Hopp til innhold

Disse kan bli Norges nye idrettspresident

Minimum fire personer er nominert som en mulig presidentkandidat til neste års NIF-valg. Her er listen.

Bilde av div ledere.

Tom Tvedt, Eirik Sørdahl, Berit Kjøll og Sven Mollekleiv kan alle bli president i Norges idrettsforbund til våren.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix, NORGES VOLLEYBALLFORBUND, Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix og Audun Braastad / NTB scanpix

Den 10. desember gikk fristen for å melde inn kandidater til neste års presidentvalg ut for idrettskretser og særforbund. Nå begynner valgkomiteens jobb med å finne ut hvilke kandidater som er best egnet.

Allerede nå kan NRK offentliggjøre fire aktuelle kandidater.

Valgkomiteen har også mandat til å finne andre kandidater.

Her er listen over aktuelle kandidater. Slik NRK forstår det, er også flere kandidater nominert. Hele nominasjonslisten blir offentliggjort onsdag klokken 15.00.

Tom Tvedt (50)

Den sittende presidenten har sagt at han ønsker gjenvalg. Tvedt har vært president i NIF siden 2015, men har ved flere anledninger vært i hardt vær.

Tvedt har selv spilt håndball på landslaget og har en karriere som både ordfører i Randaberg og fylkesordfører i Rogaland.

Tvedt satt i idrettsstyret også forrige periode (2011-2015), men ble i 2015 enstemmig valgt som Norges nye idrettspresident. Han er glad for at det kommer flere kandidater på banen.

– Jeg syns det bare er positivt. Vi er en stor organisasjon. At det er mange som ønsker å bidra i fremtiden, det må bare være bra. Det hadde vært vanskeligere og verre om ingen ønsket å bidra. Jeg har sagt at jeg stiller meg til disposisjon for norsk idrett. Så er det opp til valgkomiteen å finne ut hva som er best for norsk idrett videre, sier Tvedt til NRK.

Sven Mollekleiv (63)

Mollekleiv er født i Bergen, men oppvokst i Oslo. Han var først ute med å stille seg til rådighet dersom idretten ønsket å ha han som president. Flere idrettskretser har nominert Mollekleiv.

Han har vært både generalsekretær og president i Norges Røde Kors, men har også en rekke andre verv bak seg.

Sven Mollekleiv

Sven Mollekleiv har en rekke verv bak seg, både i og utenfor idretten.

Foto: NRK

Han har utdannelse fra idrettshøgskolen i Oslo, vært informasjonssjef i NIF og hatt roller i både Norges Fotballforbund og Vålerenga. I dag jobber han som direktør i et internasjonalt transportfirma.

– Jeg er glad for at det er flere kandidater og at den demokratiske prosessen fungerer i Norges idrettsforbund. Nå er det opp til valgkomiteen å gjøre sin jobb, sier Mollekleiv til NRK.

Eirik Sørdahl (55)

Sørdahl er i dag president i Norges Volleyballforbund. Det var de som nominerte han til presidentvervet i NIF.

– Jeg tror det er viktig at idretten har flere kandidater å velge mellom når de skal velge noen til et så viktig verv for de neste fire årene. Min prosess blir at jeg stort sett kommer til å sitte stille i båten og vente på at valgkomiteen kontakter meg. Jeg kommer ikke til å starte en stor valgkamp eller bruke mye energi på dette i offentligheten, sier Sørdahl.

Eirik Sørdahl

President i Norges Volleyballforbund, Eirik Sørdahl.

Foto: Norges Volleyballforbund

Han har lang fartstid innen idretten. Han har styreerfaring fra både idrett og næringsliv. I 2016 ble han valgt som ny volleyballpresident. En av hans første oppgaver var blant annet å snu en negativ økonomisk utvikling.

– Vi har vært gjennom en tøff økonomisk operasjon og en snuoperasjon organisatorisk. Der har vi jobbet med å optimalisere hvordan volleyballforbundet skal drive over tid. Vi ønsker å få mest mulig aktivitet for de ressursene vi har, og minst mulig administrasjon. Jeg har ledet an i den prosessen og vi har kommet godt på vei i vår moderniseringsprosess, sier Sørdahl til NRK.

Berit Kjøll (63)

Etter det NRK erfarer er også Berit Kjøll nominert av et stort særforbund til presidentvervet.

Kjøll har en solid CV som leder i en rekke bedrifter. Kilroy Travel, Tusenfryd, Flytoget, Steen & Strøm og Telenor. I dag jobber hun som direktør i telekomleverandørselskapet Huawei. Hun har også erfaring fra styret i Norges Rytterforbund.

Berit Kjøll

Berit Kjøll gikk av som styreleder i Den norske turistforeningen tidligere i år. Nå er hun aktuell som ny idrettspresident.

De siste årene har Kjøll vært styreleder i Den Norske Turistforeningen. Hun har også vært i styret i DNB, SAS, Hurtigruten og Oslo universitetssykehus.

Flere innen idretten har pekt på at man trenger en kvinnelig president neste periode. Kjøll har en meget solid CV, men altså begrenset med erfaring fra idretten sammenlignet med de andre kandidatene.

NB! Dette er listen over personer som NRK kjenner til. Det kan være flere kandidater som er nominert. Valgkomiteen har også myndighet til å snakke med andre kandidater dersom de ønsker det.

Siste nytt

  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal