Ingebrigtsen knuste norgesrekorden

– Vi har sett framtiden, nå er alt mulig, sa løper-legenden Sebastian Coe om Henrik Ingebrigtsen etter smadringen av norgesrekorden.

Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen jublet etter ny norsk rekord på Bislett.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Henrik Ingebrigtsen hadde gått hardt ut før Bislett Games, og nærmest lovet at han skulle gå for norsk rekord på «drømmemila». Han hadde selv den gamle på 3.53,62, og den ble smadret i onsdagens Bislett Games.

Henrik Ingebrigtsen avsluttet råsterkt, løp inn på fjerdeplass på tiden 3.50.72, og satte ny norgesrekord med nesten tre sekunder.

Ingebrigtsn

Henrik Ingebrigtsen jublet sammen med vinneren av distansen, Ayanleh Souleiman.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg kommer greit av gårde og følte jeg kom veldig fort inn i en flyt, så jeg bare kunne være med hele tiden, og når det ble to runder igjen, 600 meter igjen, så kunne jeg bare øke farten og løpe forbi folk, så det var en herlig følelse, sa Ingebrigtsen etter løpet.

Se innspurten til Ingebrigtsen under.

Forbedret den norske rekorden på ei engelsk mil med 2,9 sekunder. Kommentatorer: Lars Lystad og Vebjørn Rodal.

Henrik Ingebrigtsen avsluttet råsterkt.

Skryt fra legende

Løper-legenden Sebastian Coe var svært imponert over Ingebrigtsen.

– Kveldens «story» er deres mann Henrik Ingebrigtsen. Han viste to ting i kveld. Han viste at han kan løpe fort på store begivenheter, men viktigst av alt er det at han har et godt løpshode. Han lot seg ikk dra med i for høyt tempo, men tok seg tid og kom raskt på slutten. Vi tror vi har sett framtiden, sa Sebastian Coe til NRK umiddelbart etter løpet til Ingebrigtsen.

Og Coe mente at Sandnes-gutten fortsatt har mye å gå på.

– Jeg tror han kan løpe mye raskere. Han har tatt nesten to-tre sekunder av rekorden i kveld. Synd han ikke kom under 3.50, men når man er i den sonen er alt mulig. Han kan løpe langt under 3.50, mente Coe.

Bra slag

Og selv med en god dose skryt tok ikke Ingebrigtsen helt av på Bislett.

– Jeg har ikke nådd mitt potensiale ennå, jeg har ennå fire-fem år med forbedringer foran meg, håper jeg, sa han etter å ha blitt konfrontert med Coe-skryten.

Og Ingebrigtsen tror han har mye mer å by på denne sesongen.

– Jeg er i veldig bra salg, og jeg har aldri følt meg så godt gjennomtrent nå, så jeg tror jeg kan holde bra stabilitet gjennom hele sesongen, sa han.

Se intervjuet med Henrik under.

Henrik Ingebrigtsen etter rekordløpet. Intervjuer: Ida Nysæter Rasch.

Siste nytt

 • West Ham til femteplass

  West Ham slo Leeds 2-0 og kleiv til femteplass på tabellen. Jesse Lingard og Craig Dawson scora måla i løpet av seks minutt midt i første omgang.

  Leeds fekk to mål annullert tidleg i kampen, og er nummer 11 i Premier League.

  Craig Dawson
  Foto: Ian Walton / AP
 • Marek Hamsík klar for svensk klubb

  Fotballstjernen Marek Hamsík er klar for IFK Göteborg. Det melder klubben og blir gjengitt av blant annet SVT.

  – Det er ikke hver dag at en svensk klubb får en slik mulighet, sier sportssjef Pontus Farnerud.

  Han legger til at Hamsik ikke har tatt turen til Göteborg for pengenes skyld, men at han er der for å prestere. Det blir understreket av slovaken selv.

  – Jeg vet ikke mye om Allsvenskan og jeg må tilpasse meg veldig raskt. Jeg er her for å gjøre mitt beste for klubben, sa Marek Hamsík på en pressekonferanse.

  Men det har ikke blitt lagt skjul på at overgangen delvis skyldes at Hamsik vil representere en europeisk klubb før sommerens EM.

  Hamsik spilte over 400 kamper for Napoli og var lenge kaptein i klubben. Han har de siste årene spilt fotball i Kina, men er nå klar for Sverige.

  Marek Hamsik
  Foto: CIRO DE LUCA / Reuters
 • Fossum avgjorde på overtid

  Iver Fossum scoret kampens eneste mål på straffespark da Aalborg slo Sønderjyske 1-0 i dansk fotball mandag.

  Dermed klatret Jylland-klubben til åttendeplass i den danske superligaen. Mandagens motstander Sønderjyske har samme antall poeng, men er foran på bedre målforskjell.

  Matchvinnerscoringen var Fossums sjuende i ligaen denne sesongen.

  På sidelinjen kunne tidligere Sandefjord-trener Marti Cifuentes juble for sin første seier for Aalborg etter at han overtok treneransvaret i klubben.

  Iver Fossum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal