NRK Meny
Normal

Infiltrerte landslaget og Manchester City-trening

Dagens FIFA-pek var ikke første gang komiker Simon Brodkin snek seg inn i fotballens søkelys på elegant vis.

19982973

KASTET UT: Jason Bent (Simon Brodkin) blir fjernet fra det engelske landslaget og flyplassen i Luton.

Foto: Stephen Pond / Pa Photos

23613084

HVEM ER HAN? Steven Gerrard kjente ikke Simon Brodkin, da komikeren lot som han var en engelsk landslagsspiller i 2014.

Foto: Stephen Pond / Pa Photos

Lee Nelson, Jason Bent eller Simon Brodkin, som han egentlig heter. Den engelske komikeren har ikledd seg flere roller for å gjennomføre sine stunt og TV-show.

Tidligere i dag gjorde han kanskje sin mest oppsiktsvekkende opptreden til nå, da han som Lee Nelson kuppet FIFAs pressekonferanse og kastet en stor bunke med pengesedler på president Sepp Blatter.

Men det er ikke mer enn ett år siden sist han ble geleidet bort av fotballvakter. 1. juni 2014, i forkant av VM i Brasil, forsøkte Brodkin som fotballspilleren Jason Bent å snike seg på et fly sammen med det engelske fotballandslaget.

Ikledd matchende dress og slips tok det en stund før lagkameratene og støtteapparatet merket at en fremmed mann hadde sneket seg med. Bildene viser at de engelske spillerne likte peket, mens sikkerhetsvaktene slettes ikke likte å bli lurt.

Laster Twitter-innhold

Varmet opp med City

I rollen som Liverpool-fødte Jason Bent fikk Brodkin dessuten mye oppmerksomhet da han i mars 2013 snek seg med på Manchester Citys oppvarming før kampen mot Everton på Goodison Park.

Med «fotball-look» og riktig bekledning blendet Brodkin inn blant spillere som Gareth Berry og Joe Hart. Etter en stund ble han likevel oppdaget og dratt vekk av vaktene.

Laster Twitter-innhold

Se intervju med «fotballspiller» Jason Bent om opptrinnet og tiden som City-spiller her (ekstern lenke).

Naturligvis måtte Simon Brodkin møte i retten etter opptrinnet. Men da han kom ut leste han alvorlig opp denne oppdiktede pressemeldingen til mediene.

– Det er mange mennesker jeg vil takke. Først og fremst Carlos Tevez (den gang City-stjerne) for å gi meg skyss til retten i morges.

– Så til Crystal, som har stått ved min side siden vi møttes på hotellet i natt. Og mange takk til dommerne, som satt på benken, men aldri fikk en kamp.

Ifølge The Independent ville Brodkin ikke svare på om han gjorde narr av det juridiske systemet i landet.

Switzerland FIFA Blatter Protest

KASTET UT IGJEN: Lee Nelson (Simon Brodkin) blir fjernet fra dagens FIFA-pressekonferanse.

Foto: Ennio Leanza / Ap

Rappet med Kanye West

Men det er ikke bare sportsmiljøet komikeren har infiltrert. I november i fjor lurte han seg også med i en dansegruppe på det britiske X-factor. Og senest i juni i år snek Simon Brodkin seg med på rapperen Kanye Wests konsert i Glastonbury i England.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming