Kasparov gikk smilende bort etter Carlsen-trekk

Magnus Carlsen storspilte med Garry Kasparov hengende over skulderen. Hans seier sørget for norsk jubel i Tromsø.

carlsen

Magnus Carlsen imponerte med sin andre seier på rad i sjakk-OL.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

kasparov

Garry Kasparov stod å fulgte med på Magnus Carlsens parti over en lengre periode, men gikk da Carlsen gjorde et godt trekk.

Foto: Larsen, Marius Helge / NTB scanpix
– Jeg så at Garry kom bort og så på. Han ble stående å se på i ett minutt, så spilte jeg G4, og da gikk han smilende bort. Jeg tror det er et trekk han også ville gjort, sa Magnus Carlsen om sin gamle læremester Garry Kasparov i NRKs sjakkstudio.
 • Se Carlsens analyse nederst i saken

Det norske landslaget imponerte og tok to lagpoeng da de seiret over det sterke polske laget. De står nå med sju av åtte mulige lagpoeng fra turneringen.

Carlsen møtte den polske stormesteren Radoslaw Wojtaszek, som er rangert som nr. 23 i verden, men hadde ingen problemer med å slå polakken.

Verdenseneren følte seg aldri truet av motstanderen.

– Jeg prøvde bare å spille god sjakk. Ganske tidlig følte jeg at jeg hadde en komfortabel stilling og han visste ikke helt hva han holdt på med, sa Carlsen til latter fra ekspertene i studio.

– Forbløffende

Det var en angrepsvillig Carlsen som møtte opp til sjakk-OLs fjerde dag. NRKs sjakkekspert Torstein Bae var full av lovord om den imponerende oppvisningen av Carlsen.

– Det er forbløffende. I dag spiller han mot en stormester av virkelig toppklasse, og feier han av brettet, skrøt Bae.

– Jeg spilte en åpning man ikke ser så ofte og da kan selv en veldig god spiller bli seende dårlig ut, sa Carlsen om egen prestasjon.

Sterkt parti av Lie

Kjell A. Lie åpnet turneringen med et tap, men fulgte opp med en remis. Tirsdag spilte Lie nok en remis, mot den antatt sterkere spilleren Mateusz Bartel.

– Det er et kjempebra resultat. Det er et vanskelig parti for Lie, men han får remis med svarte brikker. Det er Norges matchstrategi å gjøre det bra med de hvite brikkene, sa Bae i NRKs sjakkstudio.

Det norske og det polske landslaget er rangert som nr. 14 og 15 i verden, og på forhånd lå an til en jevnspilt kamp. I tillegg til Lie spilte Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein remis. Med Carlsens seier sikret det norske laget seg en solid seier over Polen.

Se Magnus Carlsen analysere sitt eget parti:

Magnus Carlsen vant sin kamp mot polske Radoslaw Wojtaszek i dag. Etter kampen besøkte han NRKs studio og gav en grundig analyse av partiet.

Siste nytt

 • West Ham til femteplass

  West Ham slo Leeds 2-0 og kleiv til femteplass på tabellen. Jesse Lingard og Craig Dawson scora måla i løpet av seks minutt midt i første omgang.

  Leeds fekk to mål annullert tidleg i kampen, og er nummer 11 i Premier League.

  Craig Dawson
  Foto: Ian Walton / AP
 • Marek Hamsík klar for svensk klubb

  Fotballstjernen Marek Hamsík er klar for IFK Göteborg. Det melder klubben og blir gjengitt av blant annet SVT.

  – Det er ikke hver dag at en svensk klubb får en slik mulighet, sier sportssjef Pontus Farnerud.

  Han legger til at Hamsik ikke har tatt turen til Göteborg for pengenes skyld, men at han er der for å prestere. Det blir understreket av slovaken selv.

  – Jeg vet ikke mye om Allsvenskan og jeg må tilpasse meg veldig raskt. Jeg er her for å gjøre mitt beste for klubben, sa Marek Hamsík på en pressekonferanse.

  Men det har ikke blitt lagt skjul på at overgangen delvis skyldes at Hamsik vil representere en europeisk klubb før sommerens EM.

  Hamsik spilte over 400 kamper for Napoli og var lenge kaptein i klubben. Han har de siste årene spilt fotball i Kina, men er nå klar for Sverige.

  Marek Hamsik
  Foto: CIRO DE LUCA / Reuters
 • Fossum avgjorde på overtid

  Iver Fossum scoret kampens eneste mål på straffespark da Aalborg slo Sønderjyske 1-0 i dansk fotball mandag.

  Dermed klatret Jylland-klubben til åttendeplass i den danske superligaen. Mandagens motstander Sønderjyske har samme antall poeng, men er foran på bedre målforskjell.

  Matchvinnerscoringen var Fossums sjuende i ligaen denne sesongen.

  På sidelinjen kunne tidligere Sandefjord-trener Marti Cifuentes juble for sin første seier for Aalborg etter at han overtok treneransvaret i klubben.

  Iver Fossum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal