Ingebrigtsen-konkurrent med OL-form

Ingebrigtsen-konkurrent Mohamed Katir leverte ei knallsterk avslutning på 3000 m og sette spansk rekord med 7.27,64 i Diamond League-stemnet i Gateshead i kveld.

23-åringen var med det berre eit sekund bak Europa-rekorden og eit drygt halvsekund bak Jakob Ingebrigtsens personlege rekord på distansen.

Elles var det langt mellpom dei gode resultata i stemne, som for mange var generalprøven før OL. To øvingar gav likevel årsbeste: Amerikanske Kate Grace sprang ei engelsk mile på 4.27,20, og Storbritannias herrelag sprang 4 x 100 m stafett på 38,27.

Det var stilt store forventingar til tyske Johannes Vetter i spyd. Han vann då også klart med eit kast på 85,25 i finaleomgangen. Men det var langt bak 96,29, som han kasta for halvannan månad sidan.

USAs Tryvon Bromell var den einaste som kom under 10 blank på 100 meter. Han fekk 9,98 og var suveren.

Isaiah Harris vann 800 m på 1.44,76, britiske Cindy Sember 100 m hekk på 12,69, og jamaicanske Ronald Levy 110 m hekk på 13,22.

CUuaSt-GMVw
Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Siste nytt

 • BBC: Lampard tilbudt jobben som Everton-manager

  Everton har tilbudt Frank Lampard jobben som manager i klubben, melder BBC, som hevder at han fikk tilbudet etter en intervjurunde og et styremøte fredag.

  Lampard har vært uten jobb siden han fikk sparken som Chelsea-manager for ett år siden. Han fikk 18 måneder som sjef i klubben han i mange år tjente som spiller, og der han skaffet seg status som klubblegende.

  Soccer Chelsea Lampard
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Glenn Solberg ledet Sverige til EM-finale

  Keeper Andreas Palicka ble helten med avgjørende redninger i sluttsekundene da Sverige halte i land 34-33-seier over Frankrike og tok seg til EM-finale.

  Et par sekunder før slutt brøt Ludovic Fabregas gjennom og kastet seg inn for å satte inn utligningsmålet, men Palicka satte seg rett og slett på ballen. Dermed kunne landslagssjef Glenn Solberg juble på sidelinja. Han har ledet sitt svenske landslag til finale etter noen svært dramatiske kamper. (NTB)

  EM i håndball for menn 2022: Frankrike - Sverige
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Spania slo ut EM-favoritt Danmark

  Danmark kom til fredagens EM-semifinale mot Spania som stor favoritt, men kom til kort mot tittelforsvarer Spania, som vant 29-25.

  Danmark er regjerende verdensmester og tok med seg OL-sølv hjem fra Tokyo i fjor, begge ganger etter å ha slått Spania i semifinalen. I EM må laget fortsatt vente på sin første finale siden 2014.

  Spania fortsetter på sin side ferden mot det som kan bli lagets tredje EM-triumf på rad.

  Det så lenge ut til å skulle gå helt fint for danskene. I første omgang ledet danskene med inntil fire mål. Lasse Svan satte inn 14-11 et drøyt minutt før pause, men to spanske reduseringer gjorde at den danske ledelsen halvveis var 14-13.

  Etter pause var Spania best. To raske mål av Barcelona-spiller Aleix Gómez sendte laget i ledelse første gang på 17-16, og danskene kom aldri à jour igjen.

  EM i håndball for menn 2022: Spania - Danmark
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal