NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen går for gull: – Er ikke skremt av konkurrentene

ZÜRICH (NRK.no): Henrik Ingebrigtsen har tenkt gjennom fire mulige scenarier før dagens finale på 1500-meter – men ingen der konkurrentene er bedre enn ham.

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen er norges største medaljehåp i friidretts-EM i Zürich. Her under fredagens kvalifisering til dagens 1500-meterfinale. Og Sandnes-gutten går for gull i ettermiddag.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

• Se Ingebrigtsen løpe 1500-meter finale klokken 15.05 på NRK1 eller NRK.no!

– Jeg har mål om å vinne gull, forsikrer Henrik Ingebrigtsen.

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen har eksprimentert med ulike stiler under mesterskap. Forrige gang anla han bart. Denne gangen er det hestehale.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Søndag løper han 1500-meter i EM, øvelsen han er regjerende europamester i. For to år siden kom Ingebrigtsen til Helsinki med den 12. beste tiden av de startende og løp inn til et overraskende gull.

Nå er han ikke i utfordrerposisjon lenger, men er plutselig den alle i feltet kommer til å følge med på.

– Jeg er klar. Jeg har forberedt meg akkurat som jeg ville, sier Ingebrigtsen.

Ikke nervøs

Han lar seg sjelden skremme av konkurrentene. Før EM-finalen for to år siden kikket han på startlisten og så egentlig ingen navn han ble særlig nervøs av. Det samme gjelder nå.

– Jeg er ikke skremt av konkurrentene etter det jeg så i kvalifiseringen, men det skal være sagt at man aldri vet hvor mye krefter de andre egentlig brukte der, sier han.

Tøff tysker

Når man ser på tider, er det kun Homiyu Tesfaye som er i nærheten av Ingebrigtsens personlige bestenotering fra tidligere i sesongen.

Nordmannen har den beste tiden av de startende med 3:31.46 fra tidligere i år, mens Tesfaye følger like bak med 3:31.98. Ikke at 23-åringen fra Sandnes tror tyskeren har sjans til å slå ham av den grunn.

– Når det gjelder Tesfaye er han i utgangspunktet en tøff konkurrent. Han slo meg i VM, men jeg tror han mister hodet før meg. Han kommer til å gå i tet fortere enn meg, og da får jeg ta ryggen hans og løpe forbi ham i spurten, sier Ingebrigtsen og smiler.

Henrik Ingebrigtsen

Ingebrigtsen lar seg sjelden skremme av konkurrentene. Men mener det er 2-3 mann som kan slå ham i dagens finale på 1500 meter.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Ivrig etter revansje

En annen konkurrent han kommer til å følge nøye med, er Jakub Holusa. Tsjekkeren har riktignok «kun» løpt på 3:35.26.

– Men Holusa er nok jokeren. Men han har ikke så veldig bra tider i år, selv om han som regel har en god «finish». Jeg vet uansett at det er mulig å slå ham, sier Ingebrigtsen.

I finalen møter han også noen litt ubeskrevne blad med bakgrunn fra 800-meter. I tillegg løper Mahiedine Mekhissi-Benabbad, som ble fratatt gullet på 3000 meter hinder fordi han dro av seg trøyen i finalen. Franskmannen skal være svært ivrig etter revansje på 1500-meteren.


– Han blir en tøff kar i finalen. Jeg regnet med at han skulle gå videre fra kvalifiseringen, sier Ingebrigtsen.

Mentalt forberedt

I dagene før har han gått gjennom alle slags mulige scenarier om hva som kan skje i finalen.

- Jeg ser alltid for meg minst tre, fire forskjellige hendelser som er aktuelle for å skje og hvordan jeg best kan løse situasjoner som kan oppstå av dem. Det gjør jeg for å stille best mulig forberedt også mentalt. Jeg går gjennom dem igjen og igjen, forteller Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • Kroatia med knepen seier

  Norges neste motstander i EM, Kroatia, måtte slite knallhardt for å slå Hviterussland 25-23 i håndball-EM torsdag. Kroatia fikk 15.000 tilskuere i ryggen torsdag, men hadde kjempetrøbbel med å vinne.

  Croatia's Luka Cindric
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Lørenskog snudde og slo Vålerenga

  Vålerenga ledet 2-0 helt til det gjensto fire minutter, men Lørenskog slo tilbake og vant 3-2 etter straffeslag i lokalderbyet i eliteserien i ishockey torsdag.

  Eliteserien ishockey: Lørenskog-Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal