Hopp til innhold

Kasparov gikk smilende bort etter Carlsen-trekk

Magnus Carlsen storspilte med Garry Kasparov hengende over skulderen. Hans seier sørget for norsk jubel i Tromsø.

carlsen

Magnus Carlsen imponerte med sin andre seier på rad i sjakk-OL.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

kasparov

Garry Kasparov stod å fulgte med på Magnus Carlsens parti over en lengre periode, men gikk da Carlsen gjorde et godt trekk.

Foto: Larsen, Marius Helge / NTB scanpix
– Jeg så at Garry kom bort og så på. Han ble stående å se på i ett minutt, så spilte jeg G4, og da gikk han smilende bort. Jeg tror det er et trekk han også ville gjort, sa Magnus Carlsen om sin gamle læremester Garry Kasparov i NRKs sjakkstudio.
  • Se Carlsens analyse nederst i saken

Det norske landslaget imponerte og tok to lagpoeng da de seiret over det sterke polske laget. De står nå med sju av åtte mulige lagpoeng fra turneringen.

Carlsen møtte den polske stormesteren Radoslaw Wojtaszek, som er rangert som nr. 23 i verden, men hadde ingen problemer med å slå polakken.

Verdenseneren følte seg aldri truet av motstanderen.

– Jeg prøvde bare å spille god sjakk. Ganske tidlig følte jeg at jeg hadde en komfortabel stilling og han visste ikke helt hva han holdt på med, sa Carlsen til latter fra ekspertene i studio.

– Forbløffende

Det var en angrepsvillig Carlsen som møtte opp til sjakk-OLs fjerde dag. NRKs sjakkekspert Torstein Bae var full av lovord om den imponerende oppvisningen av Carlsen.

– Det er forbløffende. I dag spiller han mot en stormester av virkelig toppklasse, og feier han av brettet, skrøt Bae.

– Jeg spilte en åpning man ikke ser så ofte og da kan selv en veldig god spiller bli seende dårlig ut, sa Carlsen om egen prestasjon.

Sterkt parti av Lie

Kjell A. Lie åpnet turneringen med et tap, men fulgte opp med en remis. Tirsdag spilte Lie nok en remis, mot den antatt sterkere spilleren Mateusz Bartel.

– Det er et kjempebra resultat. Det er et vanskelig parti for Lie, men han får remis med svarte brikker. Det er Norges matchstrategi å gjøre det bra med de hvite brikkene, sa Bae i NRKs sjakkstudio.

Det norske og det polske landslaget er rangert som nr. 14 og 15 i verden, og på forhånd lå an til en jevnspilt kamp. I tillegg til Lie spilte Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein remis. Med Carlsens seier sikret det norske laget seg en solid seier over Polen.

Se Magnus Carlsen analysere sitt eget parti:

Magnus Carlsen vant sin kamp mot polske Radoslaw Wojtaszek i dag. Etter kampen besøkte han NRKs studio og gav en grundig analyse av partiet.

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal