Hopp til innhold

Imponerte i Sandviken-seier: – Et potensial som kan gi en fremtid både på landslaget og i utlandet

Det ble en sjansebonanza i avslutningskampen av runde fem i Toppserien. Spesielt en spiller imponerte NRK-kommentatorene i Sandviken-seieren.

Laster innhold, vennligst vent..

Før kampen omtalte NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp den sentrale midtbanen til Sandviken med Lisa Naalsund og Ingrid Marie Karlsen Spord som kanskje den beste midtbanen i Toppserien.

Spesielt førstnevnte imponerte i 3-1 seieren over Avaldsnes.

– Jeg har sett Lisa Naalsund i kamp etter kamp, både i år og i fjor. Her er det et potensial som kan gi en fremtid både på landslaget og i utlandet, kommenterte NRKs kommentator Olav Traaen.

– Det er det ingen tvil om. Her er det bare et spørsmål om tid før hun tar det steget, fulgte Torp opp med.

Også Sandviken-trener Thomas Lyngbø var imponert over egen spiller.

– Lisa er bare helt sinnssyk. Hun er overalt og avgjør i begge bokser, sier treneren til NRK.

Historisk seier

Seieren for Sandviken smakte kanskje ekstra godt fordi det var borte mot Avaldsnes, et lag de aldri har slått på deres bane før.

– Det var deilig. Jeg har ikke pleid å vinne så mye på denne banen her, sier kampens store spiller Lisa Naalsund.

Lise Naalsund

SPÅS LYS FREMTID: Lisa Naalsund her flere kamper på diverse U-landslag, men NRK-kommentatorene tror hun ikke er langt unna A-landslaget.

Foto: Skjermdump/NRK

Det var Sandvik-trenerens andre seier på like mange kamper etter han tok over rollen som hovedtrener. En rolle han håper å beholde.

– Jeg synes vi ser det vi jobber og bygger her bli bedre dag for dag. Vi kommer til å ta store steg, det er jeg sikker på, sier Lyngbø.

Nå håper Naalsund på at laget kan ta opp konkurransen med de andre topplagene.

– Vi utvikler oss hele tiden og vi er et utrolig godt lag, så jeg tror vi kan gå for gullet, sier 25-åringen.

Kaptein med mål og selvmål

Hjemmelaget gikk rett i strupen på Bergenslaget og scoret før det hadde gått tre minutter. Ylinn Tennebø fyrte av et skudd mot mål etter et hjørnespark, skuddet gikk via midtstopper Robyn Decker og i mål.

– Drømmestart for hjemmelaget, kommenterte Traaen.

Hjemmelaget fortsatte å presse og den kliniske spissen Rasheedat Ajibade fikk en god mulighet etter åtte minutter. Spissen kom alene med keeper, men skuddet strøyk stolpen og trillet utenfor.

Robyn Elizabeth Decker

HELDIG OG UHELDIG: Først var Robyn Decker heldig da hun ble truffet av et skudd som gikk mål, så var hun uheldig da hun klarerte et innlegg i eget mål litt senere.

Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Men til tross for at det var hjemmelaget som presset var det bortelaget fikk ballen i mål, dog med litt hjelp.

Lisa Naalsund var i et fint driv nedover venstresiden og slo et innlegg som skapte problemer. Avaldsnes-kapteinen prøvde å klarere innlegget, men ballen gikk feil vei og endte opp i nettet bak forsvareren. 1-1 og Decker med scoring i begge målene før det var gått 20 minutter.

Snudde kampen

Bortelaget tok vare på momentumet de fikk etter utligningen. Naalsund var god igjen da hun spilte fri Vilde Hasund knappe fire minutter senere. Alene med keeper gjorde Hasund ingen feil og sendte Sandviken i ledelsen.

I andreomgang skapte begge lag gode muligheter, blant annet hadde Sandviken-spiss Kennya Cordner et skudd som gikk på innsiden av stolen og ut. Da Cordner fikk en ny mulighet lot hun den ikke gå til spille. Fra en litt spiss vinkel banket spissen ballen via tverrligger og i nettet bak Avaldsnes-keeperen.

– Jeg er en målscorer, så jeg fikk den inn, sier Cordner om scoringen fra skrått hold.

Det ble ikke flere scoringer og en sterk borteseier for Sandviken. som ligger tre poeng bak LSK Kvinner på toppen av tabellen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Anna Svendsen legger opp

    Langrennsløper Anna Svendsen avslutter karrieren etter inneværende sesong.

    Tromsø-jenta bekrefter beslutningen i en oppdatering på Instagram fredag.

    – En tid for alt, skriver veteranen.

    – Jeg har gått en litt annerledes vei enn mange andre. Tok bachelor i sykepleie rett etter videregående og dro to år til USA etter det og har de siste ti årene satset for fullt som langrennsløper, men nå er den reisen over, legger hun til.

    Svendsen har blant annet markert seg i sprinter i verdenscupen over mange sesonger.

    Selv trekker tromsøværingen fram sjuendeplassen i sprint under VM i Oberstdorf som et naturlig høydepunkt. Det har også blitt fire sesonger på landslaget og 86 starter i verdenscupen.

    – Et nytt kapittel i livet står for tur, og nå gleder jeg meg til å starte i jobb som sykepleier på infeksjonsmedisinsk avdeling, skriver 34-åringen. (NTB)

    Anna Svendsen i Drammen
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal