NRK Meny
Normal

Kaggestad: – Overhodet ikke sjokkerende at «Kyllingen» var dopet

Tidligere proffrytter Mads Kaggestad mener alle i sykkelmiljøet har sett på Michael Rasmussen som en dopingsmibruker.

Mads Kaggestad

Mads Kaggestad forteller at Michael Rasmussen har holdt et vesentlig lavere nivå de siste årene som syklist. Han er ikke overrasket over at dansken var dopet fra 1998 til 2010.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Den danske syklisten Michael Rasmussen innrømmet torsdag at han dopet seg frem til suksess med alt fra EPO til insulin frem til 2010. Innrømmelsene overrasker ingen i sykkelmiljøet, mener Mads Kaggestad.

– Det er overhodet ikke sjokkerende. Han har allerede sonet en dopingdom og alle i miljøet har sett på ham som en dopingmisbruker. Det må jo være en grunn til at han har gjemt seg slik at han fikk disse advarslene som til slutt gjorde at han ble utestengt, sier Kaggestad.

– Ligner Armstrong-innrømmelsen

«Kyllingen» har siden 2011 syklet for laget Christina Watches/Onfone. Kaggestad forteller at dansken har holdt et vesentlig lavere nivå de siste årene.

– Dét avslører jo hans tidligere bragder, mener jeg, sier Kaggestad.

Jann Post

Jann Post tror andre ryttere skjelver i buksene etter pressekonferansen til «Kyllingen».

NRKs sykkelkommentator, Jann Post, ble i likhet med Kaggestad lite overrasket over det som kom frem på pressekonferansen med Rasmussen.

– Jeg har ikke vært i tvil om at Rasmussen dopet seg. Det mest spesielle Tour de France-rittet jeg har dekket, var da han ble kastet ut av laget og touren. Det han presterte det året, at han prøvde å rykke fra på de harde fjelletappene gang på gang på gang, gjorde meg ikke i tvil om at han var dopet, sier Jann Post som dekket Tour de France i 2007.

De seneste årene har flere tidligere toppryttere innrømmet å ha dopet seg. Amerikanske Lance Armstrong står bak den største skandalen av de alle da han innrømmet – i forrige måned – at han hadde dopet seg til syv Tour de France-titler.

Kaggestad synes saken om «Kyllingen» minner mye på Armstrong-innrømmelsen.

– Jeg tror han har blitt ganske presset til å innrømme dette fordi det er stadig flere av hans tidligere lagkamerater i Rabobank som står frem og innrømmer at de har vært en del av en uheldig dopingkultur. Og han følte seg nok såpass oppi et hjørne nå at han bestemte seg for å legge kortene på bordet, sier Kaggestad.

Se pressekonferansen med den danske syklisten Michael "Kyllingen" Rasmussen, der han innrømmer dopingbruk i en årrekke.

Se pressekonferansen med Michael 'Kyllingen' Rasmussen

Navngir andre ryttere

«Kyllingen» fortalte på dagens pressekonferanse at han har inngått et samarbeid med antidopingbyråer i flere land: Danmark, USA og Nederland. I tillegg skal han samarbeide med Verdens Antidopingbyrå. Han skal også ha navngitt andre ryttere til antidopingmyndighetene.

– Når eksdopere forteller at de vil snakke med WADA og UCI, kan andre utøvere som ikke har vært nevnt, skjelve i buksene. Hvor dette ender er vanskelig å si. Jeg ville ikke følt meg trygg om jeg var en dopet utøver på slutten av 1990-tallet, sier Post.

Nå håper håper Post det blir tatt initiativ til en skikkelig opprydding i sykkelsporten og at man får ryddet unna de som har vært sterkt involvert.

Siste nytt

 • Boston tok siste kvartfinaleplassen

  Boston slo Toronto 7-4 i natt og tok den siste kvartfinaleplassen i NHL-sluttspelet.

  Kvartfinalene: Pittsburgh - Washington, San Jose - Vegas, Winnipeg - Nashville og Boston - Tampa Bay.

  Alle kvartfinalene blir spela som best av sju kampar.

  Boston Bruins
  Foto: Greg M. Cooper / Reuters
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag