NRK Meny
Normal

Kasparov gikk smilende bort etter Carlsen-trekk

Magnus Carlsen storspilte med Garry Kasparov hengende over skulderen. Hans seier sørget for norsk jubel i Tromsø.

carlsen

Magnus Carlsen imponerte med sin andre seier på rad i sjakk-OL.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

kasparov

Garry Kasparov stod å fulgte med på Magnus Carlsens parti over en lengre periode, men gikk da Carlsen gjorde et godt trekk.

Foto: Larsen, Marius Helge / NTB scanpix
– Jeg så at Garry kom bort og så på. Han ble stående å se på i ett minutt, så spilte jeg G4, og da gikk han smilende bort. Jeg tror det er et trekk han også ville gjort, sa Magnus Carlsen om sin gamle læremester Garry Kasparov i NRKs sjakkstudio.
 • Se Carlsens analyse nederst i saken

Det norske landslaget imponerte og tok to lagpoeng da de seiret over det sterke polske laget. De står nå med sju av åtte mulige lagpoeng fra turneringen.

Carlsen møtte den polske stormesteren Radoslaw Wojtaszek, som er rangert som nr. 23 i verden, men hadde ingen problemer med å slå polakken.

Verdenseneren følte seg aldri truet av motstanderen.

– Jeg prøvde bare å spille god sjakk. Ganske tidlig følte jeg at jeg hadde en komfortabel stilling og han visste ikke helt hva han holdt på med, sa Carlsen til latter fra ekspertene i studio.

– Forbløffende

Det var en angrepsvillig Carlsen som møtte opp til sjakk-OLs fjerde dag. NRKs sjakkekspert Torstein Bae var full av lovord om den imponerende oppvisningen av Carlsen.

– Det er forbløffende. I dag spiller han mot en stormester av virkelig toppklasse, og feier han av brettet, skrøt Bae.

– Jeg spilte en åpning man ikke ser så ofte og da kan selv en veldig god spiller bli seende dårlig ut, sa Carlsen om egen prestasjon.

Sterkt parti av Lie

Kjell A. Lie åpnet turneringen med et tap, men fulgte opp med en remis. Tirsdag spilte Lie nok en remis, mot den antatt sterkere spilleren Mateusz Bartel.

– Det er et kjempebra resultat. Det er et vanskelig parti for Lie, men han får remis med svarte brikker. Det er Norges matchstrategi å gjøre det bra med de hvite brikkene, sa Bae i NRKs sjakkstudio.

Det norske og det polske landslaget er rangert som nr. 14 og 15 i verden, og på forhånd lå an til en jevnspilt kamp. I tillegg til Lie spilte Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein remis. Med Carlsens seier sikret det norske laget seg en solid seier over Polen.

Se Magnus Carlsen analysere sitt eget parti:

Magnus Carlsen vant sin kamp mot polske Radoslaw Wojtaszek i dag. Etter kampen besøkte han NRKs studio og gav en grundig analyse av partiet.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal