Hopp til innhold

Ingebrigtsen feiret som mester i familiefest

LONDON (NRK): Filip Ingebrigtsen sprettet champagnen under bronsefesten i natt, men allerede mandag morgen starter forberedelsene til sesongens siste stevne.

Slik gikk det da Filip skulle poppe sjampanjen

FEST: Filip Ingebrigtsen slet lenge med å åpne flasken, men kunne til slutt dele de edle dråpene med de fremmøtte på utøverhotellet.

– Det er en av grunnene til at vi er så gode som vi er. Vi skiller ikke på dagene, ler den ferske bronsevinneren.

– Mandag er det rett tilbake til hverdagen. Det blir en tidlig økt. Jeg har hatt forberedelsene til Zürich (siste Diamond League-stevne) i bakhodet en stund. Jobben må gjøres, og jeg starter umiddelbart, fortsetter Filip Ingebrigtsen.

Nesten fire timer etter at VM-bronsen var sikret i en høydramatisk 1500-meterfinale, kom bronsevinneren ned trappa til kjellerlokalet på utøverhotellet.

Der ventet en haug med kjente, blant annet forloveden Astrid Mangen Cederkvist, fem søsken og mamma Tone Ingebrigtsen.

– Vi er veldig stolte av han. Han har jobbet knallhardt for å få til dette. Jeg visste at Filip var god nok for medalje, men alt må klaffe i en finale. Det er ikke bare å stille på startstreken og hente medalje, sier en fornøyd mamma Ingebrigtsen.

– Det er klart det er en milepæl for familien. Det gir oss en voldsom selvtillit som familie og som gruppe. Alle gutta har tatt internasjonale medaljer i år, igjen. Det ser veldig bra ut, slo en smilende Gjert Ingebrigtsen fast.

VM i friidrett i London 2017

EDELT METALL: Forloveden Astrid Mangen Cederkvist (i midten), Filip og mamma Tone koste seg på nattens feiring.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Koste seg blant sine egne

Det var mange som ville se nærmere på medaljen på festen natt til mandag. På baksiden av medaljen er navnet allerede gravert inn. Det var tydelig at 24-åringen koste seg blant sine egne.

– Dritkult! Det er herlig å feire med så mange kjente, nær familie, venner og alt.

– Hvor mye betyr familien for deg?

– Den betyr alt. Jeg hadde ikke stått her hvis det ikke hadde vært for dem. Da

VM i friidrett i London 2017

LILLEBROR: Tre år gamle William Ingebrigtsen fikk være med på festen i natt. Her får han se beviset på at storebror Filip er bronsevinner.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

hadde jeg gitt meg løping for lenge siden. Det å ha Henrik har betydd veldig mye, og uten støtten fra mamma og pappa hadde det ikke vært noen vits i å fortsette. Det hadde ikke vært resultater til det, sa Norges ferskeste medaljevinner i friidrett.

På festen ble medaljevinneren også hyllet av friidrettspresident Ketil Tømmernes, og idrettspresident Tom Tvedt. En stolt mamma vet snart ikke hvor hun skal gjøre av alle medaljene:

– Jeg har en plan om å ramme dem inn, men jeg har ikke kommet så langt.

Du kan vel snart fylle en vegg?

– Ja, det kan jeg, ler hun.

Filip Ingebrigtsen måtte vente med å slippe jubelen løs. Opplev dramatikken i videoen under.

Filip Ingebrigtsen gir alt og kliner til med sin aller første VM-bronse på 1500 meter.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal