Hopp til innhold

Ingebrigtsen dropper stevne – håper å rekke EM

Jakob Ingebrigtsen måtte avbryte høydeoppholdet i Sierra Nevada i januar på grunn av en forkjølelse som nektet å gå over. Tirsdag bekrefter 22-åringen fra Sandnes overfor NRK at han dropper innendørsstevnet i Madrid 22. februar, der det var varslet at han skulle gjøre verdensrekordforsøk på 3000 meter.

Fortsatt holder han døra på gløtt for å løpe 1500 meter i Lievin 15. februar, i et stevne der han satte verdensrekord for et år siden. Men sjansene er ikke gode, avslører han.

Det betyr likevel ikke at innendørssesongen er spolert:

– Jeg planlegger Istanbul, skriver nemlig Ingebrigtsen i en melding til NRK, og bekrefter at han i så fall håper å forsvare titlene sine på både 1500 og 3000 meter i innendørs-EM.

På instagram forteller han at sykdommen nå er et tilbakelagt kapittel.

– Nå begynner jeg endelig å føle meg som meg selv, og jeg jobber mot det jeg elsker mest; vinne løp og løpe fort, skriver han.

v1ElpIOY0I8
Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

Siste nytt

 • Casper Ruud trekker seg fra turnering

  25 år gamle Casper Ruud trekker seg fra den kommende ATP-turneringen i Kitzbühel, som varer fra 22.- til 27. juli.

  Det melder turneringen selv på sin Instagram.

  Turneringen i Østerrike skulle vært Ruuds siste før OL i Paris.

  Ruud er for tiden opptatt med ATP250-turnering i svenske Båstad, hvor han spiller double på lag med Rafael Nadal. De spiller semifinale mot den brasilianske duoen Orlando Luz/Rafael Matos lørdag.

  Casper Ruud
  Foto: Alberto Pezzali / AP
 • Adidas beklaget for bruk av supermodell etter press fra proisraelsk gruppe

  Klesmerket Adidas har beklaget for reklamekampanjen der den amerikanske propalestinske modellen Bella Hadid (27) brukte en redesignet sko fra OL i 1972.

  Under OL i München i 1972 ble 11 israelere drept i et terrorangrep, som Svart September, en palestinsk paramilitær organisasjon stod bak.

  Adidas har slettet kampanjen fra sosiale medier etter reaksjoner fra proisraelske grupper, som «Combat Antisemitism Movement».

  I en pressemelding krevde de både en unnskyldning og at Hadid ble droppet umiddelbart.

  – Hvis ikke vil det bli sett på som et direkte angrep på minnet til de 11 israelerne som ble myrdet mens de bare prøvde å delta i De olympiske leker, sa Sacha Roytman administrerende direktør.

  Hadid er en verdenskjent modell, med palestinskfødt far.

  Hun har ofte tatt til orde for palestinernes undertrykkelse i sosiale medier, særlig etter Israels kontinuerlige bombing av Gaza etter Hamas-angrepet 7. oktober 2023. FN og flere humanitære organisasjoner har sagt at Israels krigshandlinger strider med folkeretten.

  Hadid har altså ingen tilknytning til massakren i 1972, og var en av flere modeller brukt til å reklamere for løpeskoen. Likevel reviderer Adidas resten av kampanjen.

  – Vi er bevisste på at det er blitt gjort koblinger til tragiske historiske hendelser – selv om disse er helt utilsiktede – beklager vi for opprøret og ubehaget vi har forårsaket, sa Adidas sin talsmann Stefan Pursche til Washington Post torsdag, etter at flere internasjonale medier har omtalt saken.

  Hadid er fortsatt avbildet på hjemmesiden i skoannonsen.

  Bella Hadid.
  Foto: AFP
 • Nadal slet seg videre i Båstad – 18 servebrudd i historisk lang kamp

  Den spanske tennislegenden Rafael Nadal (38) måtte virkelig jobbe for å ta seg forbi argentinske Mariano Navone i kvartfinalen i ATP 250-turneringen i Båstad.

  Spanjolen sikret semifinalebillettene med sifrene 6-7 (2-7), 7-5, 7-5. Kampen varte i fire timer og ett minutt, noe som er den lengste tresettskampen i ATP-historien, ifølge tennisjournalisten José Morgado.

  I semifinalen venter kroatiske Duje Ajdukovic, som er rangert som nummer 130 i verden.

  Kampen fikk en fartsfylt start, hvor spillerne brøt hverandre totalt seks ganger i det første settet. Til slutt sto det 6-6, og det måtte avgjøres i tiebreak. Navone var der klart best og vant 7-2.

  Det andre settet fortsatte på samme måte med fem brudd, men denne gangen var Nadal i dytten og vant 7-5.

  Dermed måtte avansementet avgjøres i et tredje sett, hvor det også ble sju brudd. Nadal viste rutine og servet til slutt inn seieren til 7-5.

  Tidligere hadde Nadal og Navone aldri møttes før. Nadal er rangert som nummer 261 i verden, mens Navone er helt oppe på 36.-plass på verdensrangeringen. (NTB)

  Rafa Nadal
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal