NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen måtte lære seg å løpe på nytt

DULLSTROOM/OSLO (NRK): Fjorårets skadetrøbbel kunne ødelagt karrieren til Henrik Ingebrigtsen. Nå har han lært seg å løpe på nytt, med håp om å bli sterkere enn noen gang.

Henrik Ingebrigtsen måtte lære seg å løpe på nytt.

SER DU FORSKJELLEN? Henrik Ingebrigtsen håper på suksess når han nå har lært seg å løpe på nytt.

– Jeg har ett mål, og det er å springe fortere enn jeg noen gang har gjort. Da slår jeg Jakob, Filip og alle i Europa, og jeg er på skuddhold til å ta medalje i VM, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK.

Han har tilbakelagt et år der skadene har fått mer oppmerksomhet enn prestasjoner og medaljer. Etter OL i Rio opererte han tåa, og trente opp en sliten hamstring.

HENRIK INGEBRIGTSEN I AFRIKA

PÅ VEI TILBAKE: NRK møtte Ingebrigtsen i Sør-Afrika.

Foto: Harald Thingnes / NRK

Han presset kroppen hardt for å komme seg gjennom øktene, og bildene fra fjorårets treningsøkter viser en Henrik Ingebrigtsen som mer eller mindre haltet seg gjennom hardkjøret.

– Jeg sa ikke alltid til Gjert hvor vondt jeg hadde.

– En elefant med trefot

Det kunne ha fått konsekvenser. Store konsekvenser.

– Sånn jeg presset meg kunne ha vært karrieretruende. Men jeg tror ikke det har vært det, sier han.

Ingebrigtsen trives dårlig i skyggen av lillebror Filip, og gjør alt for å ta tilbake familiehegemoniet. Analysene av fjoråret viser at Henriks bronsemedalje kanskje var en større prestasjon enn Filips EM-gull på 1500 meter.

25-åringen løp med 25 prosents styrke i hamstringen – muskelen på baksiden av låret.

– En elefant med trefot, det var sånn jeg følte meg, sier Henrik Ingebrigtsen.

Dro beinet etter seg

På 2000 meters høyde i den lille landsbyen Dullstroom, to og en halv time øst for Johannesburg i Sør-Afrika, trener han nå tre økter om dagen. Han må være varsom med kroppen, men kjører likevel hardt på intervallene i idylliske Sør-Afrika.

Filip og Henrik Ingebrigtsen

I AFRIKA: På en nedslitt friidrettsarena i Dullstroom trener Filip og Henrik Ingebrigtsen før sesongen starter.

Foto: Harald Thingnes / NRK

Trefoten er borte, og Ingebrigtsen satser på å ligne mer en gepard enn en elefant i 2017.

For å få det slik måtte han lære seg å løpe på nytt.

– Han løp med strakt kne og dro seg framover med hamstringen i stedet for en rund bevegelse som man gjerne vil ha når man løper, sier Håvard Moksnes, fysioterapeut på Olympiatoppen.

– Det er litt kjedeligere med styrke, men det er det som skal til om jeg skal lære meg å løpe på nytt, sier han selv.

Siste nytt

 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

 • Strømmen senka Sogndal

  Strømmen har hatt ein tung sesong i 1.-divisjon så langt, men fekk seg ein opptur då dei vann 1–0 heime mot Sogndal i dag. Sindre Mauritz-Hansen scora kampens einaste mål etter om lag éin time. Strømmen klatra dermed opp på kvalikplass.

 • På bedringens vei

  Den tidligere brasilianske fotballstjernen Ronaldo er utskrevet fra sykehuset i Spania. Han ble syk forrige uke og lagt inn da tilstanden forverret seg. – Er allerede hjemme etter noen dager på sykehus, meldte han via sosiale medier.

  Ronaldo
  Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal