NRK Meny
Normal

Indisk avis: «Anand startet med stil»

Indias største avis mener Vishy Anand (43) viste i VM-åpningen at han har forberedt seg soleklart best.

Viswanathan Anand og Magnus Carlsen

Viwanathan Anand og Magnus Carlsen spilte sitt første VM-parti lørdag. Det endte med remis - et resultat Magnus Carlsen ikke var spesielt fornøyd med.

Foto: Ap

«Viswanathan Anand startet sitt tittelforsvar med stil, og holdt unna for Magnus Carlsen til et uavgjort-resultat», skriver indiske The Times i sin nettavis.

Magnus Carlsen klarte som kjent ikke å få noe ut av åpningspartiet mot Anand lørdag formiddag. Duellantene endte kampen med remis - altså 0,5 poeng til hver - i et parti som bare varte i drøyt halvannen time.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen startet partiet med en Reti-åpning, men Anand lot seg ikke affisere.

Foto: BABU / Reuters

– Jeg er ikke veldig fornøyd med kampen. Jeg er fornøyd med å få spilt i dag, men jeg er ikke fornøyd med hvordan kampen gikk. Jeg hadde håpet å få spille lenger, sa Carlsen på pressekonferansen.

– Ga ikke Carlsen noen sjanser

Ettersom Anand spilte med svarte brikker, den antatt vanskeligste fargen å ta poeng med, mottar han meget rosende ord fra den indiske pressen.

«Inderen ga ikke Carlsen noen sjanser, som forsøkte seg på en Reti-åpning. Han fikk ingenting ut av det», skriver avisen videre.

En Reti-åpning er en kjent sjakk-manøver, som henviser til at Carlsen startet partiet med å flytte springeren (hesten) fram.

Også andre indiske aviser roser landsmannens innsats.

«Anand tvang Carlsen til uavgjort», skriver Indian Express, og hevder at Carlsen måtte akseptere et «pinlig uavgjortresultat allerede etter 16 trekk».

«Hadde ikke noe å komme med»

Indian Times hevder Anand hadde overtaket etter trekk ni, og mener Carlsen ikke hadde «noe å komme med» etter det.

Anand hevder overfor avisen at visste umiddelbart hva Carlsen forsøkte seg på.

– Etter to trekk skjønte jeg at det var Reti-åpning, men etter det vet jeg ikke hva han gjorde, sier Anand.

Søndag morgen norsk tid skal sjakk-kandidatene ut i det andre av totalt tolv partier i sjakk-VM. Med Anand-seier der, vil Carlsen ha fått en veldig dårlig start.

VIDEO: Her tar de hverandre i hånda - første parti endte med remis

Magnus Carlsen og Vishy Anand endte med remis i det aller første partiet i VM-kampen i India, lørdag formiddag. Kampen var over etter halvannet times spill.

VIDEO: Første parti endte med remis.

VIDEO: Se første parti oppsummert - trekk for trekk

Første dag og parti er ferdig i verdensmesterskapet i sjakk i den indiske byen Chennai. NRKs sjakkekspert Torstein Bae tar deg gjennom trekk for trekk og gir deg et innblikk i hva som kunne skje og hva som skjedde i den historiske kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand.

En gjennomgang av første parti i Chennai

Siste nytt

  • Kritiserer ligacuptrekning

    Fans og medier i England mislikte sterkt torsdagens trekning i ligacupen, som fant sted i Kina før de fleste på balløya var våkne. Engelsk fotball håper nemlig å øke interessen i Asia. Daily Telegraph er blant avisene som kritiserer opplegget, skriver NTB. Slik spilles 3. runde:

    Bournemouth – Brighton, Crystal Palace – Huddersfield, Leicester – Liverpool, West Bromwich – Manchester City, Arsenal – Doncaster, Aston Villa – Middlesbrough, Brentford – Norwich, Bristol City – Stoke, Burnley – Leeds United, Chelsea – Nottingham Forest, Everton – Sunderland, Manchester United – Burton, Reading – Swansea, Tottenham – Barnsley/Derby, West Ham–Bolton, Wolverhampton–Bristol Rovers.

    United
    Foto: GEOFF CADDICK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Zürich
Friidrett: Diamond League, Zürich
4-4-2 Europaligaen: Rosenborg - Ajax
Friidrett: Diamond League fra Zürich