NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen knuste norgesrekorden

– Vi har sett framtiden, nå er alt mulig, sa løper-legenden Sebastian Coe om Henrik Ingebrigtsen etter smadringen av norgesrekorden.

Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen jublet etter ny norsk rekord på Bislett.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Henrik Ingebrigtsen hadde gått hardt ut før Bislett Games, og nærmest lovet at han skulle gå for norsk rekord på «drømmemila». Han hadde selv den gamle på 3.53,62, og den ble smadret i onsdagens Bislett Games.

Henrik Ingebrigtsen avsluttet råsterkt, løp inn på fjerdeplass på tiden 3.50.72, og satte ny norgesrekord med nesten tre sekunder.

Ingebrigtsn

Henrik Ingebrigtsen jublet sammen med vinneren av distansen, Ayanleh Souleiman.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg kommer greit av gårde og følte jeg kom veldig fort inn i en flyt, så jeg bare kunne være med hele tiden, og når det ble to runder igjen, 600 meter igjen, så kunne jeg bare øke farten og løpe forbi folk, så det var en herlig følelse, sa Ingebrigtsen etter løpet.

Se innspurten til Ingebrigtsen under.

Forbedret den norske rekorden på ei engelsk mil med 2,9 sekunder. Kommentatorer: Lars Lystad og Vebjørn Rodal.

Henrik Ingebrigtsen avsluttet råsterkt.

Skryt fra legende

Løper-legenden Sebastian Coe var svært imponert over Ingebrigtsen.

– Kveldens «story» er deres mann Henrik Ingebrigtsen. Han viste to ting i kveld. Han viste at han kan løpe fort på store begivenheter, men viktigst av alt er det at han har et godt løpshode. Han lot seg ikk dra med i for høyt tempo, men tok seg tid og kom raskt på slutten. Vi tror vi har sett framtiden, sa Sebastian Coe til NRK umiddelbart etter løpet til Ingebrigtsen.

Og Coe mente at Sandnes-gutten fortsatt har mye å gå på.

– Jeg tror han kan løpe mye raskere. Han har tatt nesten to-tre sekunder av rekorden i kveld. Synd han ikke kom under 3.50, men når man er i den sonen er alt mulig. Han kan løpe langt under 3.50, mente Coe.

Bra slag

Og selv med en god dose skryt tok ikke Ingebrigtsen helt av på Bislett.

– Jeg har ikke nådd mitt potensiale ennå, jeg har ennå fire-fem år med forbedringer foran meg, håper jeg, sa han etter å ha blitt konfrontert med Coe-skryten.

Og Ingebrigtsen tror han har mye mer å by på denne sesongen.

– Jeg er i veldig bra salg, og jeg har aldri følt meg så godt gjennomtrent nå, så jeg tror jeg kan holde bra stabilitet gjennom hele sesongen, sa han.

Se intervjuet med Henrik under.

Henrik Ingebrigtsen etter rekordløpet. Intervjuer: Ida Nysæter Rasch.

Siste nytt

  • Ankelbrudd for Marcel Hirscher

    Alpinisten Marcel Hirscher har pådratt seg et brudd i ankelen på trening. Det melder østerrikeren selv på sin Twitter- og Instagram-konto. Han ble fløyet til sykehuset i Salzburg og ventes å være ute i rundt seks uker.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint