Jakob Ingebrigtsen med juniorverdensrekord: – Han bryter barrierer

Jakob Ingebrigtsen satte verdensrekord for juniorer innendørs onsdag kveld.

Friidrett: Nordisk innendørslandskamp og mesterskap individuelt

Jakob Ingebrigtsen er nå verdensrekordholder for juniorer. Her fra Nordenkampen forrige søndag.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

3.36,02 er nå den nye verdensrekorden på 1500 meter for juniorer innendørs. Den er det nordmannen Jakob Ingebrigtsen som har.

Ingebrigtsen herjet med konkurrentene på Grand Prix-stevnet i Düsseldorf. Der løp han blant annet mot mannen som tidligere hadde juniorverdensrekorden, og nå har seniorverdensrekorden, Samuel Tefera.

På oppløpet ble det svært tett mellom nettopp de to, men Ingebrigtsen avsluttet sterkest, og jublet foran nettopp Tefera som ble nummer to.

– Jeg følte meg veldig bra. Det er alltid litt tungt å komme i gang når jeg starter i null og kommer opp i den farten, men jeg følte meg veldig bra og bedre og bedre utover løpet. Da ser vi hva som skjer på oppløpet, sier Jakob til TV 2.

Tiden er selvsagt veldig bra, men det er mer imponerende at han vinner de viktige løpene gang på gang. Det imponerer meg av en som er så ung, sier NRKs friidrettsekspert, Vebjørn Rodal.

Jakter drømmegrense

Tiden lover mildt sagt bra for den kommende sesongen. I lang tid har familien Ingebrigtsen jaktet en magisk grense: Å løpe 1500 meter på under tre og et halvt minutt. Den tiden kan nærme seg allerede i år, tror Rodal.

– Det er mange i miljøet som har begynt å diskutere den. Det er bare å se på fjorårssesongen, sier Rodal.

Ifølge pappa Gjert, er Jakobs form i god anmarsj.

– Dette er en indikasjon på at Jakob er blitt sterkere, raskere og løper teknisk og taktisk bedre enn tidligere. Han har en god motor, den er det ingenting i veien med, fortsetter Gjert.

Likevel er det fortsatt et lite stykke til det absolutte toppnivået i verden.

– Tefera sprang 3.31.04 rett før helgen. Det er fem sekunder ned. Det er jo et hav av tid. Det er imponerende å løpe 3.36, så er dem så kloke i oppbyggingen at jeg ikke ser bort til at de gjør det som trengs for å gå under 3.30 utendørs, sier Rodal.

Blant favorittene i EM

For ti dager siden løp Jakob inn til tiden 3.36,21 på 1500 meter innendørs under Nordenkampen i Sandvika. Det var ny nordisk rekord.

Neste mål for Team Ingebrigtsen er innendørs-EM i Glasgow, som arrangeres mellom 1. og 3. mars.

– Jakob plasserer seg i favorittsjiktet i EM inne, og i tillegg Diamond League og VM om han holder trykket gjennom året. Han er på høyde med de beste i verden. Jeg tror Jakob kommer til å kjempe om VM-medaljer i Doha, sier pappa Gjert til våre venner i TV 2.

Også storebror Filip løp en bra 1500-meter. Han ble nummer tre med tiden 3.38,62, som er ny personlig rekord.

Siste nytt

 • Warholm løper i Monaco

  Karsten Warholm har bestemt seg for å løpe 400 meter hekk i Monaco kommende fredag til tross for at fyrstedømmet har «rødt» smittenivå.

  Det opplyser Warholms team til NTB etter å ha tatt en grundig vurdering av hvorvidt sunnmøringen skulle delta på Diamond League-stevnet.

  – Dette har ikke vært en lett beslutning å ta. Men etter at vi har fått brukt tid på å gå gjennom alle tiltak, velger jeg å gå for dette løpet som planlagt. Vi har gjennomgått reise, arrangement og hjemkomst, og vi ser at det er mulig å få gjennomført dette i samsvar med alle råd som er gitt av helsemyndighetene, sier Karsten Warholm.

  Warholm
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Hovland klatrer på verdensrankingen

  Viktor Hovland avanserer én plass på siste verdensranking i golf og er nå nummer 30 på listen som toppes av spanske Jon Rahm.

  Hovland tok 33.-plassen i PGA-mesterskapet som ble avsluttet i San Francisco søndag. Med 30.-plass på listen er Hovland fortsatt rangert som beste skandinav foran Henrik Stenson. Svensken fortsetter å falle på listen og er nå nede på 40.-plass.

  Viktor Hovland
  Foto: Jeff Chiu / Jeff Chiu
 • Kan fortsatt ikke snakke etter velt

  Den nederlandske syklisten Fabio Jakobsen (23) kan fortsatt ikke snakke etter den stygge velten under åpningsetappen av Polen rundt 5. august. Deceuninck-Quickstep-rytteren kommuniserer nå via tekstmeldinger, opplyser lagets lege Yvan Vanmol til belgiske Sporza. I intervjuet som er gjengitt av TV 2 , sier legen at han tror nederlenderen vil komme tilbake på sykkelen igjen, men han vil ikke sette noen tidsfrist.

  APTOPIX Poland Cycling Crash
  Foto: Tomasz Markowski / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal