For ett år siden hadde det vært rekord

Henrik Ingebrigtsen løp raskere i Eugene enn han gjorde da han satte norsk rekord samme sted for et år siden

Henrik Ingebrigtsen

I FORM: Uten optimal oppladning, viste Henrik Ingebrigtsen at han er bedre enn på samme tid i fjor.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Den norske mellomdistanseløperen ble nummer ti på det engelske milløpet under Diamond League-stevnet i Eugene lørdag kveld.

Ingebrigtsen løp på tiden 3.53,43. Det er raskere enn da han satte norsk rekord i tilsvarende stevne for et år siden. Da løp han på 3.53,62.

Senere forbedret imidlertid Ingebrigtsen rekorden til 3.50,72 under Bislett Games.

– Dette får vi si er godkjent av Henrik. Vi vet at han ikke har lagt all verden i forberedelsene, sier NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal om løpet.

Til tross for ni timers tidsforskjell, reiste Ingebrigtsen til USA bare to døgn før løpet. Nå sikter han mot ny rekord på Bislett også i år.

– Det hadde vært stort å bryte en ny grense for meg; å løpe under 3,50 på den distansen ville bare være magisk, sier 24-åringen til Aftenbladet.

Ayanleh Souleiman vant løpet på 3.51,10, som er årsbeste i verden.

Sterkt av Gatlin

Justin Gatlin valgte å løpe 200-meter i Eugene. Og det gjorde han veldig bra.

Han vant med tiden 19,68, som er tangering av den personlige rekorden. Og det på en bane som ifølge Rodal ikke er perfekt for distansen

– Det er ikke den optimale banen for 200-meter. Den er laget for lengre løp, og derfor er svingene litt skarpe, sier Rodal, som mener Gatlins løp viser at han har kontroll på distansen.

Det betyr at selv Usain Bolt må være skjerpet utover sesongen.

Rask 100-meter

Etter en skuffende sesongstart, viste Shelly-Ann Fraser-Pryce at hun fortsatt kan være verdens raskeste.

Den jamaikanske jenta vant 100-meteren i Eugene med ny årsbeste i verden, 10,81. Og hun var ikke den eneste som løp fort.

Fraser-Pryce vant, men Murielle Ahoure kom inn på samme tid, med Tori Bowie bare ett hundredel bak.

Herrenes 100-meter ble vunnet at Tyson Gay, som løp på 9,88. Med det var han to hundredeler foran Michael Rodgers.

Sterke prestasjoner

Også på 400 meter for menn ble det ny årsbeste i verden. Kirani James fra Grenada løp på 43,95. James var for øvrig bare tre hundredeler bak banerekorden som tilhører legende Michael Johnson.

Og det fortsatte. På 110 meter hekk viste Pascal Martinot-Lagarde at han er i tidlig form. Han ble klokket inn på 13,06, som også er årsbeste i verden.

På 3000 meter hinder for menn, er 8.01,71 den nye årsbeste i verden. Den tilhører Ezekiel Kemboi fra Kenya, som bare slo landsmannen jairus Kipchoge Birech med et drøyt tidel.

I herrenes stavkonkurranse, gikk Renaud Lavillenie over 6,05 meter i første forsøk. Det er det beste han har gjort utendørs.

På 6,16, som er verdensrekorden han har satt innendørs, ble det tre riv.

I høyde viste Mutaz Essa Barshim at han fortsatt er sjefen. Denne gangen ga han seg etter å ha gått over 2,41 i første forsøk. Barshim gjorde bare tre hopp i hele konkurransen.

Siste nytt

 • – Solskjær har valgt straffetaker

  Flere stusset over at Paul Pogba tok straffen mot Wolverhampton under ligakampen på mandag. Nå har Ole Gunnar Solskjær bestemt seg for at Marcus Rashford blir mannen som skal ta straffer fremover, skriver Daily Mail og The Sun.

  Marcus Rashford og Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Avfeier Bendtner-interesse

  FCK-trener Ståle Solbakken er på spissjakt, og et navn som har dukket opp er Nicklas Bendtner. Rosenborg-spissen er ikke aktuell, sier Solbakken til Ekstra Bladet.

  Bendtner er fortsatt under kontrakt med RBK, men har ikke spilt kamp siden april.

  Nicklas Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Carlsen med sitt fjerde remis

  Nordmannen sitt fjerde parti i Sinquefield Cup enda også med remis. Motstandar var Sjakhrijar Mamedjarov frå Aserbajdsjan. Dette var Magnus Carlsen sitt 83 parti utan tap. 17 av 18 parti i turneringa har så langt enda utan ein vinnar. Fabiano Caruane leiar turneringa.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal