Hopp til innhold

Ingebrigtsen fristes av dobbel: – Går ikke for noe annet enn gull

Etter torsdagens verdensrekord, mener manager Daniel Wessfeldt at Jakob Ingebrigtsen kan ta to gull i sommerens VM i Eugene. Hovedpersonen innrømmer at det frister å prøve.

h8FVgWotcdI

PANGSTART: Jakob Ingebrigtsen innledet 2021 med innendørs verdensrekord på 1500-meter.

Foto: FRANCOIS LO PRESTI / AFP

Det finnes ingen grenser, sier Wessfeldt til NRK etter å ha sett torsdagens oppvisning.

Jakob Ingebrigtsen (21) innledet altså året med ny verdensrekord på 1500-meter innendørs i franske Liévin (3.30,60). Dermed fortsetter han der han slapp i fjor.

Da ble det OL-gull på 1500-meter – og europarekord på både 1500- og 5000-meter.

Den svenske manageren ser ikke helt hvor det skal stoppe. Derfor spår han nå at Jakob Ingebrigtsen kan ta gull på både 1500 og 5000 i sommerens VM i Eugene.

Han kontrollerer hvert løp. Ingen kan løpe fra ham. Så er det en 5000 i et mesterskap og de kommer sammen på sisterunden, hvem skal løpe fra ham? Jeg tror ingen kan det. Jeg tror på kombinert VM-gull, sier Wessfeldt.

Så i Eugene kan han bli dobbelt verdensmester?

Ja, forutsetningen finnes om han selv vil gjøre begge.

– Høres morsomt ut

Sist det var VM, i Doha i 2019, løp Ingebrigtsen begge distansene. Det endte med en fjerde- og en femteplass. Medaljen glapp, med andre ord.

Men siden da har han tatt nye steg som løper. Dessuten er programmet i Eugene bedre tilpasset en dobling.

Det er det som er så greit med oppsettet, at man kan fokusere på hoveddistansen først og gjøre seg ferdig der, og så kan man bli med på den andre hvis man vil. Så det høres morsomt ut, sier han til NRK.

lcrGKOEhUnM

FULL KONTROLL: Fra front dro Jakob Ingebrigtsen fra verdensrekordholder Samuel Tefera, som dermed ikke er verdensrekordholder lenger.

Foto: FRANCOIS LO PRESTI / AFP

Wessfeldt ser ingen grunn til at du ikke skal vinne både 1500 og 5000 i VM, hva sier du det til det?

Hva skal man si? Det er vel enig eller uenig. Det hadde vært gøy, det.

Og da blir det to gull?

Hvis jeg stiller på begge, så går jeg ikke for noe annet enn gull. Men det blir gøy, det, smiler Ingebrigtsen.

– Bare han, ingen annen

For Daniel Wessfeldt framstår 21-åringen fra Sandnes som mer og mer unik, med verdensrekorden i Liévin som det ferskeste eksemplet.

Jeg er ikke overrasket, men jeg er overrasket over måten han gjennomfører løpet på, så kontrollert og perfekt. Bare han kan gjøre det, ingen annen, sier Wessfeldt, som også hyller Jakob Ingebrigtsens personlige egenskaper.

Det finnes ingen som er lettere å jobbe med. Han er rolig, avslappet og fin, stresser seg aldri opp. Kontrollert, hele veien.

Det gir altså suksess.

Siste nytt

 • Djokovic peker på Alcaraz som arvtaker: – Fremtiden ser lys ut

  Når Novak Djokovic (36) legger racketen på hylla, er Carlos Alcaraz (20) den beste til å lede tenniseliten inn i en ny epoke, mener den serbiske verdenseneren.

  Djokovic vant tre av fire Grand Slam-finaler i 2023. Alcaraz snøt ham for den fjerde i Wimbledon-finalen. Selv om Djokovic nå har tangert Margaret Courts rekord på 24 GS-titler, vil han ikke stoppe karrieren ennå.

  36-åringen er likevel klar på at når det en gang skjer, vil Alcaraz lede verdenseliten inn i den neste epoken.

  – Tennisfremtiden ser veldig lys ut med Carlos som den sterkeste spilleren, sa Djokovic til Sky Sports i Roma onsdag. Der var serberen på plass for å spille en oppvisningsturnering i golf.

  Djokovic og Alcaraz har hatt flere jevne kamper seg mellom og står med to seirer hver på fire oppgjør.

  – Vi har hatt noen spennende kamper, spesielt i år med kampene i Wimbledon, Roland-Garros og Cincinnati, sa den serbiske verdenseneren.

  Djokovic hadde i flere år Roger Federer, Rafael Nadal og Andy Murray som sine argeste rivaler. Nå har Federer lagt opp, mens tiden til Murray (36) og Nadal (37) på toppnivå nærmer seg slutten. (NTB)

  djokovic og alcaraz
  Foto: AFP
 • Inter Miami tapte amerikansk cupfinale uten Messi i troppen

  Lionel Messi satt skadd på tribunen da hans Inter Miami tapte 1–2 for Houston Dynamo i den amerikanske cupfinalen onsdag.

  Uten Messi og hans tidligere lagkamerat i Barcelona, Jordi Alba, slet Miami med å holde tritt med Houston, og lå under med 0–2 allerede ved pause.

  Houston gikk opp i 1–0 etter 24 minutters spill på en kontring der Griffin Dorsey skjøt hardt inn i nærmeste stolpe etter pasning fra brasilianeren Artur. Det andre målet kom etter straffe bare ni minutter senere, ekspedert kontant i nettmaskene av franskmannen Amine Bassi.

  Houston fikk et mål annullert etter VAR i andre omgang før Miami fikk sitt trøstemål på overtid ved innbytter Josef Martinez.

  Seieren var Houstons andre i finalen i US Open etter at de også gikk til topps i 2018.

  Miami vant på sin side ligacupfinalen i august, da med Messi på banen. Nå må laget konsentrere seg om å klare å nå sluttspillet i MLS.

  Lionel Messi ble skadd i kampen mot Toronto FC forrige onsdag. Han måtte gå av banen etter bare 37 minutter. Inter Miami vant likevel kampen mot Toronto med 4–0. Nordmannen Sigurd Rosted spilte hele kampen for Toronto FC. (NTB)

  US Open Cup Soccer
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Guardiola rasende da City røk ut av ligacupen

  Newcastle sendte Manchester City ut av ligacupen etter å ha vunnet 1–0. Nå er de klar for fjerde runde.

  Svenske Alexander Isak avgjorde kampen i det 53. minutt etter målgivende pasning fra Joelinton.

  På sidelinjen smalt det også noen frustrerte gloser fra City-manager Pep Guardiola mot både tredjedommer og Newcastle-assistent Jason Tindall.

  Spanjolen var tydelig uenig i avgjørelsene til dommeren. Svaret beroliget ham neppe. Kamplederen viste ham det gule kortet.

  Oscar Bobb debuterte fra start for City og gjorde seg bemerket med et par gode involveringer i den første omgangen, men ble mindre synlig utover i kampen.

  – De ser i øyeblikket helt ufarlig ut, sa Viaplay-ekspert Lars Tjærnås om de lyseblå gjestene kort tid før slutt.

  Martin Ødegaards Arsenal tok seg også videre til 4. runde etter 1–0 borte mot Brentford. Nordmannen ble byttet inn i det 82. minutt. Det samme ble landslagskollega Kristoffer Ajer for bortelaget.

  Carabao Cup - Third Round - Newcastle United v Manchester City
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Så cupkamp fra eget hustak 00:45
Neste