Hopp til innhold

Ikke skjedd på 30 år: – Det er en skrekkfilm

Manchester United-krisen fortsetter. Laget befinner seg nå i bunnen av Premier League-tabellen etter å ha sluppet inn fire mål og blitt knust av Brentford.

Premier League - Brentford v Manchester United

NEDERLAG: Cristiano Ronaldo og Manchester United gikk på et kjempetap mot Brentford.

Foto: DAVID KLEIN / Reuters

– Det er min skyld at vi ikke fikk med tre poeng i dag. Etter de to feilene mine ble det veldig vanskelig for laget. Det er en forferdelig dag, sa Manchester United-keeper David de Gea til Sky Sports.

Laget ble regelrett rundspilt av Brentford og tapte 4–0 etter en marerittomgang.

Det er vanskelig for meg. Jeg er overrasket. Etter 35 minutter har vi sluppet inn fire mål, det skal ikke være mulig. Laget må ta sitt ansvar. Jeg synes synd på fansen, sa Manchester United-trener Erik ten Hag til samme kanal og mente at individuelle feil var mye av grunnen for tapet.

– Treneren er også ansvarlig, og den tar jeg, sa han videre.

Med det pinlige tapet mot Brentford er Manchester United helt nederst på tabellen. Det har kun skjedd én gang tidligere.

I 1992, den aller første Premier League-sesongen, tapte Sir Alex Fergusons mannskap de to første rundene og var sist av 22 lag før den tredje runden. Laget endte likevel til slutt opp med å vinne ligaen. Det gjenstår å se om det også skjer i år.

Premier League - Brentford v Manchester United

SKUFFET: David de Gea ønsket å ta deler av ansvaret for tapet.

Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Marerittstart

Manchester United hadde planer om å revansjere 1-2-nederlaget for Brighton i sesongåpningen av Premier League.

Det skulle de mildt sagt ikke klare.

Britain Soccer Premier League

DRØMMEOMGANG: Brentford herjet med Manchester United i den første omgangen.

Foto: Ian Walton / AP

For da lagene gikk inn til pause hadde Manchester United allerede rukket å slippe inn fire mål.

Det er uvirkelig det som skjer i øyeblikket, utbrøt Viaplay-kommentator Lars Tjærnås.

– Jeg vet ikke om jeg har sett noe lignende, fortsatte han.

Gjestene fikk en marerittstart på kampen da Josh Dasilva satte inn 1–0 for Brentford etter en kjempetabbe av David de Gea. Skuddet fra Dasilva var ikke veldig godt, men spanjolen mistet ballen under seg før den trillet inn i nettet.

Den er naturligvis enkel å analysere. Det er et skudd som de Gea skal ta tusen av tusen ganger. Det er en marerittstart, konkluderte Tjærnås.

Det kan ikke skje i profesjonell fotball den feilen jeg gjorde, sa keeperen selv etter kampen.

Like etter doblet danske Mathias Jensen ledelsen for London-laget.

Vondt skulle bli til mye verre da Ben Mee stanget inn 3–0. På sidelinjen kunne man se den ferske United-treneren Erik ten Hag riste på hodet.

Det er en skrekkfilm Erik ten Hag har orkesterplass til, sa Viaplay-kommentator Kasper Wikestad.

Ten Hag

FORTVILER: Erik ten Hag har fått en tøff start på trenerkarrieren i Manchester United.

Foto: IAN KINGTON / AFP

– Blir makulert

Ti minutter før pause satt også Bryan Mbeumo inn Brentfords fjerde for kvelden. Den pinlige omgangen har naturlig nok fått flere til å reagere:

– United blir makulert. Brentford spiller som om de kan score i hvert eneste angrep uten å nøle, skriver Independent-kommentator Miguel Delaney på Twitter.

– Det er som et seniorlag som spiller mot et U9-lag, sier tidligere United-spiller og Sky Sports-ekspert Gary Neville.

– United viser en imponerende allsidighet i grusomme måter å slippe inn mål på, skriver The Telegraph-journalist Sam Wallace på Twitter.

– Fire null! Er det ingen verdighet eller selvrespekt i dette laget? For å være ærlig ser dette ut som et mytteri av spillerne, skriver Viaplay-reporter Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

Premier League - Brentford v Manchester United

KNUST: Bruno Fernandes og Donny van de Beek fortvilte etter tapet mot Brentford.

Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Tok sin første seier

Den andre omgangen gikk vesentlig roligere for seg. Brentford kontrollerte inn 4-0-ledelsen og tok sin første seier for sesongen.

Utrolig glad og stolt. I den første omgangen faller alt som det skal. Det er vanskelig å sette ord på en sånn innsats, sa Brentford-stopper Pontus Jansson til Viaplay.

Manchester United gikk på sitt andre strake tap. Klubben ligger helt sist på tabellen med null poeng og -5 i målforskjell.

Cristiano Ronaldo var også tilbake i startelleveren til gjestene, men klarte ikke å markere seg. Sammen med resten av laget ble han totalslaktet i pausen. Lokalavisen Manchester Evening News ga null til samtlige Manchester United-spillere som hadde startet kampen i pausebørsen sin.

Siste nytt

 • Ikke-eksisterende resort i Saudi-Arabia tildelt de asiatiske vinterlekene

  Det saudiarabiske stedet Trojena blir vertssted for de asiatiske vinterlekene i 2029. Det skriver den nasjonale olympiske og paralympiske komité som representerer Saudi-Arabia på Twitter.

  Trojena er enn så lenge et ikke-eksisterende vintersportssted og var den eneste kandidaten for lekene i 2029. De asiatiske vinterlekene har ikke vært avholdt siden 2017, fordi det har vært vanskelig å finne steder som ønsker å være vertskap, ifølge nettstedet Inside the Games.

  Vintersportsstedet Trojena skal etter planen stå ferdig i 2026. Det er første gang et vestasiatisk land er vertsnasjon for vinterlekene.

 • Sevilla ville kjøpe stortalentet Schjelderup i sommer

  Norske Andreas Schjelderup (18) bekrefter at det var aktuelt med en overgang til storlaget Sevilla i sommer.

  Den danske avisen B.T. meldte i september at Sevilla forsøkte seg på den svært ettertraktede Nordsjælland-spilleren som har tatt dansk fotball med storm.

  – Det er en bekreftelse på at jeg som 16-åring tok det riktige valget med å dra ut. Det er dritkult med interesse fra en så stor klubb. Det ble ikke Sevilla denne gangen, men du vet jo aldri hva som kan skje og hvor jeg kan ende opp. Uansett er det sykt kult at en så stor klubb som har vunnet mye og spiller i Europa hvert år, har interesse for deg, sier Schjelderup til Nettavisen.

  Mandag scoret han to mål mot Randers og er for øyeblikket toppscorer i dansk superliga med sju mål.

  Schjelderup har en fortid i Bodø/Glimt. Han ble hentet til Nordsjælland i juli 2020. Debuten for den danske klubbens førstelag fikk han i 0-2-tapet for OB i februar 2021. Da var han 16 år og 248 dager.

  Fotboll, Danska Ligan, Nordsjällands Andreas Schjelderup
  Foto: ©ANDERS KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER
 • Norsk keeper klar for Pick Szeged

  Håndballkeeper Emil Kheri Imsgard (24) er klar for den ungarske storklubben Pick Szeged fra og med juli 2023. Dermed forlater han Elverum til sommeren. I Pick Szeged blir han lagkamerat med blant annet Alexander Blonz og Kent Robin Tønnesen.

  Emil Kheri Imsgard. Eliteserien Håndball herrer 2022: Elverum - ØIF Arendal (34-36)
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste