa Gjert til våre venner i TV 2.

Også storebror Filip løp en bra 1500-meter. Han ble nummer tre med tiden 3.38,62, som er ny personlig rekord.

Siste nytt

 • Carlsen med sliteseier mot 14-åring

  Magnus Carlsen fikk det tøft i åpningen av storturneringen i Karlsruhe lørdag. Han møtte 14 år gamle Vincent Keymer fra Tyskland, og det tok nesten syv timer og 81 trekk før Carlsen klarte å slå unggutten.

  Magnus Carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Juventus sikret ligagullet

  Juventus snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Fiorentina og kunne juble for Serie A-gull, fem kamper før slutt. Ligatittelen er klubbens åttende på rad. Alex Sandro og selvmål av German Pezzella sørget for Juventus-seier. Nikola Milenkovic scoret 0-1-målet.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Nadal feid av banen i semifinalen

  For første gang siden 2015 får Monte Carlo Masters en annen vinner enn Rafael Nadal. Den spanske gruskongen tapte mot italienske Fabio Fognini i lørdagens semifinale. Fognini tok seg til finalen med settsifrene 6-4, 6-2.

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Claude Paris / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal