NRK Meny
Normal

Ingebretsen: – Det ble nesten et luftslott

Strømsgodsets nye trener mener forventningene til David Nielsen var unaturlig høye.

Strømsgodset

SERIEMESTER: Strømsgodset kunne i 2013 heve pokalen som et bevis på eliteseriegull. Nå er flere av spillerne fra gull-laget borte.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Bjørn Petter Ingebretsen

Til tross for ny hovedtrenerjobb og bursdag var ikke Bjørn Petter Ingebretsen i godt humør tirsdag.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vi hadde en gjeng som vant gull i 2013. Fra det laget er de fleste borte. Å tro vi skal gjenskape det med helt nye spillere er urealistisk, sier Bjørn Petter Ingebretsen nedtrykt til NRK.

Den ferske Strømsgodset-treneren sikter til at klubben blant annet har mistet profiler som Stefan Johansen, Martin Ødegaard, Ola Kamara og Adam Larsen Kwarasey siden jubelåret.

Ingebregtsen fylte 58 år i går, da det ble klart at han tar over jobben til David Nielsen. Den nyheten opplevde han ikke som noen bursdagspresang.

– Ikke i det hele tatt. Jeg er lei meg for at prosjekt Nielsen ikke førte fram. Et prosjekt jeg også har vært en del av. Det var en trist dag.

Saken fortsetter under bildet:

Strømsgodset feirer gull

Blant andre Stefan Johansen og Adam Larsen Kwarasey har forlatt Strømsgodset siden jubelåret 2013.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Mesterligaen glimtet i bakgrunnen

Ingebretsen mener klubben selv har bidratt til å legge altfor stort press på avgåtte Nielsen.

– Alle har hatt for høye forventninger. I forhold til spillermaterialet er forventningene i Drammen, klubben og til og med trenerteamet vært for høye, sier han.

– Klubben har bidratt med dette selv med å hente nye spillere istedenfor å tenke utvikling, som vi har gjort tidligere år.

Nå mener den ferske treneren at Strømsgodset glemte sine egne målsettinger etter suksessesongen 2013.

Ronny Deila

SUKSESSTRENEREN: Det ble tøft for David Nielsen å overta etter Ronny Deila.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Da tar ting litt av. Vi skulle bli enda større. Mesterligaen glimtet i bakgrunnen, så vi satte enda høyere mål. Jeg føler det ble som et luftslott. At vi vant gull og skulle forsvare det ble i tøffeste laget.

Vil tilbake til grunnfilosofien

Etter ti serierunder og en ustabil start på sesongen befinner Strømsgodset seg på 9. plass på eliteserietabellen. Med Ingebretsen ved roret kan spillerne forvente en ny hverdag.

– På kort tid skal vi innføre masse trygghet. Vi skal ha en gjeng som skal prestere sammen til helga. Det blir enkle oppgaver for hver spiller, sier han.

– Så vi finne tilbake til det Godset skal stå for, så for som mulig.

– Hva er det?

– Å være en utviklingsklubb. Vi skal utvikle spillere, mennesker og trenere.

Her forklarer han og Jostein Flo bakgrunnen for beslutninga. Reporter: Ida Nysæter Rasch. Foto: Tordis Gauteplass . Redigering: Monica Ruiz Biern

SE VIDEO: Intervju med David Nielsen og sportssjef Jostein Flo.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal