Ingebrigtsen må ligge på magen i to dager

Henrik Ingebrigtsen er skadet og må opereres. Nå mister han resten av sesongen, og må tilbringe de neste to døgnene liggende på magen.

Henrik Ingebrigtsen, EM i Amsterdam 2016

MÅ LIGGE TO DAGER PÅ MAGEN: Henrik Ingebrigtsen kan ikke sitte etter operasjonen, og må tilbringe de neste to dagene på magen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Han kan ikke sitte på noen dager, så han blir værende i Finland til han kan sitte igjen. Han får bare ligge på magen, forteller pappa, og trener, Gjert Ingebrigtsen til NRK.

I dag bekreftet Henrik Ingebrigtsen at han mister resten av sesongen, etter at han igjen slo opp en skade i hamstringen. Nå er 26-åringen i Finland for å opereres. Det kunne ikke hendt på et verre tidspunkt, ifølge pappa Gjert. Henrik var nemlig i sin livs form,

– Han var i ekstremt god form. Han var på sitt aller beste, og har aldri vært på dette nivået før.

Faren finner kun et ord som kan beskrive hva Henrik følte da han fikk beskjeden.

– Det var fortvilelse.

– Karrieren er definitivt ikke over

Henrik Ingrbrigsten ble europamester på 1500 meter i 2012, men etter det har han slitt mye med skader. Fjoråret ble et eneste stort skade-år for Ingebrigtsen.

Gjert Ingebrigtsen

- TØFF SAK: Pappa Gjert Ingebrigtsen forteller at sønnen var fortvilet etter at han fikk beskjed om at han må opereres.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det er klart at dette er noe som preger han. Han har brukt de siste 8-9 månedene på å trene seg opp etter fjorårets skademarereritt. All den opptreningen som er gjort siden fjoråret er bortkastet. Det er en fortvilelse etter all det arbeidet han har lagt ned

Det smalt igjen i Diamond League-stevnet i Eugene i slutten av mai i år. men faren er sikker på at vi får se Henrik tilbake på topp.

– Jeg er helt overbevist. Jeg kjenner hans mentalitet. Hvis de som skal operere han får orden på dette, så er jeg 99,9 % sikker på at han kommer tilbake. Karrieren er definitivt ikke over.

Lang opptrening

Gjert Ingebrigtsen anslår at det nå vil ta et halvt år før Henrik kan konkurrere igjen,

– Resten av året går nok til opptrening. Det tidligste tidspunktet han kan konkurrere er i desember, forteller Gjert.

Nå har de allerede lagt planen for resten av året.

– Når sårene er grodd begynner vi umiddelbart med opptrening. Han vil trene veldig mye for å være best mulig rustet for å være klar for det som kommer etterpå.

Gjert og Henrik i Beijing

KOMMER TILBAKE: Pappa Gjert Ingebrigtsen er sikker på at Henrik Ingebrigtsen kommer tilbake.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Siste nytt

 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Ingen fotball for Haaland før mai

  Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters
 • Viking trekker permitteringer

  Onsdag starter Viking opp treningen igjen. Permitteringene er trukket tilbake. Etter to uker uten fellestreninger kan trener Bjarne Berntsen samle troppene igjen, melder Stavanger Aftenblad.

  – Dette er en veldig god løsning for alle. For en arbeidsgiver er det veldig positivt å kunne trekke tilbake varslede permitteringer. Så får vi gjøre det så godt vi kan når det gjelder treningene, sier Berntsen, som kan planlegge treningene, men ikke selv være aktiv på feltet etter de siste retningslinjene som er kommet fra Norsk Toppfotball. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2019: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal