Hopp til innhold

Ingebrigtsen fristes av dobbel: – Går ikke for noe annet enn gull

Etter torsdagens verdensrekord, mener manager Daniel Wessfeldt at Jakob Ingebrigtsen kan ta to gull i sommerens VM i Eugene. Hovedpersonen innrømmer at det frister å prøve.

h8FVgWotcdI

PANGSTART: Jakob Ingebrigtsen innledet 2021 med innendørs verdensrekord på 1500-meter.

Foto: FRANCOIS LO PRESTI / AFP

Det finnes ingen grenser, sier Wessfeldt til NRK etter å ha sett torsdagens oppvisning.

Jakob Ingebrigtsen (21) innledet altså året med ny verdensrekord på 1500-meter innendørs i franske Liévin (3.30,60). Dermed fortsetter han der han slapp i fjor.

Da ble det OL-gull på 1500-meter – og europarekord på både 1500- og 5000-meter.

Den svenske manageren ser ikke helt hvor det skal stoppe. Derfor spår han nå at Jakob Ingebrigtsen kan ta gull på både 1500 og 5000 i sommerens VM i Eugene.

Han kontrollerer hvert løp. Ingen kan løpe fra ham. Så er det en 5000 i et mesterskap og de kommer sammen på sisterunden, hvem skal løpe fra ham? Jeg tror ingen kan det. Jeg tror på kombinert VM-gull, sier Wessfeldt.

Så i Eugene kan han bli dobbelt verdensmester?

Ja, forutsetningen finnes om han selv vil gjøre begge.

– Høres morsomt ut

Sist det var VM, i Doha i 2019, løp Ingebrigtsen begge distansene. Det endte med en fjerde- og en femteplass. Medaljen glapp, med andre ord.

Men siden da har han tatt nye steg som løper. Dessuten er programmet i Eugene bedre tilpasset en dobling.

Det er det som er så greit med oppsettet, at man kan fokusere på hoveddistansen først og gjøre seg ferdig der, og så kan man bli med på den andre hvis man vil. Så det høres morsomt ut, sier han til NRK.

lcrGKOEhUnM

FULL KONTROLL: Fra front dro Jakob Ingebrigtsen fra verdensrekordholder Samuel Tefera, som dermed ikke er verdensrekordholder lenger.

Foto: FRANCOIS LO PRESTI / AFP

Wessfeldt ser ingen grunn til at du ikke skal vinne både 1500 og 5000 i VM, hva sier du det til det?

Hva skal man si? Det er vel enig eller uenig. Det hadde vært gøy, det.

Og da blir det to gull?

Hvis jeg stiller på begge, så går jeg ikke for noe annet enn gull. Men det blir gøy, det, smiler Ingebrigtsen.

– Bare han, ingen annen

For Daniel Wessfeldt framstår 21-åringen fra Sandnes som mer og mer unik, med verdensrekorden i Liévin som det ferskeste eksemplet.

Jeg er ikke overrasket, men jeg er overrasket over måten han gjennomfører løpet på, så kontrollert og perfekt. Bare han kan gjøre det, ingen annen, sier Wessfeldt, som også hyller Jakob Ingebrigtsens personlige egenskaper.

Det finnes ingen som er lettere å jobbe med. Han er rolig, avslappet og fin, stresser seg aldri opp. Kontrollert, hele veien.

Det gir altså suksess.

Siste nytt

 • Ruud vil snakke ut med Rune

  Munnhoggeriet mellom Holger Rune og Casper Ruud blei igjen tema på pressemøtet framfor Wimbledon.

  Dansken raste mot Ruud etter å ha tapt mot nordmannen i kvartfinalen i Roland-Garros i mai. Rune uttalte då at Ruud hadde ropt «JAAA» opp i ansiktet på han då dei to var på veg inn i garderoben, ein påstand Ruud bestemt har avvist.

  – Det er feil, det han påstår. Det er verkeleg ikkje det som skjedde. Ei stor løgn, og det er skuffande å bli loge om, sa den norske tennisstjerna til Discovery.

  På spørsmål frå ein dansk journalist før storturneringa i England svarar Ruud at han ønskjer å rydde opp med det danske talentet.

  – Eg har ikkje sett Holger sidan kampen i Paris, så eg har ikkje hatt sjanse til å snakke med han. Han fortalde løgner til media, og eg var ganske tydeleg på at det ikkje skjedde. Eg respekterer Holger som ein ung, god og fryktlaus spelar, seier Ruud og held fram:

  – Som eg sa etter kampen, oppfører han seg litt vilt, og det har vi alle sett på TV. Eg vil ikkje seie så mykje meir, men eg håpar eg kan snakke med han her eller i Båstad, så vi kan kome oss vidare frå dette.

  Holger Rune og Casper Ruud
  Foto: Christophe Archimbault/Anne-Christine Poujoulat / AFP
 • Glimt tar seieren i slitekamp

  Bodø/Glimt måtte jobbe for poengene hjemme mot Aalesund og ble reddet av to fantastiske mål av Amahl Pellegrino og Brice Wembangomo.Etter første omgangen hadde kampen gått i sjansesløseri og stillingen var 0-0.

  I andre omgang løsnet det for Glimt. Brice Wembangomo setter kampens andre og siste mål da han driblet seg forbi tre-fire spillere og bredsidet ballen i mål.

  – Det er alltid kult å score, og på den måten her også. Jeg er veldig fornøyd, sier Wembangomo til Discovery.

  De regjerende seriemesterne har ikke fått den starten de ønsket på sesongen, med 19 poeng på sine 11 første kamper. Det holder kun til 5.-plass på tabellen.

  Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt-Aalesund
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Sandefjord med etterlengtet hjemmepoeng – seieren glapp på tampen

  Tromsø slo tilbake etter å ha kommet under to ganger og berget 2-2 borte mot Sandefjord i Eliteserien. Det var Sandefjords første poeng på hjemmebane i år.

  2-2-resultatet kom i en kamp som var svært sjansefattig før pause, men som åpnet seg fullstendig opp etter sidebytte. William Kurtovic hadde gitt Sandefjord 1-0 kort før hvilen, men ledelsen skulle ikke holde lenge.

  – Det er en kamp som går opp og ned. Tromsø er bra med ballen, og det blir en tøff annenomgang. Det er ett poeng, og det tar vi med oss, sa Kurtovic til Discovery etter kampen. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Tromsø (1-1)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste