Ingebrigtsen måtte slippe feltet: – Jeg får svar med tanke på VM

ZÜRICH/OSLO (NRK): Henrik Ingebrigtsen har slitt med skader denne sesongen. Heller ikke Diamond League-finalen på 5000 meter ble det et toppløp. Nå kan VM-deltagelsen være i fare.

Det ble hverken norsk rekord eller et løp i aller ypperste klasse av Henrik Ingebrigtsen på 5000 meteren i Zürich torsdag kveld.

Ingebrigtsen måtte løpe mye av løpet alene bakerst i feltet. Der kjempet han febrilsk. Det ble et greit løp, men ikke noe mer enn det.

– Jeg føler ikke jeg har en super dag. Sånn sett så føler jeg at jeg har en grei flyt i løpet. Jeg kjenner jeg mangler litt overskudd i kroppen. Det er likevel noen positive ting å ta med seg, det er tross alt ikke mange løp jeg har løpt fortere enn dette, sier Ingebrigtsen selv.

Ingebrigtsen løp inn til 13.30,78.

– Det var en skuffelse, slo NRK-kommentator Jann Post fast.

Det er ikke nødvendigvis Ingebrigtsen enig i.

 • Se sendingen fra Diamond League i opptak nederst.

VM-test

Nordmannen har nemlig har slitt mye med skader denne sesongen. Han har vært så langt nede at han har vurdert å bare ta pause resten av sesongen. Likevel måtte han gjøre et siste forsøk på å komme i VM-form.

Det viktigste Ingebrigtsen håpet å oppnå torsdag var å få gode svar før VM om fire uker. Det føler han at han fikk.

Switzerland Diamond League Athletics

KLARTE IKKE FØLGE: Henrik Ingebrigtsen var en smule skuffet over tiden, men samtidig fornøyd med at smertene var mindre enn de har vært tidligere i sesongen.

Foto: Ennio Leanza / AP

– Ja, det er for så vidt mye positivet å ta med seg videre. Bare formen som påvirker tida i feil retning. Innerst inne vet at jeg har samme form som når jeg sprang på 13, sier Ingebrigtsen.

Selv mener han at dagens løp ga oppløftende svar med tanke på VM.

– Nå har jeg fått med meg nok til å kunne satse videre mot VM. Jeg har en liten drøm om å nå VM-finalen. I dag hadde det holdt hardt, men det er ikke mye om å gjøre. Jeg tror at på fire uker nå så kan jeg forberede så mye at jeg skal klare komme meg til finalen, sier Ingebrigtsen.

Måtte slippe halvveis

Henrik Ingebrigtsen var langt fra noen favoritt på distansen. Av samtlige løpere i heatet, hadde Ingebrigtsen den dårligste tiden på 5000 meter denne sesongen. Målet var likevel å løpe i nærheten av sin personlige rekord på 13,16,97. Kanskje kunne han også nærme seg lillebror Jakobs norgesrekord på 13,02,03?

Svaret på det ble nei.

– Det er synd at kroppen ikke fungerer så godt som jeg hadde håpet. Jeg får svar med tanke på VM i Doha. Dette er det løpet i år hvor jeg har hatt minst vondt, hvis du ser bort fra melkesyra, smilte Ingebrigtsen etter løpet.

Fra start gikk det raskt. Ingebrigtsen la seg langt bak i feltet, sammen med noen av favorittene.

Men da feltet nærmet seg halvveis, måtte nordmannen slippe noen meter på resten av feltet. Da var målet om OL-krav og en supertid utenfor rekkevidde.

– Det er en blandet følelse. Jeg er litt lettet over hvordan kroppen er. Det er mindre smerte enn jeg har hatt tidligere. Men jeg skulle gjerne vært i bedre form. Nå skal jeg til fysio etterpå, så får vi se hvor ille det er, sier Ingebrigtsen.

Les også: Sikker på VM-skuffelse: – Vil uansett ikke være fornøyd

 • Se sendingen her:

Siste nytt

 • Raudt kort til Svensson

  AZ Alkmaars Jonas Svensson blei utvist etter berre 28 minutt i AZs europaligakamp motPartizan Beograd. Men AZ leia kampen 1-0.

  Svensson var berre ein av mange nordmenn på bana eller benken i europaligaen i kveld. 10 norske spelarar var i troppen til utanlandske klubbar.

  Jonas Svensson rødt kort
  Foto: Marko Djurica / Reuters
 • Narvik med historisk seier

  Narvik vant sin første kamp i eliteserien i ishockey noensinne da Stjernen ble slått 2-0 torsdag.

  De satte inn 1-0 fem minutter før slutt. Wade Murphy scoret på pasning fra Viktor Jornevik. Seinere økte hjemmelaget til 2-0. (NTB)

  Narvik har en seier og to tap.

  I kveldens andre kamp tok Frisk Asker sin andre strake seier med 2-1 over Manglerud Star.

  Narvik Arctic Eagles og Ringerike Panthers
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Klar siger for Arsenal

  Arsenal slo Eintracht Frankfurt 3-0 borte i sin første europaligakamp.Joe Wilock scora før pause, Bukayo Saka og Pierre-Emerick Aubameyang heilt mot slutten, etter at Eintrachts Dominik Kohr vart utvist.

  Celtic greidde 1-1 borte mot Rennes, men fekk Bayo utvist i dei siste minutta.

  I Rosenborgs gruppe slo PSV Eindhoven Sporting 3-2.

  FC København opna turneringa med 1-0 over Lugano.

  Pierre-Emerick Aubameyang
  Foto: Michael Probst / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal