Imponerte i Sandviken-seier: – Et potensial som kan gi en fremtid både på landslaget og i utlandet

Det ble en sjansebonanza i avslutningskampen av runde fem i Toppserien. Spesielt en spiller imponerte NRK-kommentatorene i Sandviken-seieren.

Laster innhold, vennligst vent..

Før kampen omtalte NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp den sentrale midtbanen til Sandviken med Lisa Naalsund og Ingrid Marie Karlsen Spord som kanskje den beste midtbanen i Toppserien.

Spesielt førstnevnte imponerte i 3-1 seieren over Avaldsnes.

– Jeg har sett Lisa Naalsund i kamp etter kamp, både i år og i fjor. Her er det et potensial som kan gi en fremtid både på landslaget og i utlandet, kommenterte NRKs kommentator Olav Traaen.

– Det er det ingen tvil om. Her er det bare et spørsmål om tid før hun tar det steget, fulgte Torp opp med.

Også Sandviken-trener Thomas Lyngbø var imponert over egen spiller.

– Lisa er bare helt sinnssyk. Hun er overalt og avgjør i begge bokser, sier treneren til NRK.

Historisk seier

Seieren for Sandviken smakte kanskje ekstra godt fordi det var borte mot Avaldsnes, et lag de aldri har slått på deres bane før.

– Det var deilig. Jeg har ikke pleid å vinne så mye på denne banen her, sier kampens store spiller Lisa Naalsund.

Lise Naalsund

SPÅS LYS FREMTID: Lisa Naalsund her flere kamper på diverse U-landslag, men NRK-kommentatorene tror hun ikke er langt unna A-landslaget.

Foto: Skjermdump/NRK

Det var Sandvik-trenerens andre seier på like mange kamper etter han tok over rollen som hovedtrener. En rolle han håper å beholde.

– Jeg synes vi ser det vi jobber og bygger her bli bedre dag for dag. Vi kommer til å ta store steg, det er jeg sikker på, sier Lyngbø.

Nå håper Naalsund på at laget kan ta opp konkurransen med de andre topplagene.

– Vi utvikler oss hele tiden og vi er et utrolig godt lag, så jeg tror vi kan gå for gullet, sier 25-åringen.

Kaptein med mål og selvmål

Hjemmelaget gikk rett i strupen på Bergenslaget og scoret før det hadde gått tre minutter. Ylinn Tennebø fyrte av et skudd mot mål etter et hjørnespark, skuddet gikk via midtstopper Robyn Decker og i mål.

– Drømmestart for hjemmelaget, kommenterte Traaen.

Hjemmelaget fortsatte å presse og den kliniske spissen Rasheedat Ajibade fikk en god mulighet etter åtte minutter. Spissen kom alene med keeper, men skuddet strøyk stolpen og trillet utenfor.

Robyn Elizabeth Decker

HELDIG OG UHELDIG: Først var Robyn Decker heldig da hun ble truffet av et skudd som gikk mål, så var hun uheldig da hun klarerte et innlegg i eget mål litt senere.

Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Men til tross for at det var hjemmelaget som presset var det bortelaget fikk ballen i mål, dog med litt hjelp.

Lisa Naalsund var i et fint driv nedover venstresiden og slo et innlegg som skapte problemer. Avaldsnes-kapteinen prøvde å klarere innlegget, men ballen gikk feil vei og endte opp i nettet bak forsvareren. 1-1 og Decker med scoring i begge målene før det var gått 20 minutter.

Snudde kampen

Bortelaget tok vare på momentumet de fikk etter utligningen. Naalsund var god igjen da hun spilte fri Vilde Hasund knappe fire minutter senere. Alene med keeper gjorde Hasund ingen feil og sendte Sandviken i ledelsen.

I andreomgang skapte begge lag gode muligheter, blant annet hadde Sandviken-spiss Kennya Cordner et skudd som gikk på innsiden av stolen og ut. Da Cordner fikk en ny mulighet lot hun den ikke gå til spille. Fra en litt spiss vinkel banket spissen ballen via tverrligger og i nettet bak Avaldsnes-keeperen.

– Jeg er en målscorer, så jeg fikk den inn, sier Cordner om scoringen fra skrått hold.

Det ble ikke flere scoringer og en sterk borteseier for Sandviken. som ligger tre poeng bak LSK Kvinner på toppen av tabellen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Molde møter finsk motstand

  Molde møter finske KuPS i første runde av mesterligakvalifiseringen. Kampene ble trukket søndag ettermiddag.

  Arne Erlandsen er trener for den finske klubben. Molde fikk hjemmekamp i kvalifiseringsrunden. Påp grunn av korona, skal det kun spilles én kamp. Kampen spilles 18. eller 19. august.

  Molde
  Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen
 • Supertalentet til spansk basket

  Harald Frey har herjet i den amerikanske college-basketen de siste årene. Nå har nordmannen skrevet under sin første profesjonelle kontrakt med den spanske klubben Oviedo Baloncesto, skriver han selv på Instagram.

  – Neste kapittel. Begeistret for å ha blitt en del av Oviedo-familien og signere min første proffkontrakt, skriver nordmannen.

 • Viktor Hovland likt med Tiger Woods

  Viktor Hovland falt ytterligere på resultatlista på dag tre i PGA-mesterskapet lørdag. Han deler 59.-plassen med golflegenden Tiger Woods. Før den avsluttende runden på Harding Park-banen i San Francisco i dag ligger Hovland to slag over par.

  Victor Hovland på PGA-turnering i San Fransisco lørdag 8.8.2020
  Foto: Sean M. Haffey / AFP / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal