Hopp til innhold

Ilic-dobbel og Hagen-perle sikret viktig Vålerenga-seier

Vålerenga kunne endelig slippe jubelen løs igjen på hjemmebane da Aalesund ble slått 3-1 i Eliteserien søndag.

Dermed sikret Oslo-klubben sin første seier på eget gress i ligaen siden 3-0-triumfen over HamKam 16. mai. De neste sju kampene i hovedstaden endte i fem tap og to uavgjort.

Søndagens trepoenger tar også Vålerenga opp på trygg grunn på eliteserietabellen. Blåtrøyene klatrer til 12.-plass med 21 poeng etter like mange serierunder.

Vålerenga fikk imidlertid en marerittstat på kampen da Aalesunds Isaac Atanga snappet opp ballen fra Eneo Bitri, og sendte den rett til Isaac Atanga, som enkelt kunne tuppe den i mål.

Gjestene fikk riktignok bare følt på ledelsen i fire minutter før Andrej Ilic headet inn utligningen på et innlegg fra Mohamed Ofkir. Det var serberens første mål for hovedstadsklubben.

Etter hvilen løsnet det virkelig for Vålerenga da Elias Hagen fikk fulltreff fra om lag 25 meter og sendte vertene opp i ledelsen.

– Dette er av den viktige sorten. Når Vålerenga trenger det som mest, tar han saken i egne hender. Det er et prosjektil, kommenterte Endre Olav Osnes på TV 2.

Og bare fire minutter senere ble vondt til verre for Aalesund, da Ilic nikket inn sitt andre mål for dagen på et nydelig innlegg fra Magnus Riisnæs.

Eliteserien fotball 2023: VIF - Aalesund
Foto: Lise Åserud / NTB

Sportsnyheter

NM-fotball, cupfinale for menn 2023: Bodø/Glimt - Molde

Senket Glimt etter tabbemål i finalen: – Har nesten ikke ord

Molde klarte igjen å stanse Kjetil Knutsens seiersmaskin i en cupfinale. Avgjørelsen falt da Glimt klønet det til for seg selv helt mot slutten av kampen.

Svensk landslagssjef legger seg flat etter finale-manøver – får utestengelse og bot

Johannes Høsflot Klæbo var suveren i comebacket i Östersund, men det var en svensk trener på ville veier som ble den store snakkisen.

Siste nytt

 • Forvirring rundt stortalent

  20-åringen Cian Uijtdebroeks ble lørdag presentert for Jumbo-Visma, men bare timer senere benektet hans nåværende lag overgangen.

  Jumbo-Visma meldte på sine nettsider at Uijtedebroeks ville slutte seg til laget 1. januar 2024, og at belgieren skulle signere en fireårskontrakt.

  Lørdag kveld melder imidlertid Bora-Hansgrohe i sosiale medier at Uijtedebroeks skal sykle for dem også i 2024.

  – Han er bundet til oss på en kontrakt frem til 31. desember 2024, skriver laget.

  Cian Uijtdebroeks
  Foto: DIRK WAEM / AFP
 • Graham Hansen med scoring og assist i Barcelonas målfest

  Caroline Graham Hansen noterte seg med både mål og målgivende da Barcelona høvlet over Eibar i 5-0-seieren på hjemmebane i spansk fotball.

  Dermed forlenger den katalanske klubben seiersrekken til elleve strake denne sesongen. Det betyr også at de fortsatt har til gode å avgi poeng.

  Graham Hansen scoret kampens første mål etter 57 minutter, før hun bare ett minutt senere serverte Esmee Brugts på 2-0-scoringen.

  Ingrid Syrstad Engen spilte også hele kampen for Barcelona. (NTB)

  Graham Hansen
  Foto: PAU BARRENA / AFP
 • De norske herrene på pallen i lagtempo

  Peder Kongshaug, Hallgeir Engebråten og Sverre Lunde Pedersen gikk inn til 3.46,50 på lørdagens lagtempo i verdenscupen på skøyter. Det holdt til 3.-plass.

  Den norske trioen måtte gi tapt for det italienske laget som fikk 3.45,38. I et senere par noterte USA vinnertiden 3.44,85.

  Norge og Italia gikk i samløp. Etter å ha hatt en knapp ledelse underveis, klarte ikke de norske å holde unna italienernes sluttspurt.

  Peder Kongshaug, Hallgeir Engebråten og Sverre Lunde Pedersen gikk inn til 3.46,50 på lørdagens lagtempo i verdenscupen på skøyter. Det holdt til 3.-plass.

  Den norske trioen måtte gi tapt for det italienske laget som fikk 3.45,38. I et senere par noterte USA vinnertiden 3.44,85.

  Norge og Italia gikk i samløp. Etter å ha hatt en knapp ledelse underveis, klarte ikke de norske å holde unna italienernes sluttspurt. (NTB)

  ISU World Cup skøyter - Stavanger 2022
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal