NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen løper om 200.000 kroner

Til helga avslutter Henrik Ingebrigtsen sesongen i Marokko, og det ligger rundt 200.000 kroner i vinnerpotten.

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen skal kjempe om en grei sum penger i sesongavslutningen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Det ligger relativt gode premier for gode plasseringer her, sier pappa Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Banesesongen i friidrett avsluttes med IAAF Continental Cup og totalt er premiesum er på 18,4 millioner kroner (2,9 millioner dollar).

Det betyr at de beste friidrettsutøverne i verden står foran en virkelig lønnsfest og en utbetalingsdag av de sjeldne.

Henrik Ingebrigtsen er den eneste nordmannen som skal delta. De to beste i hver øvelse fra EM i Zurich har kommet gjennom nåløyet, og Ingebrigtsen tok sølv på 1500 meter i mesterskap.

– Konkurranseformen har vi ikke vært borti før. Det blir arrangert hvert fjerde år, som OL og VM, sier Gjert Ingebrigtsen.

– Bader ikke i penger etter suksessen

Etter EM sa Ingebrigtsen til NRK at han ikke har blitt rik etter sterke resultater de siste sesongene.

– Jeg har vel omtrent like mye som premiepengene til de som var med i Tour de Ski. Hadde jeg hatt en tiendedel av det Northug har, så hadde jeg vært veldig godt fornøyd, sier Henrik Ingebrigtsen.

Til helga har 23-åringen et mål om å krige til seg ekstra midler ved å komme på pallen.

– Det blir som et mesterskap. Slik vi ser det er det én afrikaner og én fra New Zealand som blir tøffe motstandere, så det er ikke urealistisk at han blir blant de tre beste, sier pappa Gjert.

Konkurransene går lørdag og søndag.

SE VIDEO: Norges løperstjerne frir til sponsorene etter ny EM-suksess

Ingebrigtsen

To utøvere fra hver verdensdel i hver konkurranse

Premiesummen for seieren i hver øvelse er på cirka 200.000 kroner. Det er mye penger for en norsk mellomdistanseløper som knapt nok har sponsorer.

Det er lag fra Asia, Amerika, Oseania, Afrika og Europa som deltar i denne eksklusive konkurransen, og det er to utøvere fra hvert lag i hver øvelse.

Kontinentalcupen er det siste store friidrettsarrangementet denne sesongen. Neste år blir det friidretts-VM i Beijing som er høydepunktet for friidrettsutøverne.

Norge har, tradisjonen tro, sendt omtrent ti utøvere til VM de siste årene, og alt tyder på at dette også blir størrelsen på troppen neste år.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal