Ingebrigtsen må ligge på magen i to dager

Henrik Ingebrigtsen er skadet og må opereres. Nå mister han resten av sesongen, og må tilbringe de neste to døgnene liggende på magen.

Henrik Ingebrigtsen, EM i Amsterdam 2016

MÅ LIGGE TO DAGER PÅ MAGEN: Henrik Ingebrigtsen kan ikke sitte etter operasjonen, og må tilbringe de neste to dagene på magen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Han kan ikke sitte på noen dager, så han blir værende i Finland til han kan sitte igjen. Han får bare ligge på magen, forteller pappa, og trener, Gjert Ingebrigtsen til NRK.

I dag bekreftet Henrik Ingebrigtsen at han mister resten av sesongen, etter at han igjen slo opp en skade i hamstringen. Nå er 26-åringen i Finland for å opereres. Det kunne ikke hendt på et verre tidspunkt, ifølge pappa Gjert. Henrik var nemlig i sin livs form,

– Han var i ekstremt god form. Han var på sitt aller beste, og har aldri vært på dette nivået før.

Faren finner kun et ord som kan beskrive hva Henrik følte da han fikk beskjeden.

– Det var fortvilelse.

– Karrieren er definitivt ikke over

Henrik Ingrbrigsten ble europamester på 1500 meter i 2012, men etter det har han slitt mye med skader. Fjoråret ble et eneste stort skade-år for Ingebrigtsen.

Gjert Ingebrigtsen

- TØFF SAK: Pappa Gjert Ingebrigtsen forteller at sønnen var fortvilet etter at han fikk beskjed om at han må opereres.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det er klart at dette er noe som preger han. Han har brukt de siste 8-9 månedene på å trene seg opp etter fjorårets skademarereritt. All den opptreningen som er gjort siden fjoråret er bortkastet. Det er en fortvilelse etter all det arbeidet han har lagt ned

Det smalt igjen i Diamond League-stevnet i Eugene i slutten av mai i år. men faren er sikker på at vi får se Henrik tilbake på topp.

– Jeg er helt overbevist. Jeg kjenner hans mentalitet. Hvis de som skal operere han får orden på dette, så er jeg 99,9 % sikker på at han kommer tilbake. Karrieren er definitivt ikke over.

Lang opptrening

Gjert Ingebrigtsen anslår at det nå vil ta et halvt år før Henrik kan konkurrere igjen,

– Resten av året går nok til opptrening. Det tidligste tidspunktet han kan konkurrere er i desember, forteller Gjert.

Nå har de allerede lagt planen for resten av året.

– Når sårene er grodd begynner vi umiddelbart med opptrening. Han vil trene veldig mye for å være best mulig rustet for å være klar for det som kommer etterpå.

Gjert og Henrik i Beijing

KOMMER TILBAKE: Pappa Gjert Ingebrigtsen er sikker på at Henrik Ingebrigtsen kommer tilbake.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sportsnyheter

Tokyo Olympics Athletics

OL-drama for Iuel – full forvirring i semifinalen: – Jeg reagerte på et eller annet

Først falt Amalie Iuel under oppvarmingen. Så tjuvstartet hun, men fikk likevel starte semifinalen. 27-åringen kom inn på sisteplass, og resultatlista viste først at hun var diskvalifisert. Det ble endret.

Siste nytt

 • 52 strake OL-sigrar

  USAs kvinnelag i basket let seg ikkje stoppe i år heller. 93-52 over Frankrike i siste gruppekampen måndag var deira 52. strake siger i OL. Ikkje sidan semifinalen i Barcelona i 1992 har laget tapt.

  Den gongen tapte USA 73-79 for laget som offisielt heiitte Samveldet av uavhengige statar, og som var restane av det nyss oppløyste Sovjetunionen.

  Seinare har USA-kvinnene berre vunne. Det starta med siger over Kina i bronsefinalen i 1992. Så har dei teke seks strake OL-gull utan å ha tapt ein einaste kamp.

  USA tok gull også i 1984 og 1988, og har teke 8 av 11 gull sidan basket for kvinner kom på OL-programmet i 1976. I 1980 var dei avskorne frå å kjempe om gullet, ettersom USA boikotta OL i Moskva.

  A'ja Wilson
  Foto: Aris Messinis / AFP
 • Norge knuste OL-vertene

  De norske håndballkvinnene knuste OL-vertene Japan i den siste gruppespillkampen i ettermiddag. Sluttresultatet ble 37–25 etter at Norge stakk skikkelig fra midtveis i den første omgangen.

  – Det var riktig bra. Jentene var «på». Det handler om å være profesjonelle i slike kamper og få mest mulig ut av dem uten å slite seg ut, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til Discovery etter kampen.

  Norge hadde allerede vunnet sin gruppe før dagens kamp, men Thorir Hergeirssons lag fikk en fin gjennomføring før Ungarn venter i OL-kvartfinalen klokka 6.15 onsdag morgen. Ungarerne ble nummer fire i sin gruppe.

  – Jeg synes ikke Ungarn har hatt toppnivå i OL. De startet litt dårlig, men har fått en positiv gnist. De har mange gode spillere, men jeg synes jo vi er sterkere, sa Katrine Lunde til NTB etter kampen.

  Vi fulgte Norge–Japan her.

  ddd
  Foto: Fabrice Coffrini / AFP
 • Leddet satt på plass

  Christian O’Sullivan har vært til et minimalt kirurgisk inngrep mandag kveld japansk tid hos en håndkirurg. Der ble ytterleddet i høyre tommel satt på plass. Leddet ble testet stabilt etterpå. Håndball-landslaget tar en avgjørelse i morgen formiddag vedrørende eventuelt videre spill i OL.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal